Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Esterházy Péter a Váci Irodalmi Szalonban
2015. jan. 15.
A Esterházy Péter Kossuth-díjas író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja látogat Vácra 2015. január 16-án, pénteken a Váci Irodalmi Szalon második évadának kilencedik vendégeként. Esterházy Pétert többen a magyar posztmodern irodalom egyik legjelentősebb alakjaként értékelik. Intertextualitás, idézetek, töredékesség valamint mozaikszerűség jellemző műveire. A történet helyett elsősorban a szöveg fontos és arra helyezi a hangsúlyt. Írásaiban rengeteg utalás található és fontos számára a német kultúra is.
 ... bővebben » 
 
Magyar Kultúra Napja Vácott, kiállítással és díjátadással
2015. jan. 14.
A huszonhat esztendővel ezelőtt bekövetkezett rendszerváltás minden kétséget kizáróan sok mindent felülírt Magyarországon az azt megelőző évtizedek történéseit tekintve. Sokan sokféle módon értelmezhetik ezt a történelmileg és politikailag is meghatározó hatalmas lépést, amely rossz és jó dolgokat egyaránt magával hozott. Mielőtt átcsapnának eme sorok politikai értekezésbe, azt a megállapítást tesszük, amelyet talán mindenki, pártállástól függetlenül képes elfogadni, hogy a rendszerváltás egyfajta élénkítő szerként hatott a nemzeti önérzetre és a magyarságtudatra.
 ... bővebben » 
 
Mulatságnak lennie kell!
2015. jan. 13.
Január 18-án mutatják be a Váci Dunakanyar Színházban Slawomir Mrozek: Mulatság című darabját, melyet 16 éve játszanak. A darab fáradhatatlan... 1999 februárjában a Bárka Színházban született, ott zendített rá a három srác először Cseh Tamás pompás csujogatósára, ott hangzott el először az örök kérdés: van-e az életben mulatság?!
 ... bővebben » 
 
Shakespeare: Szonettek
2015. jan. 08.
Fenti címmel nyílik kiállítás Óvári János illusztrációiból a Lyra Könyvesház Torony Galériájában (Vác, Piac utca 1.) 2015. január 9-én, pénteken 17 órai kezdettel. A tárlatot megnyitja: Maczkay Zsaklin. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 ... bővebben » 
 
A bőség zavara: két újévi hangverseny két, különálló szimfonikus zenekarral Vácott
2015. jan. 05.
A fennállásának harmincadik évfordulóját 2014-ben ünnepelt Váci Szimfonikus Zenekar hagyományos újévi koncertjének idén is a váci Madách Imre Művelődési Központ ad otthont 2015. január 15-én, csütörtökön 19 órától. A 18. alkalommal megrendezendő újév-köszöntő hangversenyen Ress Hajnalka, a Madách Színház művésze, Csonka Zsuzsanna és Daróczi Tamás, a Magyar Állami Operaház magánénekesei, a Kassáról érkezett Csémy Emy és Ocskó Aladár, valamint az Et Vie Danse táncstúdió működik közre. Belépőjegyek elővételben 2200 forintért kapható a helyszínen!
 ... bővebben » 
 
Szimfonikusok az iskolában
2014. dec. 19.
A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő, Farkas Pál vezette Váci Szimfonikus Zenekar folytatva a sok éves hagyományát karácsonyi hangversenyt tart a váci Radnóti Miklós Általános Iskolában, amely az idén 2014. december 19-én, pénteken lesz. Az esten közreműködik az iskola gyermekkórusa. Az intézmény által életre hívott Kis Herceg Alapítvány javára tartandó koncertre belépőjegyek az iskolában kaphatók 1000 forintos áron, gyerekeknek 500 forintért. 
 ... bővebben » 
 
Kihirdették a "Mítoszrombolás" rajzpályázat győzteseit
2014. dec. 17.
A hideg idő ellenére közel kétszázan gyűltek össze az Ipress Center és a Garay Művészeti Stúdió rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére, amelynek december 9-én este a váci Barlang Terasz adott otthont. A pályázat fődíját az alsó tagozatosok között Kühn Gergő, a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola 2. osztályos tanulója, a felső tagozatosok között Pajor Petra, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola 8. osztályos tanulója nyerte. A díjátadó végén elindult a legjobb alkotások kivetítése a váci Március 15. téren, valamint hivatalosan is megnyílt a pályaműveket bemutató kiállítás a K16 Kortárs Galériában. A pályázat kapcsán a díjazottak és a zsűritagok a jövőnek is üzentek a váci főtéren elhelyezett időkapszulával.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 201 - 208 / 663





 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat