Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Előadás a Dunakanyar régi fürdőkultúrájáról
2012. szept. 24.
A váci Katona Lajos Városi Könyvtár kollektívája 2012. szeptember 27-én, csütörtökön 17 órai kezdettel szeretettel várja a Dunakanyar és a fürdőzés szerelmeseit arra az előadásra, amelynek keretében Mándli Gyula, helytörténész, a könyvtár igazgatója mutatja be a jelenlévőknek a Dunakanyar régi fürdőkultúráját. Az előadásnak a könyvtár épülete (Vác, Budapesti főút 37.) ad otthont a fent jelölt időpontban.
 ... bővebben » 
 
Vác kulturális élete "beköltözik" egy napra a MűPába
2012. szept. 24.
A budapesti Művészetek Palotája öt esztendővel ezelőtt, 2007. szeptemberében indította útjára a Cifra Palota – Hetedhét ország elnevezésű programsorozatot, melynek lényege, hogy a patinás fővárosi épület havonta egy alkalommal lehetőséget biztosít egy-egy vidéki városnak a bemutatkozásra. E hónap utolsó napján, szeptember 30-án Vác – úgy is, mint a Kultúra Magyar Városa cím birtokosa – „költözik be” a Művészetek Palotájába. Az ingyenes, 10 és 13 óra között megrendezendő program összeállításával a Madách Imre Művelődési Központ kollektíváját bízta meg Fördős Attila polgármester.
 ... bővebben » 
 
Európa kincsei a világhálón
2012. szept. 24.
Néhány napja „megnyitott” az európai kultúra digitális könyvtára, az Europeana adatbázisa. Ha ellátogatunk erre az oldalra, műalkotások, könyvek, álló- és mozgóképek özönét jeleníthetjük meg számítógépünkön. Több mint 20 millió műtárgyhoz és dokumentumhoz férhetünk hozzá a világ bármely pontjáról, köztük magyar közgyűjtemények állományait is megtaláljuk.
 ... bővebben » 
 
Épületlátogatás, kiállítás a Kulturális Örökség Napjain
2012. szept. 20.
A Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozathoz több intézmény is csatlakozott a hétvégén Vácott. Városunk immáron több éve részt vesz az eredetileg Franciaországból indult kezdeményezéshez. 1984-ben, mint a Történelmi Műemlékek Nyílt Napja, hirdették meg e napot azzal a céllal, hogy azok a kiemelkedő, széles érdeklődésre számot tartó műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, egy hétvégén nyissák meg kapuikat, és ingyen, lehetőleg szakszerű vezetéssel fogadják a kíváncsi látogatókat. Ma már csaknem ötven ország szervez különféle kulturális programokat a szeptember közepén esedékes hétvégére.
 ... bővebben » 
 
Neoszimbolista alkotások a Credo-ban
2012. szept. 17.
Szeptember 18-án, kedden 18 órai kezdettel Vácott, a Credo-házban (Vác, Kossuth tér 4.) nyílik egyéni kiállítás Jankovics János neoszimbolista festőművész munkáiból. A tárlatot megnyitja: Dr. Gajdóczki Zsuzsanna kultúrtörténész.
 ... bővebben » 
 
Az ezerarcú Móricz a könyvtárban
2012. szept. 15.
A váci Katona Lajos Városi Könyvtár minden érdeklődőt szeretettel vár 2012. szeptember 20-án, csütörtökön 17 órára a Könyvtár Galériába (Vác, Budapesti főút 37.), a fenti címmel nyíló kiállításra.
 ... bővebben » 
 
Kulturális Örökség Napjai - idén is változatos programokkal csatlakozik Vác
2012. szept. 13.
A szeptember közepén esedékes Kulturális Örökség Napjairól Vácott is évek óta megemlékeznek. A most hétvégén, szeptember 15-én és 16-án tartandó program alkalmával is számos kulturális intézmény várja az érdeklődőket. Az alábbiakban ez a lista olvasható “csokorba szedve”, előtte pedig egy tájékoztató, hogy miről is szól, s tulajdonképpen honnan ered a Kulturális Örökség Napjai címet viselő eseményözön.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 513 - 520 / 663





 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat