Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Matkovich Ilona összefoglalója az utolsó testületi ülésről
2019. szept. 20.
Matkovich Ilona, a SZAVAD Egyesület önkormányzati képviselője a Facebookon értékelte az utolsó testületi ülést.

 ... bővebben » 
 
Matkovich Ilona összefoglalója az utolsó testületi ülésről
2019. szept. 20.
Szó szerint közöljük Matkovich Ilona beszámolóját az utolsó testületi ülésről.

  
 ... bővebben » 
 
Bemutatkoznak a képviselőjelöltek: Fördős Attila, 6. számú választókerület
2019. szept. 20.

Túl úttalan utakon, túl Máriaudvar megállóhelyen, kavicsbányák töltésének oldalában várta a sajtó képviselőt Fördős Attila polgármester, hogy képviselőjelölti minőségében ismertesse programját.


- Miért vállalkozik egy több cikluson át tevékenykedő polgármester arra, hogy képviselői helyért is induljon? Hát azért, mert polgármesterként azt tapasztaltam, hogy a 6. számú választókerület nem fejlődött úgy, ahogy az elvárható lenne. Így nagyobb esély lesz a lehetőségek kibontására. Az egyik ilyen lehetőség az itt található, megnyitás előtt álló bánya, amit az itt élő lakosság részben gyanakodva, részben idegenkedve fogadott. A félelmeken sokat javított, hogy a pályát üzemeltető cég kőszórással javított a václigeti utak állapotán, de a lakosság továbbra is tartott attól, hogy a fúrt kutak vize a bánya tevékenység miatt elapad. Minden féllel sikerült egyeztetnem, és azt jelenthetem ki: a szóbeli ígéreteket bírom, hamarosan szerződésben is rögzíteni tudjuk valamennyi fél megnyugvására a megoldásokat.

              

 ... bővebben » 
 
Felelős fejlesztéspoltika, alkalmas jelöltek Vácon!
2019. szept. 17.

Megtelt a váci Dunakanyar Színház nézőtere a hétfői „előadásra”. Csakhogy nem színdarabra gyűlt a közönség, hanem közéleti személyiségek mondanivalójára voltak kíváncsiak: Fördős Attila polgármester kampánygyűlését Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő erősítette.


Először Rétvári Bence tette világossá: az október 13.-i önkormányzati választás nem a kormány megdöntéséről vagy megtartásáról szól – mint ahogy ezt az ellenzék hiszi és elhitetni akarja -, hanem arról, hogy az egyes településeken alkalmas polgármester és alkalmas képviselőtestület segíti-e majd az ott lakók életét.


 ... bővebben » 
 
Hogyan lehet bejutni a képviselőtestületbe? Beérkezett az első visszaélésre vonatkozó panasz
2019. szept. 16.

Összeállt az őszi önkormányzati - polgármesteri és képviselői- választásokra jelentkezők váci névsora (lásd korábbi cikkünket.) Amely szervezet nem tudott szeptember 10.-éig az ajánlóívekkel elszámolni, azok 17.-én bírságra számíthatnak. A jelölteknek egyébként egészen október 12.-én 16 óráig jogukban áll a jelöltségtől visszalépni.

A testületbe azok a jelöltek kerülhetnek majd be, akik a legtöbb szavazattal megnyerik saját szavazókörzetükben a választást, illetve – a sajátos magyar választási eljárásnak köszönhetően – azok, akiknek támogató pártja vagy szövetsége legalább 6 körzetben jelöltet állított, és a „vesztesek” közötti erősorrendet megnyerik. Vácon gyakorlatilag mind a négy tömörülés: a Fidesz-KDNP, a Vác Városért Választási Egyesület, az Összefogás Vácért és a Mi Hazánk is jogosult lesz a töredék szavazatokkal a testületbe bejutni – kivéve, ha valamelyik politikai erő száz százalékban nyeri el a képviselői helyeket. Ebben az esetben „a nem nyertes” másik három tömörülés osztozik a Vácon meglévő 4 plusz mandátumon.

A kompenzációs listára a választó nem voksolhat, mert arról a mandátumokat az egyéni választókerületekben összesített töredékszavazatok (vagyis az egyéni választókerületben mandátumot nem szerző jelöltekre leadott érvényes szavazatok) arányában osztják ki.


 ... bővebben » 
 
Jól halad a váci sportfejlesztés  Karácsonyra megújult létesítményt kap a focicsapat
2019. szept. 14.
Eltűnt a gyepszőnyeg a váci stadion futballpályájáról, markológépek zaja veri fel a máskor csendes környéket: nagy erőkkel halad a váci utánpótlás székházának felújítása. A létesítmény fejlesztése 200 millió forintból, míg a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintból valósul meg. Erről beszélt Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, egyben a város alpolgármestere a pénteki sajtótájékoztatón
   
A sport- és városvezető hozzátette, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat pedig 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.

 ... bővebben » 
 
Családbarát országot építünk!
2019. szept. 11.

„Családbarát intézkedések népszerűsítése a közszolgálatban” címmel konferenciát tartottak Pest megyei önkormányzatok vezetői részére szeptember 10.-én a váci polgármesteri hivatal dísztermében.

A rendezvény ötletét az adta, hogy Vác Város Önkormányzata idén immáron 5. alkalommal nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Családbarát Munkahely” kitüntető címet. A pályázat egyik fő eleme volt a családbarát szemlélet további elmélyítése.


 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 57 - 64 / 1953

 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat