Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Pozícióharc kezdődhetett az alpolgármesteri hely(ek)ért Nyomtatás E-mail

Matkovich Ilona, Vác MSZP-DK-LMP-Jobbik-P-Momentum-SZAVAD-VLE polgármestere nehéz helyzetbe kerülhetett: az összefogás megszervezésével valószínűleg igen sok pozíció-ígéret járt, most azonban eljönnek az igazság pillanatai.


A helyzetet színesíti, hogy az MSZP-DK-LMP-Jobbik-P-Momentum-SZAVAD-VLE színeiben bejutó képviselők egy része korábban, mikor a Fidesz-KDNP színekben nyert polgármester és testület két alpolgármestert választott, ezt ellenezte. Akkor túlzónak ítélték a két főállású alpolgármester megbízását a város méretéhez viszonyítva, ők csak egy alpolgármestert tartottak indokoltnak, feltételezhetjük, hogy a jelenlegi helyzetben a két alpolgármesteri hely még kevés is lesz, hiszen többen várnak a kinevezésekre.

Matkovich Ilona Facebookon közreadott beszámolójában írt a pozíciók elosztásáról, de az alpolgármesteri helyről mélyen hallgat. De kik és miért gondolhatják, hogy megérdemelnék ezt a lehetőséget?

1, Kiss Zsolt az összefogás listavezetője volt, kampányfőnök, valamint valószínűleg sok, korábbi MSZP szavazót hozhatott Matkovich Ilonának és jelöltjeinek. Matkovich ajánlatára szembement a saját helyi szervezetével, így méltán számíthat a 30 ezüstre. Ezeket figyelembe véve, valamint azzal számolva, hogy Kiss Zsolt mindig politikával foglalkozott, várható, hogy örülne végre egy főállású politikai pozíciónak.

2, Ferjancsics László az Összefogás fontos tagja, stratégája, valamint - a negatív kampányt nyíltan visszautasító Matkovich Ilona mellett/mögött - az Összefogás negatív szórólap kampányait kivitelező Vácért Lokálpatrióta Egyesület tagja. A kampányba és az előző városvezetés támadásába fektetett energiájáért cserébe egy alpolgármesteri címben reménykedhet, pláne, hogy korábban is betöltötte ezt a pozíciót. Vagyonnyilatkozata szerint az utóbbi években ő is főállású közéleti szereplő, így az ő esetében is egzisztenciális kérdést is jelenthet egy megkapott munkakör.

3, A Jobbikból hárman is képviselői mandátumhoz jutottak, így komoly erőt jelentenek majd a testületben, az ő szavazatuk nélkül nincs Matkovich Ilonának többsége. Fontos lehet tehát az ő megnyerésük a jövőre nézve, amit biztosíthat egy alpolgármesteri poszt, akár a korábban is a testületben ülő Kászonyi Károly, akár a Pest megyei közgyűlésben is mandátumot szerző Fehér Zsolt kapja. Rászolgáltak erre, hiszen ideológiai szempontból nekik kellett a legnagyobbat nyelniük, amikor logójukat szocialista és liberális pártok logója mellé biggyesztették.

4, Végül a SZAVAD Egyesület tagjaira is ki kell térni, hiszen Matkovich Ilona valószínűleg legszívesebben közvetlen bizalmasait helyezné kiemelt pozícióba. Itt szóba jöhet Jess Kinga, Inotay Gergely és Molnár Nándor is, mindannyian Matkovich megtámogatói lehetnek a pozíció betöltésével.

Kérdés tehát, hogy hány alpolgármestert választ Matkovich Ilona, valamint megpróbálja-e betartani a politikai alkukba kerülő pozíció ígéreteket vagy inkább bizalmi emberei közül választ. Heteken belül kiderül! Egy biztos, többen is csalódottak lesznek, akik alulmaradnak a belső helyezkedés során.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat