Vác OnlineKERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.huBarna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI SHOP
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Marketing | Így készül az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu

 
Tavasszal nyílik a Family Center és a TESCO Nyomtatás E-mail
Az elmúlt néhány napban egyre többen érdeklődtek szerkesztőségünknél arról, hogy mit tudunk a Vácra tervezett TESCO beruházásról. Lesz TESCO, nem lesz TESCO? – találgatták sokak. …és valóban. Látni is csak annyit lehetett: valami gőzerővel épül Csatamezőn. Nos, hogy véget vessünk a találgatásoknak, utánakérdeztünk a váci beruházás menetének az üzlethelyiségek bérbeadásával és a sajtókommunikációval megbízott Real Management Üzemeltető Kft-nél.

Hitelmindenkinek.hu - Hitel gyorsan


Többek között megtudtuk, hogy az osztrák tulajdonú Real 4 You Gmbh jövő évi első projektjeként létesül majd a váci Family Center, amely hazánkban immáron a láncolat 12. tagja. Kapuit várhatóan 2010. első félévében nyitja meg a nagyközönség előtt. (Eltérően a 2008. szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatón elhangzott 2009. év végére tervezett kapunyitástól.)

A beruházás több milliárd forintból két építési ütemben valósul meg, a projektcég a Magnum Hungaria Epsilon Kft.

A Magnum Hungaria cégcsoportként tevékenykedő társaság a ‘90-es évek második felében jelent meg a magyarországi ingatlanpiacon. Az eltelt időszak piaci igényeire reagálva az ingatlanfejlesztés minden szegmensében tevékenykedett, ugyanakkor főként kereskedelmi ingatlanok és irodaházak fejlesztésével vált ismertté.

A Family Center bevásárlóparkok Magyarországon – több egyéb európai ország mellett - már 11 városban vannak jelen országszerte, és a hálózat évente három-négy új taggal bővül.

Az első Family Center fejlesztéseket 2005-ben adták át Budapesten és a Szombathelyen, melyek még az egyszintes, belsőfolyosós bevásárlóközpontok mintáját követték. Az eltelt évek kiskereskedelmi piaci igényeihez igazodva a Family Center fejlesztések a strip mall koncepciót vitték tovább, így 2006-ban Ózdon és Gyulán, valamint a 2007-ben Hódmezővásárhelyen, Baján és Sopronban, 2008-ban Győrött és Hatvanban, 2009-ben pedig Mohácson és Szolnokon. A központi parkoló körül U vagy L alakban elhelyezkedő, közvetlenül a parkolóra néző üvegportálos üzletsor kialakítás a bérlők számára gazdaságos üzemeltetést, a vásárlók számára pedig könnyű áttekinthetőséget biztosít.

További fejlesztések kezdődtek meg Salgótarjánban, Tatán, Szekszárdon és Oroszlányban.

A láncolat elsősorban nagyobb alapterületű 500-1.500 négyzetméteres nemzetközi üzlethálózatoknak ad helyet, ugyanakkor a bérlői mix teljessége és a vásárlók kiszolgálása érdekében általában kisebb egységek is kialakításra kerülnek, többek között bank, gyógyszertár, kávézó számára. A Family Centerek elhelyezkedését jellemzi a hipermarket illetve nagyobb lakberendezési áruház szomszédsága (pl. Interspar, Tesco, Aldi, Obi, Kika) ugyanakkor van olyan beruházás, ahol a hipermarket központi egysége a háznak.

A váci Family Center a Csatamező út, a Szent László út és a Nádas út által határolt területen két ütemben épül fel.
A beruházás központi egysége a Tesco hipermarket, melyen belül szintén lesznek kisebb üzletek az ismert Tesco koncepció szerint. A mellette elhelyezkedő Family Center üzletsor első ütemében olyan üzletek kapnak helyet, mint a dm drogéria, KIK textildiszkont és ajándékcikk, nemzetközi cipő és divat üzlet, elektronikai áruház stb.

A parkolás a beruházás teljes területén létesítendő több mint 500 parkolóban ingyenes.

A beruházás fontos szerepet játszik a város társadalmi és gazdasági életében: a könnyen elérhető igényes bevásárlási lehetőség kialakítása mellett több új munkahelyet biztosít és folyamatos adóbevételt jelent a város számára.

A területen jelentős infrastrukturális fejlesztések is lesznek, megépül az út-, csatorna-, és vízhálózat, lesz egy kétsávos körforgalom, és kerékpárút kialakítása is szerepel a tervek között. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a nyitás tervezett időpontja 2010. április-május.

A Real Management Üzemeltető Kft. munkatársától érdeklődtünk arról is, hogy mit lehet tudni a beruházás kapcsán 2008. szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatón említett gyorsétkezde és benzinkút megvalósulásáról az úgynevezett Déli Kereskedelmi Központ területén. Mint megtudtuk: Lesz gyorsétkezde és benzinkút is, ám azok nem a Family Centerrel és a TESCO-val azonos fázisban valósulnak meg, hanem egy későbbi folyamat részét képezik. Így még arról sem tudtak informálni, hogy melyik nagy gyorsétkezde-hálózat nyitja meg majd láncának következő üzletét Vácott. (Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy a világszerte elterjedt gyorsétkezdék egyikének, a Mc Donald's hálózatának egy újabb láncszeme épül majd a tavaly ősszel megépült körforgalom mellett, ám ezt egyelőre nem erősítették meg az illetékesek.)

Rákérdeztünk továbbá arra is, hogy a váci TESCO 0-24 órás nyitvatartással várja-e majd a vásárlókat, avagy a Göd-Dunakeszi TESCO-hoz hasonlóképpen, 6-22 óráig tart majd nyitva. Mint azt a Kft. munkatársa elmondta szerkesztőségünknek, egyelőre még nem tisztázott a váci TESCO majdani nyitva tartási ideje – egyeztetések folynak az ügyben. 

 
ADATOK

Family Center Vác adatok:

Beruházás volumene: kb. 5 milliárd forint

Tervezett nyitás: 2010. április-május

Terület adatok:
- a telek területe: 69.923 m2
- tervezett épületek beépített területe: 14.841 m2
- parkolók száma összesen: 554 db

Tesco: kb. 8310 m2

Family Center 1. ütem: kb. 3.113 m2
Family Center 2. ütem: kb. 3.418 m2

Előrelátható új munkahelyek száma: kb. 300

Beruházói adatok:

Beruházó: Magnum Hungaria Epsilon Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Bérbeadás: Real Management Üzemeltető Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22.
Tel: +36-1-439-2777, 439-2330
Fax: +36-1-439-2778
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  ,
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  
www.rm.hu


Referenciák:

● Bevásárlóközpontok: EuroCenter Óbuda (Budapest, III. kerület); Family Center Kőbánya, Győr, Szolnok; Tesco hipermarket és Family Center Mohács; Interspar és Family Center Hódmezővásárhely; OBI, Interspar és Family Center Baja; Aldi és Family Center Hatvan; Interspar Pécs; Interspar Budapest XX.; Praktiker Szombathely; Spar Keszthely; 10 Penny Market szupermarket; 8 Spar szupermarket; EuroCenter Kecskemét Bevásárlóközpont (tervezett nyitás 2010-2011); Origo City Bevásárlóközpont (Budapest X. kerület, tervezett nyitás 2011)

● Irodaházak: Duna Tower (Budapest, XIII. kerület); Ady Irodaház (Budapest, XIX. kerület); HBC Irodaház; Origo City irodák (Budapest X. kerület)

● Lakóingatlan fejlesztések: Táborhegy Lakópark (Budapest, III. kerület); Pacsirta Lakópark (Budapest XX. kerület); Napsugár lakópark (Tatabánya); Fáskert lakópark (Veszprém).


Kapcsolódó írásaink:

w Egy-két nap és elkészül a két sávos körforgalom

w Tescoval és Family Centerrel indul minden idők egyik legnagyobb beruházása Vácott

Megosztás
 
 
The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat