MATKOVICH GYEREKEINEK CÉGÉTŐL RENDEL A VÁROSHÁZA – URAMBÁTYÁM VILÁG A VÁROSHÁZÁN

Egykor az urambátyám világ felszámolásával kampányolt a váci baloldal. Ehhez képest a polgármester gyerekeinek cége a városháza egyik új beszállítója lett, Inotay alpolgármester sógornője pedig a városi rendezvények gyakori fellépője. Közpénzből így lesz családi pénz: ez a Matkovich-recept!

„Felszámoljuk az urambátyám világot” – hirdette Matkovich és Inotay, de ahogy ezt a baloldaliak szokták, amit mondanak, annak mindig pont az ellenkezőjét teszik. Ha átláthatóságot ígérnek, akkor mindent titkolni fognak, és majd mindent mutyiban tesznek.

Így történt Vácon is, hiszen gőzerővel beindult a saját családtagok helyzetbe hozása, s egyúttal ennek eltitkolása. Inotay Gergely sógornője szinte minden fontosabb városi koncert esemény elmaradhatatlan fellépője, de nem marad ki a rokonoknak juttatott közpénzes megrendelésekből a Lujza és Koriander sem.

A nyilvános cégjegyzék adatai alapján a Lujza és Koriander Kft. tulajdonosai és ügyvezetői Pajor Dániel László (an.: Matkovich Ilona Zsuzsanna) és Pajor Levente Tibor (an.: Matkovich Ilona Zsuzsanna). Amint megnyílt a családi cég kávézója, a váci baloldali képviselők rögtön posztolták onnan a szelfiket, hogy milyen jó hely nyílt végre Vácon. Azt egyikőjük se tette hozzá, hogy a tulajdonosi kör milyen szoros rokoni szálakkal kötődik a polgármesterhez.

Kiss Zsolt „önkéntes” reklámja

A Duna-parti házsoron, ha valaki egy ablakot szeretne cserélni, azt csak óriási küzdelmek árán tudja megtenni, városképi okokra hivatkozva zömében nem adnak rá engedélyt, de a mutyiteraszra simán fedett üveg kalitkát lehetett építeni.

A polgármester személyesen is felügyelte a családi üzlet építését

A cég a városháza környékén hamarosan feltűnt. Csak közérdekű adatigénylésre adták ki a számlákat, mert titokban akarták tartani, hogy beszállító lett a rokoni vállalkozás, de végül is lebuktak. Számla és megrendelő bizonyítja, hogy a városháza a polgármester gyerekeinek cégétől rendel cukrász süteményeket.

Vácon számos remek cukrászda van, így a városháziak nyugodtan megtehetnék, hogy máshonnan is rendelnek, nem feltétlenül a polgármester családjának cégétől. De nem, inkább a Matkovich-Lelkes-Pajor váci oligarcha család új cégétől kérik a drága süteményeket!

A város vezetése a köztisztaság vagy a fejlesztések területén nem mondható kifejezetten igényesnek, de a desszertek világában szemmel láthatóan magasra teszik a lécet. Rendelnek olyan „hétköznapi” édességeket is a polgármester gyerekeinek cégétől, mint macaron, vegán málnás brownie, sajttorta, citromos kosárka, sóskaramellás mogyorós torta vagy pisztácia málna szelet, de azért ott figyel a lista gusztációs élmezőnye is Tarte-okkal, Amarettikkel vagy Parta di mandorlákkal. Mindezt szigorúan a Matkovich-Pajor családi recept alapján elkészítve.

Úgy tűnik, a városházán már a látszatra se ügyelnek, simán rendelnek közpénzből a polgármester családjának cégétől.