POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓK

2024. MÁRCIUS 28.

HÚSVÉTVÁRÓ RENDEZVÉNY SZOMBATON A FŐTÉREN

Szórakoztató húsvétváró kavalkádra várja a kisebb és nagyobb gyermekeket és a családokat az önkormányzat szombaton délelőtt városunk főterére..

28 MILLIÓ FORINTOT FORDÍTOTT VÁC A GYERMEKINTÉZETEK KONYHAI ESZKÖZ-FEJLESZTÉSÉRE

A 2019-es önkormányzati választások után a váci polgárok bizalmából kétharmados testületi többséggel dolgozó önkormányzat számára folyamatos prioritással bír, hogy a gyermekek a városi intézményekben kényelmesen, felszabadultan töltsék idejüket. Csak a bölcsődei, óvodai, iskolai étkezés konyhai körülményeinek fejlesztésére több mint 28 millió forintot fordítottak az elmúlt négy és fél évben.

LAKOSSÁGI FÓRUM KÖRNYEZETI SZENNYEZÉSRŐL

A gödi Samsung közelmúltban nyilvánosságot kapott környezeti szennyezéséről – sajtóhírek szerint például 88 tonna veszélyes anyag jutott a levegőbe – tart lakossági fórumot Vác Város Önkormányzata. A művelődési központ kamaratermében április 4-én csütörtökön 18 órakor kezdődő esemény előtt kérdéseket lehet feltenni a sajto@varoshaza.vac címre.

A SZÉRŰSKERTI DIÁKOK BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSÉT GARANTÁLJÁK A FEJLESZTÉSEK, MUNKÁSSZÁLLÓT PEDIG NEM ENGEDÜNK IDE ÉPÍTENI

Új buszmegálló, kerítés, és járda is épül a váci oktatási centrumnál, hogy a naponta 2 ezer szérűskerti diák és a több száz ott dolgozó pedagógus épségben eljuthasson az intézményekbe – tájékoztatott a helyszínen Kászonyi Károly. A körzet képviselője elmondta, a gyalogátkelőhelyhez vezető út burkolata is meg fog újulni, valamint további tervek vannak a közlekedésbiztonság megerősítésére. A városrész képviselője ugyanitt kiemelte: a diákok védelme érdekében továbbra is kiáll az önkormányzat álláspontja mellett, ami elutasítja a tömeges munkásszálló építését.

2024. MÁRCIUS 22.

ÚJABB FONTOS BERUHÁZÁS VÁCON: ÁTADTUK A BAUER UTCAI BÖLCSŐDÉT

Felépítettük és megnyitottuk Vác új bölcsődéjét Deákváron. Gyönyörű, igényes, biztonságos és barátságos bölcsi várja a váci gyerekeket a Bauer Mihály utcában.

DICSŐSÉGES SZABADSÁGHARCUNK VÁCI EMLÉKEZETE

Városunk ebben az esztendőben kétnapos eseménysorozattal emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra. A több helyszínen zajló tiszteletadást Vác Város Önkormányzata és a Madách Imre Nonprofit Kft. szervezte. A nemzeti ünnepünket megelőző napon a Báthori utcai Petőfi-emléktáblánál a Váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulóinak színvonalas műsora után koszorúztak a városvezetők, pártok, civil szervezetek és a hősök emléke előtt tisztelgő váci polgárok. Az ünnepnapon a művelődési házban egésznapos Történelmi játszóház várta a kicsiket és nagyokat, a sajtó képviselői pedig elhelyezték virágaikat a deákvári Landerer-emléktáblánál.

ÚJABB HAZUGSÁGÉRT KELLETT HELYREIGAZÍTÁST KÖZÖLNIÜK

Egy önkormányzati képviselő nem arra tesz esküt, hogy városát hazugságokkal lejárassa, hanem körzete fejlődésének előmozdítsa érdekében látja el tisztségéből eredő feladatait.

DR. HORVÁTH FERENC ÁLLAMI KITÜNTETÉSE

A Pesti Vígadóban megrendezett ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetéseket adtak át. Vác Város Levéltárának igazgatója, dr. Horváth Ferenc a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat állami kitüntetésben részesült magas színvonalú szakmai és vezetői munkája, valamint értékes történettudományi és helytörténeti kutatásai elismeréseként. Szívből gratulálok!

ÁPRILIS 15-IG LEHET JELENTKEZNI A VIRÁGOS VÁCÉRT VERSENYRE

A „Virágos Vácért” szervezői három versenykategóriában idén is virágosításra hívják a város lakóit.

1. Kertes házak esetében a Bíráló Bizottság elsősorban az utcafronton vagy az utcáról a ház előtt kialakított előkertet vizsgálja, de ahol erre nincs lehetőség ott az utcafront felöli erkélyek, ablakok virágosítását veszi figyelembe. A bírálati szempontok között szerepel a ház környékének általános rendezettsége és a növényzet ápoltsága és a fenntarthatóság.

2. Lakásszövetkezetek illetve társasházak, lépcsőházak kategóriájában lépcsőházanként lehet pályázni! A lakók nevében a lakásszövetkezet, társasház, lépcsőház kijelölt képviselője pályázhat. Az elbírálás során a Bíráló Bizottság a társasház, lépcsőház (házszám) körüli zöldterületen az előkert, és virágágy kialakítását vizsgálja elsősorban, valamint továbbra is szempont a környezet tisztasága, rendezettsége.

3. Intézmények kategóriában ugyancsak az összhatást vizsgálja a Bíráló Bizottság. Ez magába foglalja az adott intézményhez tartozó külső és belső területeknek, a növényzetnek a gondozottságát, de elsősorban a várost díszítő virágosítást. Az egyes intézmények között három típust különböztetünk meg:

  • oktatási intézmények;
  • egyházi, egészségügyi, szociális intézmények, sportlétesítmények;
  • vendéglátóhelyek, üzletek, üzemek, cégek.

2024. MÁRCIUS 18.

FELÚJÍTOTT TETŐ A VÁCI STRAND ÖLTÖZŐI FELETT

A váci uszoda öltözőjének tetőszerkezete elöregedett, balesetveszélyessé vált, ki kellett cserélni a gerendákat, a cserepet. Az önkormányzat saját erőből felújította a tetőszerkezetet, hogy újra biztonságosan lehessen használni az épületet. Az elmúlt években számos fejlesztést valósítottunk meg az uszodában, a strandon. Felújítottuk az uszoda homlokzatát, kicseréltük a nyílászárókat, korszerűsítettük a gépészetet, napelemmel láttuk el az intézményt, hogy minél takarékosabban, zöldebben működhessen. Hamarosan az új gyerekmedencét is átadjuk, amelyet látványos mozaikképek díszítenek. Nekünk kiemelten fontos, hogy a váciak igényes, biztonságos környezetben sportolhassanak, regenerálódhassanak.

FOLYTATÓDNAK A FELÚJÍTÁSI MUNKÁK A DEÁKVÁRI FŐTÉRNÉL

A korábbi tervek szerint ezen a héten folytatódtak a munkák a Deákvári főtéri útfelújításnál. A szakembereink a közműárkokban réteges tömörségmérést végeztek, ám ennek eredménye nem volt megfelelő, ezért a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. alvállalkozójának a munkaárkok tömörítését meg kell ismételnie. A tömörítés és talajcsere előreláthatóan 2-3 hetet vesz igénybe. Az önkormányzat szerződött útépítő partnere – az Úttengely Kft. – ezzel párhuzamosan megkezdi a felújítási munkákat. A vízközműépítés miatt azonban a kivitelezési határidő várhatóan 2024. május közepére tolódik.

UDVARI JÁTSZÓESZKÖZÖKET KAPOTT A KÖLCSEY UTCAI ÓVODA – A KÉPVISELŐK SZÁMOLTAK BE AZ INTÉZMÉNYBEN TÖRTÉNT FEJLESZTÉSEKRŐL

Mini oszlopos fémhintát, kötélháló piramist és háromszög mászókát avattak a Kölcsey utcai óvoda udvarán. Az intézmény egy kifejezetten sűrűn lakott területről fogadja a gyermekeket. A helyszínen a képviselők a jelenlegi újításon kívül beszámoltak az intézményben történt korábbi fejlesztésekről is.

FINN BARÁTSÁG ÉVE 2024

Mi, váciak már lassan napsütésben fürödhetünk, erre Vác testvérvárosának, Järvenpää lakóinak még várnia kell. Náluk a tél a leghosszabb évszak. A 40 éves testvérvárosi jubileum alkalmából a 2024-es évben weboldalunk felső részén az eddigi váci jelzés mellett megtudhatjuk, hogy Järvenpää lakói ma milyen időjárásra ébredtek… Järvenpää Helsinkitől 40 km-re fekvő, mindössze néhány évtizedes önálló múltra visszatekintő, zöldövezeti kisváros. A finn várossal 1984 óta tart fenn Vác egyezményben rögzített testvérvárosi kapcsolatot. A testvérvárosi kapcsolat a kultúra, a sport, és az ifjúsági kapcsolatokra épül, így diákok, sportolók, művészek, zenei együttesek is többször látogattak egymáshoz.

2024. FEBRUÁR 15.

A VÁCLIGETI CIVILEK VEZETŐJÉVEL EGYEZTETTEM

Václiget ivóvízhálózatának kiépítéséről és úthálózatának javításáról egyeztettünk Iski Lászlóval, a Václiget és Márialiget Civil Egyesület elnökével.

VÁC LEGNÉPSZERŰBB PONTJAIT GONDOLTÁK ÚJRA

A Budapesti Műszaki Egyetem negyedéves építészhallgatóinak munkáiból nyílt kiállítás a váci Madách Imre Művelődési Központban.

SZOMBAT DÉLUTÁN FARSANGOLÓK SOKASÁGA ÉRKEZETT A FŐTÉRRE

Jelmezversennyel, farsangi felvonulással, fánksütéssel, arcfestéssel és kiszebábégetéssel búcsúztattuk a telet.

VÁCI VÍZILABDÁS IS JÁTSZIK A MAGYAR VÁLOGATOTTBAN A VILÁGBAJNOKSÁGON

A magyar vízilabda-válogatottba bekerülni igazi kiváltság. Csak a legjobbaknak adatik meg. Kovács Péter kiérdemelte ezt. Dohában ő lesz a válogatott centere a világbajnokságon.

ÉLJENEK A LEHETŐSÉGGEL!

Ingyenes egészségügyi szűrés lesz a nyugdíjasoknak február 14-én az Idősügyi Tanács szervezésében a város támogatásával.

2024. FEBRUÁR 5.

KÖZEL 100 ÚJ PARKOLÓT ALAKÍTOTTUNK KI DEÁKVÁRON

A megnövekedett autópark kiszolgálása miatt az elmúlt időszakban számos parkolóhellyel bővítettük Deákvárt.

ÚJ TÁMOGATÁST VEZETÜNK BE

20 ezer forinttal segítjük az újszülött váci gyermekek családját.

VÁCON BEVONJUK A FIATALOKAT A VÁROS JÖVŐJÉNEK TERVEZÉSÉBE

Az agráregyetem tájépítész hallgatói a váciak véleményét kikérve ötleteltek arról, hogyan lenne érdemes tovább fejleszteni, tovább zöldíteni otthonunkat. Ebből a közös gondolkodásból nagyszerű tervek és ötletek születtek, amiket nemrégiben mutattak be nekünk a végzős egyetemisták.

VÁROSUNK NEVÉBEN NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK SÁRI NÉNINEK!

Kilencvenedik születésnapja alkalmából virággal és oklevéllel köszöntöttük otthonában Luzsák Istvánnét.

KISVÁCRA KÖLTÖZÖTT A TRAGOR IGNÁC MÚZEUM TÁRLATA

A városunk házfalain, homlokzatain felfedezhető arcokról különleges szabadtéri kiállítás készült, amely a főtér és Alsóváros után immár Kisvácon is megtekinthető.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT A FŐTÉRI FARSANGRA!

A tavalyi évhez hasonlóan én is készítek farsangi fánkot a jelmezverseny résztvevőinek.

ÉLJENEK A LEHETŐSÉGGEL!

Ingyenes egészségügyi szűrés lesz a nyugdíjasoknak február 14-én az Idősügyi Tanács szervezésében a város támogatásával.

2024. JANUÁR 30.

INGYENES GÁLAMŰSORRAL ÜNNEPELTÜK A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT

Az ingyenes gálaműsor fellépői: Varga Veronika népdalénekes, Ruzicska László színművész és a Táncművészeti Egyetem növendékeiből álló társulat voltak.
Közösen ünnepeltük városunk kulturális életének kiválóságait is:
A „Vác Város Művelődéséért” kitüntetést Csukovits Anita, a Tragor Ignác Múzeum néprajzos-muzeológusa érdemelte ki.
A „Vác Város Művészeti Díjat” Kolodko Mihály szobrászművésznek ítéltük oda.
A „Vác Város Közművelődését Segítő Munkáért” elismerést Veres János, a művelődési központ hangtechnikus csoportvezetője vehette át.
Szívből gratulálok a díjazottaknak, köszönöm nekik azt a felbecsülhetetlenül értékes munkát, amit városunk kulturális életéért végeznek.

MEDENCÉBEN ÉS NYÍLT VÍZEN EGYARÁNT LEGYŐZHETETLENEK A DUNAI SÁRKÁNYOK

A váci sárkányhajósok két első és két második helyet szereztek a VI. Hírös Medencés Sárkányhajó Versenyen.
Szívből gratulálok és sikeres folytatást kívánok a váci sportolóknak!

ELFOGADTA ÉVES MUNKATERVÉT AZ IDŐSÜGYI TANÁCS

Újabb intézkedéseket hoztunk a váci nyugdíjasok jóléte érdekében.
Egészségügyi szűrőbuszt hívunk Vácra, hogy az idősek ingyenes vizsgálatokon vehessenek részt.
Újabb időseknek szóló programokat tartunk 2024-ben: nyugdíjas majálist és operett-előadást is szervezünk idén városunkban.

ÚJABB PARKOLÓAUTOMATÁKNÁL LEHET BANKKÁRTYÁVAL FIZETNI

Városunkban a fizetős zónákban parkoló autósok érdekében folyamatosan fejlesztjük és könnyítjük a helyszíni fizetés lehetőségeit.

VÁROSSZERTE FOLYTATJUK A FÁK GONDOZÁSÁT ÉS A LEHULLOTT LEVELEK BEGYŰJTÉSÉT

A szokottnál melegebb, hosszú ősz miatt eltolódtak a kertészeti munkák Vácon is. A levelek lassabban hullottak le, így később lehetett hozzáfogni azok összegyűjtéséhez.
Köszönöm a Váci Városfejlkesztő Kft.  munkatársainak gondos munkáját.

2024. JANUÁR 22.

A VÁCI DUNA-HÍD TERVEZETT ÚTVONALAIRÓL ÉS A DUNA-PARTI CSÓNAKHÁZ BŐVÍTÉSÉRŐL EGYEZTETTÜNK HÉTFŐN A VÁROSHÁZÁN

A fórumon megjelent környező településesek polgármesterei szerint kidolgozatlan, és káoszt okozna a közlekedésben a leendő híd mindhárom alternatívája.
A csónakház kapcsán a közösségi hasznosítás, a sportolók kiszolgálása és a vízi turizmus mellett sorakoztatták fel érveiket a hozzászólók.

VÁCON GONDOSKODUNK A RÁSZORULÓKRÓL, AZ ELESETTEKRŐL

Idén is folytatjuk szociális intézményeink felújítását.
Tovább szépítjük és fejlesztjük a Burgundia Utcai Idősek Otthonát.

ELFOGADTA ÉVES MUNKATERVÉT AZ IDŐSÜGYI TANÁCS

Újabb intézkedéseket hoztunk a váci nyugdíjasok jóléte érdekében.
Egészségügyi szűrőbuszt hívunk Vácra, ahol az idősek ingyenes vizsgálatokon vehetnek részt.
Újabb időseknek szóló programokat tartunk 2024-ben: nyugdíjas majálist és operett-előadást is szervezünk idén városunkban.

A VÁCI ÚJSZÜLÖTT BABÁKAT EGYEDI KARÁCSONYFADÍSZEKKEL KÖSZÖNTI A VÁROS

A 2023. január és október között városunkban született babák hozzátartozói a Piac utca 1-es szám alatt található Lyra könyvesházban vehetik át a díszeket.
A 2023 novemberétől született csecsemők nevei a 2024-es karácsonyfáinkat fogják majd díszíteni.

SZÉPÜLNEK VÍZPARTJAINK

Kitakarítottuk az Ady Endre sétányon a esővíznyelő csatornákat, összegyűjtöttük a lehullott faleveket – tájékoztatott Inotay Gergely.
Rendbe tettük  a Gombás-patak környékét, megtisztítottuk a víz partját és medrét, elvittük a kidőlt fákat és a letört ágakat – számolt be róla Kiss Zsolt alpolgármester.

NYIRATI KLÁRÁVAL EGYEZTETTEM A BAJA ÉS VÁC KÖZÖTTI KULTURÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL

Pécs, Gödöllő és Szentendre után Baja polgármesterével beszélgettem a lehetőségekről.
Idén fellépne Baján a váci Vox Humana Énekkar, a Bajai Fiatalok Színháza pedig elhozná Vácra a Csillagnak született, Barbara Streisand életéről szóló produkcióját.
A helyi néptánccsoportjaink vezetőivel is szeretnénk egy csereprogramot indítani.

SIKERES HETET ZÁRT A PRAKTIKER-VÁC

Kézilabdacsapatunk csütörtökön 32-29-re nyert az MTK ellen.
Vasárnap az Európa Ligában szintén három góllal, 27-24-re megverték a dán Nykøbingot.

2024. JANUÁR 15.

TALÁLKOZZUNK JANUÁR 15-ÉN, HÉTFŐN 17 ÓRAKOR A VÁROSHÁZÁN, MONDJÁK EL A VÉLEMÉNYÜKET!

Nem támogatjuk, hogy több ezer autót vezessenek a váci Duna-parti sétányra, a barokk Kőszentes hídra vagy a szérűskerti iskolavárosra egy új Duna-híddal.
Ma, január 15-én 17 órakor fórumot tartunk a tervezett váci Duna-hídról és a Duna-parti csónakházról. Jöjjenek el, mondják el véleményüket mindkét kérdésben!
Ha nem tudnak részt venni, észrevételeiket írásban is várjuk 2024. január 22-ig a foepit11@varoshaza.vac.hu email címre.

ÉN IS ALÁÍRTAM A ZÖLD MINIMUM PROGRAMOT

Számunkra is kiemelten fontosak a zöld értékek, a környezetvédelem, és az átláthatóság.
Ezért írtam alá a Párbeszéd Zöld Minimum Programját, amely városunk fenntartható fejlődését szolgálja.

KÜLÖNLEGES, INGYENES, SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁST NYITOTTUNK ALSÓVÁROSON

A gyönyörű fotókon megcsodálható arcok városunk épületeit díszítik.
Naponta eljárunk közöttük, de pillantásunk ritkán pihen meg rajtuk.
A házak időnként felfedik titkaikat, kiállításunk e titkok közötti bolyongásra hív a Magyar és a Fonó utca sarkán.

ELHUNYT DR. KISS PÉTER HÁZIORVOS

Helyettesítését határozatlan ideig dr. Manninger Péter látja el.
Kiss Péter betegei sürgős esetben Manninger doktor rendelésén jelentkezhetnek, a gyógyszerigényeket pedig a 06-70-256-5097 telefonszámra SMS-ben is el lehet küldeni.
A vények felírásához a szükséges gyógyszerek felsorolása mellett a következő adatok szükségesek: név, leánykori név, édesanyja neve, születési hely és dátum, lakcím irányítószámmal, valamint a TAJ szám.

JÁNUÁR 24-ÉN SZÁLLÍTJÁK EL UTOLJÁRA A KIRAKOTT KARÁCSONYFÁKAT VÁCON

A MOHU  váci hulladékszállítási menetrendje szerint január 24-én, szerdán szállítják el a hulladéktárolók és a kertes ingatlanok elé kirakott karácsonyfákat.

2024. JANUÁR 10.

IDÉN IS MŰKÖDHET A DEÁKVÁRI KISPOSTA

Az önkormányzat már a karácsonyi ünnepek előtt átutalta azt a bruttó 10,5 millió forintot a Magyar Posta Zrt. részére, amelyből a deákvári kisposta továbbra is működni tud.
A Magyar Posta 2022-ben zárta be a közel tízezres lakosságú deákvári városrészt kiszolgáló fiókját az energiatakarékosságra hivatkozva.

ÚJABB RONCSAUTÓKTÓL SZABADULT MEG A VÁROS

Bár Vác sűrűn lakott részein folyamatosan bővül a parkolóhelyek száma, az egyre gyarapodó gépkocsiállomány miatt a tulajdonosoknak ma is gondot okoz az autók elhelyezése.
Problémát okoz az is, hogy több helyen is használaton kívüli járművek foglalják el a helyet.
Az ottfelejtett autókat – felszólítás, majd két hét türelmi idő után – elszállítja a  Váci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete.

LETAKARÍTOTTÁK AZ ÁRVÍZ NYOMAIT VÁCNÁL: MINDENHOL JÁRHATÓK A PARTI UTAK

Befejezte a Váci Városfejlesztő Kft. a karácsonyi áradással elöntött utak takarítását.
A bicikliutak és a sétány alacsonyabb részeit másodikától kezdték megtisztítani a hordaléktól. Kézi erő mellett gépeket is bevontak a munkába.

ÚJÉVI KONCERTTEL KEZDŐDÖTT AZ IDEI ÉV KULTURÁLIS PROGRAMSOROZATA

25 éves hagyománya van, hogy Vácon újévi koncerttel kezdjük az évet.
Farkas Pál karmester 30 éve vezeti a Dunakeszi Szimfonikus Zenekart, mely 40 évvel ezelőtt Váci Szimfonikus Zenekar néven alakult.
A január 7-i előadás idén is telt házzal zajlott a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében.  A nagy érdeklődésre való tekintettel dupla koncertet rendeztek.

AZ EURÓPA-LIGA CSOPORTKÖRÉNEK ELSŐ FORDULÓJÁBAN DÖNTETLENT JÁTSZOTTUNK A HORVÁT PODRAVKA KOPRIVNICA ELLEN VASÁRNAP

Az ellenfél a második félidőben már nyolc góllal vezetett, hét perccel a vége előtt is még hétgólos előnyük volt, de hatalmas küzdelemben sikerült döntetlenre mentenie a váci lányoknak a mérkőzést.
Csíkos Luca 11 másodperccel a dudaszó előtt egyenlített.

LEGKÖZELEBB JANUÁR 24-ÉN SZÁLLÍTJÁK EL A KIRAKOTT KARÁCSONYFÁKAT VÁCON

Közzétette a MOHU, a MOL Zrt. alvállalkozója a váci hulladékszállítás idei menetét.
Ebből az is kiderül, hogy januárban 10-én és 24-én – szerdai napokon – szállítják el a hulladéktárolók és a kertes ingatlanok elé kirakott karácsonyfákat.

2024. JANUÁR 2.

A KARÁCSONY A CSALÁDOK, A GYERMEKEK LEGSZEBB ÜNNEPE VÁCON IS

Gondoskodtunk róla, hogy az ünnep öröméből minden váci család részesülhessen.
Ez különösen fontos volt, mivel a karácsonyi készülődést soha nem látott drágulás nehezítette országszerte. Mi azonban segítettünk a nehézségek közepette. Az idősek karácsonyi támogatását duplájára emeltük, több mint 800 ajándékcsomagot állítottunk össze és osztottunk ki a rászoruló családoknak, melynek köszönhetően minden otthonban jutott ünnepi étel az asztalra. A nehéz sorsú gyermekeket játékcsomagokkal, a fogyatékkal élőket és a váci hajléktalanokat ajándékokkal leptük meg.
A leginkább rászorulóknak energiatámogatással segítünk, hogy a téli hidegben is melegen tudják tartani otthonukat.

HOZZÁFOGTUNK A VÁCLIGETI UTAK KIJAVÍTÁSÁHOZ

A Václiget és Márialiget Civil Egyesület elnöke, Iski László még karácsony előtt jelezte, hogy a kiadós esőzés és havazás számos utat tönkretett a környéken.
Az önkormányzat már biztosított korábban 16 köbméter bazaltkövet, egy helyi vállalkozó 5 köbméter kőtörmeléket, a václigeti egyesület pedig 21 tonna folyami kavicsot, de bedolgozni csak az esőzés után lehetett.
27-én egész nap önkéntesek és egy munkagép dolgozott a területen, hogy járhatóvá tegye az utcákat.

AZ ÜNNEPEK ALATT ÁRHULLÁM VONULT LE A DUNÁN

28-án 597 cm-en tetőzött Vácnál.
Árvízvédelmi készültség elrendelésére végül nem volt szükség, de néhány mélyen fekvő, vízparti ingatlant homokzsákokkal kellett megvédeni. A folyó több helyen elérte a sétányt és a bicikliutat is.
A víz visszavonulása után hozzáfogunk a part megtisztításához.

SZILVESZTER A MÁRCIUS 15. TÉREN

Jó hangulatban és jelentős részvétel mellett búcsúztattuk az óévet a főtéren.
A talpalávalót a Santa Fe zenekar, DJ Fagyi és a Melody Maker csapata biztosította.
A rendőrség, a mentők és a tűzoltók tájékoztatása szerint az ünnep rendkívüli esemény nélkül, balesetmentesen zajlott városunkban.

BÚÉK!

Egészségben, boldogságban, sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

INGYENES A PARKOLÁS AZ ÜNNEPEK ALATT

Az ünnepi időszakban, 2023. december 21-től kezdődően egészen 2024. január 3 reggel 8 óráig díjmentes a parkolás a város 1-es és 2-es jelzésű felszíni fizetős parkoló zónáiban.

A KORÁBBI POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL