VAJON GARANCIÁT VÁLLAL-E MATKOVICH ARRA, HOGY NEM KÖLTÖZNEK KÜLFÖLDI VENDÉGMUNKÁSOK A KLÁNJUK ÉPÍTTETTE LAKÁSOKBA?

A Matkovich Ilona vezette balliberális oldal többek között azzal próbálja tematizálni a közbeszédet a közelgő önkormányzati választások kampányában, hogy ők nem engednének ide távolról érkező, külföldi vendégmunkásokat, ugyanakkor épp a polgármester családjához köthető építkezések kapcsán ennek az ellenkezője is megvalósulhat a váci Fidesz-KDNP szerint.

Ezt a kérdést feszegették a Fidesz-KDNP pártszövetség képviselőjelöltjei a Matkovich-klán botrányos Kőhíd utcai lakóparképítésénél tartott sajtótájékoztatón.

– A váci baloldalnak egy idő óta fontos kérdés, hogy ne költözzenek Vácra vendégmunkások, ezt minden eszközzel akadályozzák, jogi eszközökkel és a nyilvánosság előtt is. Ez a Kőhíd utcai ingatlan a Matkovich Ilona rokonsága érdekeltségébe tartozó építési vállalkozás beruházásában valósul meg, várhatóan mintegy 2 milliárd forint bevételre számítva a lakások értékesítéséből.

Kérjük a polgármestert, hogy adjon garanciát arra vonatkozóan, hogy nem költöznek vendégmunkások ezekbe a lakásokba – mondta Dr. Ványai László, a KDNP helyi szervezetének elnöke, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.

A Fidesz-KDNP választókörzeti képviselőjelöltje, Szádoczki Imre hozzátette:

a garanciavállalás mellett azt is elvárják, hogy a szóban forgó lakóparki ingatlanok értékesítését segítő internetes felületeken, hirdetésekben azt is tegye közzé a beruházó, hogy ide nem költözhetnek külföldi vendégmunkások.

Dr. Ványai László elmondta még, hogy a lassan lezáruló önkormányzati ciklusban Vác vagyona folyamatosan csökkent, a balliberális döntéshozó többség futószalagon adta el az értékes városi ingatlanokat, ugyanakkor a Matkovich Ilona családi körébe tartozó ingatlanok száma ezzel szemben folyamatosan gyarapodott.

Szádoczki Imre hozzátette: Matkovich Ilona a családi cégeik gyarapodására sokkal több energiát fordított az elmúlt csaknem öt évben, mint a városéra és ebben hűséges fegyverhordozója, szekértolója volt a kisváci körzet eddigi Jobbikos képviselője is.