SZOMSZÉDUNKBAN KITÖRT A HÁBORÚ ÉS MÁRKI-ZAY PÉTER KAPÁSBÓL KÜLDENÉ A MAGYAR KATONÁKAT ÉS A FEGYVEREKET A KONFLIKTUSBA

A HírTv munkatársa, Déri Stefi közzé tett a napokban egy videót, amelyben Márki-Zay Péternek – mint a kiszámíthatatlan, kapkodó, pillanatnak élő, össze-vissza beszélő politikusnak – az ukrán-orosz konfliktus kapcsán kimondott mondatait elemzi. Azért érdemes városunkban kiváltképp odafigyelni ezekre, mert politikájának hű követőjét találjuk Vácon is, Inotay Gergely személyében. 

Mit mondott Márki-Zay?

„Ha a NATO úgy dönt vagy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

Álljunk már meg egy pillanatra! – mondja Déri Stefi. Az ilyen kijelentéseknek egy miniszterelnök-jelölt szájából nagyon komoly súlyuk van. Márki-Zay Péter ugyanis egy olyan háborúba rohanna bele teljesen felelőtlenül, amely nem a mi konfliktusunk.

A magyar érdek ebben a helyzetben kizárólag a magyar emberek biztonsága és a béke lehet. Nem egy háborúhoz való csatlakozás.

Az nem újdonság, hogy Márki-Zay Péter botrányos dolgokat mond, választókat tudatlannak és ostobának nevez. De ezek a háborúba siető mondatok durva következményekkel járnak.

Nem biztos, hogy a kiszámíthatatlan, kapkodó Márki Zay Péter ezt végiggondolta, de miniszterelnökként az ilyen magatartás hazánkat belerántaná egy háborúba. Ez nagyon veszélyes.

Márki-Zay sajnos itt nem állt meg. Csütörtöki élő videójában az ukrán-orosz háború apropóján felszólította a magyar kormányt, hogy állítsa le a Paks 2 fejlesztést.

Márki-Zay: „Követeljük tőle (t.i. Orbántól – a szerk.), hogy ne csak a NATO egységes álláspontja mellett álljon ki, hanem csatlakozzon az Európai Unió szankcióihoz azzal, hogy felfüggeszti a Paks 2 erőmű engedélyezési eljárását.”

Ez a felszólítás eredetileg Gyurcsány Ferenctől származik, aki ezt még Márki-Zay előtt ki is posztolta. De vajon Márki-Zay Péter – mielőtt ebben is felelőtlenül kinyilatkoztatott volna, –  belegondolt abba, hogy Európa-szerte milyen brutálisan nőnek az energiaárak?

Belegondolt abba, hogy Hollandiában például egy nap alatt 41 százalékot ugrott a gáz ára?

A magyar háztartásokat és a magyar gazdaságot ebben a kritikus pillanatban kizárólag a rezsicsökkentés és az ésszerű energetikai fejlesztéseink védik. Itthon ezért nem szabadultak el az árak.

De Márki-Zay Péter ebben a helyzetben megszüntetné Paks 2-t, és tönkrevágná az energiabiztonságunkat.

Ezeket a mondatokat már tényleg nem lehet annyival elintézni, hogy hát na, ilyen ez az ember. Nem! Ezek súlyos és veszélyes kijelentések. Ilyen időkben egy olyan, mint Márki-Zay a legnagyobb veszélyt jelentené Magyarországra és a magyar emberek biztonságára. Ne kockáztassunk! – jelentette ki a HírTv-s elemző.