KOLODKO-ART AKCIÓ: GÚZSBA KÖTÖTT CHUCK NORRIS A MEGYERI HÍDON

A lassacskán berobbanó idegenforgalmi főszezonban a belföldi turizmus élénküléséhez ismét hozzájárulhat többé-kevésbé egy újabb Kolodkó Mihály-féle miniszobor vonzása is, a részben Vácott élő és alkotó, kárpátaljai származású művész ugyanis legújabban megszobrált, bronzba öntött és kihelyezett a kiszemelt helyére, a Megyeri-híd egy pontjára egy gúzsba kötött Chuk Norris-alakot.

A kis szobor a Vác és Budapest közötti 2-es utat a Duna túloldalával összekötő Megyeri híd innenső oldalán, a gyalogos úton, a Pest feliratú üvegtáblánál kapott helyet.

Fotó, kiemelt kép: Kolodko-Art

A híd nevéről annak idején internetes szavazást hirdetett a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Ennek nyomán egyes hírportálokon megjelent a Chuck Norris híd elnevezés, mint a szavazás egyik esélyese. A világhálós demokrácia árnyoldalait bemutató helyzetről hírt kapott Stephen Colbert amerikai komikus is, aki ezután műsorában propagálta az építkezést; az országimázs terén tett érdemeinek elismerése mellett az állam képviselői siettek megjegyezni, hogy a törvény értelmében hidat csak magyar állampolgárságú és már elhunyt jeles személyiségről lehet elnevezni. A szavazás első három helyezettje Stephen Colbert, John Stewart és Zrínyi Miklós lett, az eredményt azonban végül nem vették figyelembe. A „Megyeri híd” elnevezést egy internetes szavazó javaslata alapján a Földrajzinév-bizottság adta arra hivatkozva, hogy a híd Káposztásmegyer és Békásmegyer közvetlen közúti összeköttetését biztosítja.