AMÍG A JOBBOLDALI VEZETÉSŰ KISVÁROSOKNAK EGY ALPOLGÁRMESTERÜK VAN, ADDIG A BALOLDALIAKNAK HÁROM

A váci baloldal 2019-es túlnyerése, valamint ama bizonyos „füstös szobákban” történt egyezkedések után a győztesek kihirdették, hogy a város működtetéséhez ezentúl immár HÁROM alpolgármesterre lesz szükségük. Sokak kérésének eleget téve utánajártunk annak, hogy más harmincezres városok hány alpolgármesterrel is dolgoznak? Kigyűjtöttük hát, hogy a hasonló lélekszámú települések végül is hány alpolgármesterrel oldják meg a működésüket?

Nem érte hideg zuhanyként a szerkesztőségünket, hogy

a tíz 30 ezres magyar város közül csak a baloldali vezetésűekben van 3 alpolgármester, míg a jobboldaliakban tipikusan csak 1 van! Ahol Összefogás-szerű szivárványos politikai alakzat vette át a vezetést, mintha mindenütt több fizetett vezetőre lenne szükség!

A alpolgármesterek száma, B a városvezető politikai oldala, C Település, D A lakosság száma, megye, E Polgármester neve, politikai támogatója

Három alpolgármesterrel e városok közül csak a baloldali vezetésű Baja, Vác, Salgótarján, Gödöllő reprezentálnak, a jobboldaliak tipikusan eggyel (Cegléd, Mosonmagyaróvár, Szekszárd, Pápa) dolgoznak. Kivétel a balos Ózd, amely szintén csak eggyel, és egy jobboldali város van csak, amelyik kettővel (Hajdúböszörmény) viszi a város ügyeit.

2019 ősze óta közben sok víz lefolyt a Dunán! Kiderült, hogy ezeknek a „nélkülözhetetlen” alpolgármestereknek több mint két év után sem lett munkaköri leírásuk.

  • Az egyik alpolgármester ellen nagyon komoly költségvetési csalás gyanújában rendőrségi nyomozás zajlik (igen, ma is!!!), látjuk őt néha a propaganda anyagokban, de valójában nem tudjuk, mit csinál,
  • a másikat a VáciVilág okkal, ok nélkül csak „közpénzhiénak” nevezi, bár látjuk őt is néha a propaganda anyagokban, de valójában őróla sem derült még ki, hogy pontosan mit csinál,
  • a harmadikról pedig kiderült, aki egyébként szociális ügyekkel lett megbízva, hogy számos esetben szívtelennek, érzéketlennek mutatkozott a város szegényeivel, elesettjeivel szemben, sőt fél éve energiái zömét messzemenően leköti a parlamenti képviselői álma, úgyhogy sűrűn látjuk a propaganda anyagokban, így a város minden polgára sajnálatosan tudja, hogy ő mit csinál.

A kettős mérce tipikus példájaként kell megemlítenünk, a 1998-2002-es évek elején, a jelenlegi 3. számú alpolgármester, maga Ferjancsics László több ízben is kifejtette, hogy Vácnak még KÉT alpolgármester is SOK!

Azóta a kormányzat időközben töredékére csökkentette a városi feladatokat, úgyhogy még a saját maguk által egykor képviselt racionalitás sem indokolja a mai három alpolgármester jelenlétét a vezetésben, így egyedüli indokként az marad, hogy politikai alkuk miatt kell ma a városnak (egyúttal feltehetően a szövetségeket kötözgető többi baloldalinak is) egyre növekvő bérű, HÁROM alpolgármestert a hátán cipelnie.