MUTATJUK: VÁC FŐÁLLÁSÚ ALPOLGÁRMESTEREINEK FELADATKÖRE 2022-BEN

A város állapota alapján sejtettük, hogy nagy naplopók ülnek a városházán, de nem gondoltuk, hogy ez intézményesítve is lehet. Érdemes egy pillantást vetni a jelenleg hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatára (SZMSZ), ami a vac.hu oldalon itt érhető el. A szabályzat 49. oldalán a harmadik melléklet tartalmazza a főállású alpolgármesterek feladatkörét, ők ugye nevesítve: Inotay Gergely és Kiss Zsolt. Az SZMSZ szerint jelenleg NINCS feladatkörük.

Íme:

Hát ezért fizetjük őket az adófizetők pénzéből? Semmiért?

Többek között EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? sorozatunkban, számos további írásban, mind szerkesztői cikkben, mind olvasói levélben kimondták azt a tapasztalatukat a váciak, hogy azért nem halad a város, mert semminek nincs gazdája. Egyelőre így csak a beváltatlan választási ígérek városa Vác.

A pandémia alatt szépen felújított irodáik, VIP-parkolóik állnak rendelkezésre a város alpolgármestereinek, csak éppen konkrét feladataik nincsenek.

Arról nem is szólva, hogy ebben az üres lapban „komoly képviselői munka” van, hiszen képesek munkaköri leírásként egy üres oldalt megszavazni, és ha az már létezett korábban, azt nem módosítani, majd gondosan publikálni.

Egy normál munkahelyen, főleg vezetői beosztásban, ráadásul a közjó szolgálatában, a választók által fizetett állásban az ilyen teljességgel elképzelhetetlen, a váci városházán viszont ez mindennapos ügy.