A BALLIBERÁLIS SZOMSZÉD VÁR JUHÁSZ BÉLÁJA EGY ÚJABB MOMENTUMOS KALANDBA KEZD

Sokakat meglepett, és egyfajta furcsa amnéziás tüneteknek lehettünk mi is azóta a szemtanúi, amikor két héttel ezelőtt  Juhász Béla vállalta a Momentum pártba való belépését. Ezt az ünnepi alkalmat Fekete-Győr András pártelnök egy Facebook-live videó keretében jelentette be.

De miért is vagyunk meglepve és állunk értetlenül az események előtt?

Kezdjük a legelején. Juhász Béla 2010 óta Sződliget polgármestere. Önmagát független polgármesterként jellemzi, a Tisztaforrás lokálpatrióta civilszervezet színeiben lett polgármester.

A település honlapján, a polgármesteri bemutatkozásnál ezt olvashatjuk Juhásztól:

„Meggyőződésünk, hogy az országban sok helyen fellelhető megosztottság, a „mi és ők” sémájára épülő fekete-fehér politikai gondolkodás következménye. Ezért tudatosan igyekszünk kizárni a település életéből a nagypolitikát.”

Az elmúlt tíz évben Juhász neve mellett egyszer sem láthattunk helyben, az önkormányzati választások alkalmával kiadott plakátokon, szórólapokon pártlogókat, kizárólag a Tisztaforrás „független” logóit tüntették fel!

Tehát annak a szavazó polgárnak, aki az önkormányzati választások alkalmával „jóhiszeműen” rászavazott a „független” Juhász Bélára, annak mára egyértelműen kiderülhetett, hogy valójában a Momentumra adta szavazatát.

Plakátarcok – 2018

Fordulópontként értékelhetjük Juhász politikai pályafutásában, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon a Momentum színeiben indult, mint parlamenti képviselőjelölt, ám ekkor még nem lépett be a pártba. Fekete-Győr András pártelnök a jelenlegi belépést azzal indokolja, hogy:

„így 7 olyan település/kerület van az országban, ahol Momentumos vezetők tudják megmutatni, hogy hogyan kellene felvenni a harcot a járvány- és a válsághelyzettel: többek között védőnői béremeléssel, az iskoláknak való táblagépek biztosításával, ingyen teszteléssel.”

Nos, nem tudjuk, hogy a fenti indok mennyire támasztja alá olvasóink körében a pártba való belépést. De élünk a gyanúperrel, hogy ez csak porhintés. Juhász Béla polgármesterként vezet egy blogot, ahol kormánykritikai bejegyzéseken túl, hiánypótló interjúkat is készít önmagával. Ha felkeressük az oldalt, akkor igazi önellentmondásba kerülő mondatokat olvashatunk, amelyek néhol megmosolyogtatóak.

 

De nézzük csak, miket nyilatkozott a Momentummal kapcsolatban a saját blogján Juhász:

2018. március 02.

„Két volt miniszterelnökkel vagyok tegező viszonyban. Boros Péterrel, azóta, hogy az MDF-ben együtt dolgoztunk, valamint Bajnai Gordonnal az Együttből. Az MDF megszűnt, Boros Péter átállt a jelenlegi kormányfőhöz tanácsadónak. Az Együttből pedig egy éve én léptem ki. Nemrégen megkeresett a Momentum, hogy kellene neki a körzetben egy jó jelölt, aki többet hoz az átlagnál és így húzza a listát. Hízelgő volt az ajánlat és elvállaltam, de a pártba nem léptem be.”

2019. április 02.

„Nem léptem be a Momentum Mozgalomba, bár úgy vélem, hogy már csak biológiai okok miatt is, de ővék a jövő.”

Ha megnézzük a 2018-as választások eredményét, láthatjuk, hogy a hízelgő ajánlat elfogadása csak Juhász önérzetének tett jót, a Momentumnak, mint pártnak nem!

A választási eredményekből látható, hogy a Momentum színeiben csak 1,73 % tudott elérni, ami azt jelenti, hogy 930 fő szavazott rá.

A 2019-es önkormányzati választásokon 1375 fő voksolt Juhászra. Tehát, amennyiben vállalja a pártszíneket: szavazói elpártolnak tőle.

Megtartották az első Momentuminfót

Ezért jogos kérdésként merül fel:

megéri Juhásznak vállalni egyéni parlamenti képviselő jelöltként az esetleges megmérettetést 2022-ben? Vagy megint hajlandó magát kitenni egy országos lebőgésnek?

Juhász Béla az összefogás feltétlen híve, a blogján ezt írja:

„A jósláshoz nem értek. Az Együttből azért léptem ki, mert én a teljes összefogás híve voltam már akkor is. Ez az álláspontom azóta sem változott. A teljesbe beleértem a Jobbikot is. Ha lesz közös akarat, akkor lesz eredmény. Ha marad ez a bénáskodás, akkor sírás lesz a vége és egymásra mutogatás!”

A Momentum a hétvégi küldöttgyűlésén felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon közös listát állítson.

Ebből következtethetünk arra, hogy valószínűleg a Momentum pártelnöke azért jelent meg Sződligeten személyesen is, hogy a leendő momentumos jelöltet támogassa.

De kíváncsian várjuk, mikor fog Juhász Béla, mint polgármester ingyen tesztet, védőnői béremelést és iskoláknak táblagépet biztosítva a járvány ellen küzdeni.

Reméljük, nem csak hangzatos szavakkal és élőközvetítésekkel ámítja Sződliget lakosait.