A DK FELADTA A MI VÁLASZTÓKERÜLETÜNKET, A MOMENTUM AZONNAL BEJELENTKEZETT RÁ

A napokban ismertette a DK, hogy a 2022-es országgyűlési választáson mely választókerületekben kíván jelöltet indítani. A magát Európai Magyaroknak hirdető párt e kiadvány tanúsága szerint mintha lemondott volna a váci kerületről, a tervezet szerint ugyanis csak Érdre és Szentendrére delegál jelöltet. Ezen végtére nincs is csodálkozni valónk, hiszen a helyi DK bázis nélkül maradt Vácon, minden tagja kilépett a pártszervezetből és feloszlott. A Demokratikus Koalíció ezek szerint nem is küzd e kerületért, láthatóan lemondott róla.

A kiadványban nem szerepel a Pest megyei 04-es (váci) választókerület

Viszont bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a Momentum helyi „erős emberét”, Juhász Bélát, Sződliget jelenlegi polgármesterét elindíthatják, hiszen nyilvánvalóan eddig is szorosan együtt működött a Momentummal.

A Momentum honlapján így jelzik az alapszervezeteiket

Matkovich Ilona és Juhász Béla, egymást túllicitálva, mindketten levelet küldtek Orbán Viktor miniszterelnöknek, számos jelét adták már elkötelezett kormányellenességüknek, de a sződligeti baloldali aspiráns mintha hamarabb ráfordult volna a választások felé tartó rávezető körre, hiszen már el is látogatott hozzá Fekete-Győr András személyesen.

Lehet, hogy e látogatás azt is jelezheti, Juhász Béla felé hajlik majd inkább a baloldali ellenzék, mert neki az elmúlt esztendőben nem volt annyi botránya, mint a váci Matkovichnak.

***

A Pest megyei 04-es (váci) választókerület 2018-as eredményei
A Pest megyei 04-es (váci) választókerület 2014-es eredményei

A Pest megyei 04-es (váci) választókerület és a települései