Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Váci szereplők a 31. WMRA/IAAF Hegyifutó Világbajnokságon Nyomtatás E-mail
2015. szept. 25.
Észak-Wales gyönyörű hegyeiben, a Snowdonia Nemzeti Parkban  rendezték meg a 31. felnőtt és U20-as Hegyifutó Világbajnokságot. A szeptember 19-én lebonyolított világverseny egy egész hetes „sportfesztivál” része volt, mivel egy héttel korábban szintén itt mérték össze a felkészültségüket a „masters” korúak. A magyar válogatott - immár hatodik alkalommal - minden nemben és korosztályban teljes létszámú tudta képviselni az országot, és ezt - figyelembe véve a többi nemzet résztvevőit is - már önmagában is sikerként könyvelhetjük el. Nekünk váciaknak pedig külön öröm, hogy a nyári országos bajnokságon elért eredménye alapján a Váci Ifjúsági Sport Egyesület három sportolója - Durugy Anna, Néveri Szilvia és Csáki Ákos - is részt vehetett ezen a nemzetközi megmérettetésen, a magyar válogatott keret tagjaként.



A walesi táj minden sajátosságát magában rejtő Snowdonia természeti adottságai kiváló terepet biztosítottak az idei évben előírt „up and down” pályához.

Az U20-as lányoknak 4,7 km-t kellett teljesíteni +/- 250m szinttel; a fiúknak és a felnőtt nőknek 8,9 km (2 kör) volt a távolság +/- 500m szinttel; míg a férfiaknak 3 körben, 13 km-t +/- 750m szinttel kellett legyőzniük a feladatot. A szintemelkedés és a néhol szűkös nyomvonal változatos talaja (aszfalt, fű, kavicsos, köves, sziklás területek váltogatták egymást) mellett a nehézségeket tovább fokozta, hogy az előző napi esőzések miatt a sáros, csúszós köves részek is nagy kihívást jelentettek a versenyzők számára.

A délelőtt folyamán a fiatalok mutatták meg, mit tudnak a nemzetközi mezőnyben, délután a felnőttek következtek. A húsz év alatti lányoknál a csapatból elsőként Horvát Kármen (PVSK) futott be a mezőny 39. helyezettjeként, utána 41. helyen Néveri Szilvia (VISE-Vác), majd a 43.-on Durugy Anna (VISE-Vác) ért célba. Ez csapatversenyben a 15. helyre volt elég. A fiúk esetében Csáki Ákos (VISE-Vác) taktikusan futva a 44. helyen, mögötte Révész Tamás (Egri Sportiskola SE) a 48. helyen, Gerlei Máté (Csömöri Sport kft) 56.-ként, és a 61. helyen Richter Bence (BEAC) futott át a célvonalon.

A fiú csapat ezzel Szlovákia és Kanada nemzeti csapatait megelőzve a 12. helyen zárt. A fiúk és lányok esetében több fiatal számára ez volt az első nemzetközi szereplés, életkorukat figyelembe véve még akár több évig is ebben a korosztályban szerepelhetnek. Ezért mindenképp értékes a jövőre nézve, hogy egy egységes csapatként, fegyelmezett versenyzéssel tudtak kitűnő nemzetközi tapasztalatokat szerezni az igen erős mezőnyben.


A felnőtt nőknél Horváth Tímea (BHSE) az 57., Hakkel Tünde (Csömöri Sport Kft.) a 61., Nagy Csilla (Csömöri Sport Kft.) a 62. helyen ért célba. A felnőtt férfiaknál a végig egyenletesen futó, taktikus Bogos Tamás (ARAK) 70. helyezése a legjobb a magyarok közül, Széll Tamás (Zenit SE) 84., Khoór Bence (BHSE) 88., Varga Dániel (ELTE-ADSK) 92., Szabó Sándor (ELTE –ADSK) 94., Fonyó Sándor (VEDAC) pedig 108. lett az erős mezőnyben. Mindkét nemben csapataink a 15. helyen zártak a nemzetek közötti értékelésben.

Férfiaknál és a nőknél is ugandai világbajnoknak tapsolhattunk: Fred Musobo  és Stella Chesang  személyében. A felnőtt csapatversenyt a férfiaknál meglepetésre az olaszok nyerték, a hölgyeknél Nagy-Britannia és Észak-Írország csapata állhatott a dobogó legfelső fokára.

„- Egy nagyon jó, összetartó csapatként mindent megtettünk egymásért, mindemellett az időjárás is a kegyeibe fogadott minket - kezdte értékelését Gerlei Tamás. - Külön öröm számomra, hogy versenyzőink a feladathoz igazodva, óvatosabb kezdéssel, egyenletes futással hozták ki magukból a maximumot a változatos és izgalmas walesi terepen, az „up&down” specialisták között.  Jövőre – páros év révén - egy csak felfelé futós világbajnokság lesz, ami a szakágon belül is egy egészen más stílus, hasonlóan nagy küzdelem várható majd.”

A verseny egészéről elmondható, hogy egy jól szervezett, kitűnő hangulatú esemény aktív részese lehetett a magyar válogatott, mely egyénileg és csapatként, egymást segítve, bíztatva is mindent megtett a jobb helyezés elérése érdekében. 2016-ban Bulgária ad otthon a következő hegyifutó világbajnokságnak.


Írásunk a Magyar Atlétikai Szövetség weblapján megjelent beszámoló felhasználásával készült.




Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat