Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
"Vác FC a közösségben" a Hajléktalanok Világbajnokságán Nyomtatás E-mail
2015. okt. 01.
2015. szeptember 12-től szeptember 19-ig Amszterdamban rendezték meg a Hajléktalanok Világkupáját. Ez egy különleges, úttörő társadalmi megmozdulás, ami a futballon keresztül inspirálja a hajléktalanokat életük megváltoztatására.





Az első világkupának Graz adott otthont 2003-ban. Magyarország 2006-ban szerepelt először a világbajnokságon a dél-afrikai Cape Town-ban. Az Oltalom SE labdarúgói – férfiak és nők egyaránt – azóta minden évben megmérettetik magukat a kizárólag hajléktalanoknak és hátrányos helyzetűeknek megrendezett világbajnokságon. Idén már a Vác Futball Club is részese lehetett ennek az elképesztő eseménynek, mint az Oltalom SE hivatalos partnere. John Marshall a Vác FC tulajdonosa elkötelezett híve a hajléktalanok megsegítésének, amit már többször bizonyított. A futball club évek óta segíti a környezetében élőket. A „Vác FC a közösségben” elnevezésű projekt több száz ember életébe csempészett már egy kis boldogságot, ám eddig csak az ország határain belül. A világbajnokság után elmondhatjuk, hogy a „Vác FC a közösségben” immáron nemzetközivé nőtte ki magát.


John Marshall a Vác FC tulajdonosa és Mel Young

A Hajléktalan Világkupát Mel Young és Harald Schmied álmodta meg még 2001-ben és alig 18 hónappal később már meg is rendezték az elsőt. Az Oltalom SE csapatai idén 9. alkalommal vettek részt a grandiózus eseményen. 2015-ben 49 ország 63 csapata mérkőzött meg egymással. A férfiak tornáján 48 csapat vett részt. Az első körben Magyarország Bosznia-Hercegovina, Norvégia, USA, Litvánia és Svédország mellett a „C” csoport tagja volt és 5 mérkőzésen 3 győzelmet és 2 vereséget söpört be. A második körben az „F” csoportban Anglia, Grenada, Izrael, Finnország és Olaszország voltak az ellenfeleik. 3 győzelem és két vereség után a helyosztókat a „Life Goals Cup” csoportban játszhatták le, ahol végül 5. helyen végeztek (összesen 6 csoportban játszották le a helyosztó mérkőzéseket, mi a negyedikben foglaltunk helyet). A nők kupáján 16 csapat vett részt.
Magyarország az első körben Argentínával, Norvégiával, Skóciával, Hollandiával, Wales-szel, Svédországgal és Belgiummal csapott össze és 7-ből 7 győzelemmel csoportelsőként ment tovább a második körre, ahol Chilével, Dániával és Norvégiával találkozott. A helyosztókat 2 csoportban játszották a lányok. A magyarok az első csoport tagjaként Chile, Skócia, Norvégia, India, Dánia, Mexikó és Argentína ellenfelei voltak és a 3. helyen végeztek (a meccsekről részletesebben a www.homelessworldcup.org oldalon olvashatnak).

Az átlagos futball-szurkolók, akik semmiben nem szenvednek hiányt, csak nehezen érthetik meg, hogy a futball nem egy sport, ami „vérre megy”. A futball egy nemzetközi nyelv, amit mindenki megért. A világbajnokságon résztvevő amatőr futballista férfiak és nők nem elsősorban győzni utaztak el Amszterdamba, hanem hogy egy olyan életre szóló élményben lehessen részük, ami akár az életüket is pozitív irányba változtathatja. Hiszen a sport kapukat nyit ki és falakat tör át. A „Vác FC a közösségben” segítségével 16 hátrányos helyzetű, vagy hajléktalan férfi és nő tehetett meg egy hatalmas lépést egy jobb élet felé. Mel Young-ot idézve: „Nem szükséges hatalmas dolgokat véghezvinni. Tégy kis dolgokat, de azokat csináld jól. Én hiszem, ha mindannyian cselekszünk egy kis jót, az megváltoztatja a világot.”

Talapa Lili
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat