Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Közel nyolcszázan álltak rajthoz a huszonhatodik Fut a Vácon Nyomtatás E-mail
2016. jún. 11.
Több táv, több versenyző, közös búcsú a Futótárstól, és egy balesetmentes jó hangulatú verseny. Ez volt a huszonhatodik Fut a Vác 2016. június 5-én a váci Szérűskertben. A város egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvényének számító eseményen ezúttal közel 800-an álltak a rajtvonal mögé.



A versenyen még mindig a 2,8 kilométeres Fut a Vác „Bulifutás” táv volt a legnépszerűbb, melyen az önkormányzat támogatásának köszönhetően idén is ingyenesen vehettek részt azok, akik előneveztek a versenyre. Ez az a versenyszám, amit a szervezők kimondottan azért indítanak el, hogy azok, akik eddig nem, vagy csak néha-néha futnak, most kedvet kapjanak egy kis mozgáshoz. Több mint 500 futót köszönthetett a rajt előtt Fördős Attila Polgármester, aki a versenyt méltónak tartotta Váchoz, a Sport Városához. A nehéz gazdasági helyzet ellenére sikerült felvállalnia a városnak a verseny támogatását. A Fut a Vác táv leggyorsabb versenyzői Nagy Sára és Farkas Botond lettek. A versenyzők közül kisorsolt 101 szerencsés futó már Fut a Vác ajándékpólóban állhatott a rajthoz.











 
Az idén először indult el a 21 kilométeres Dunaparti Félmaratoni táv, amit egyénileg és 4 versenyző váltóban is teljesíthetett. A nap legkitartóbb versenyzőinek két kört kellett futniuk a Boronkay iskola, és a Liget között. Az embertpróbáló melegben a versenyzőket 5 frissítőállomás várta felüdüléssel. A versenyzők mikrochippel ellátott rajtszámmal futva időeredményeiket az interneten visszanézhetik. A 9 órakor elrajtoló félmaratonistákat Dr. Stanco Attila Atya és Pető Tibor alpolgármester köszöntötték, majd ők is csatlakoztak, és lefutották a távokat a többi 70 versenyzővel együtt.  A legeredményesebb félmaratonisták, Mada Dóra és Lőcsei Gábor a legeredményesebb váltó a „Négyhuszárok” csapat (Fehér Bálint, Kosztrub Tamás, Lázár Viktor, Szesztay Ágoston) lettek.


A 6,4 km-es futamot a szervezők Jakus László emlékversenynek nevezték, így adóztak az elmúlt hetekben elhunyt futótársuknak. A tavaly elindított 6,4 és 10,5km-es Jakus László emlékfutam távokon az idén is közel 200-an indultak. A leggyorsabb 6,4km-es versenyzők az idén Keresztesi Erika, és Sági József, míg 10,5 kilométeren Lucsán Boglárka, és Jánosházi Attila voltak. Ezen futamok egyikét egy kerekesszékes (Tóth Krisztina) és egy babakocsis versenyző is eredményesen teljesítette. A Jakus László emlékkupát így Sági József (A fut a Vác eddigi abszolút bajnoka) vehette át Jakus Annától, aki nem csak édesapja emlékére állított futam díját adta át, hanem versenyzőként is részt vett a futáson. A verseny minden futama megemlékezéssel indult és a rajt előtt a versenyzők egyszerre intettek búcsút futótársuknak, Lacinak.

Az idén sem hiányozhattak az ovisok sem, akik héliumos lufikkal a kézben futották le a 100, 200 és 300 méteres távokat. Több mint 60 futópalánta küzdötte le a távot és a befutás után frissítőt, csokit és ajándékot kaptak. A „kiscsopisok” közül Veres Zalán, a középsősökből Nagy Ádám Dávid, és a nagyok közül Urbán Marcell lettek a bajnokok. Az ovisokkal együtt futott „Lola” a barátságos 5 éves berni pásztor is a ki a verseny kabalakutyája lett az idén a futók szavazatai alapján. (A versenyen egyébként több mint húszan futottak házi kedvenceikkel, akik a verseny előtt rajtszámot, célba érés után jutalomfalatokat kaptak.)




A verseny előtt Toldi Tamás Fut a Vác pólóban énekelte a közönséggel a Vác Dalát, és a díjak átadására számos közéleti személyiség eljött. Az idén a képviselő testület szinte minden tagja ellátogatott a versenyre, akik segítettek a díjak átadásában és méltatták a verseny fontosságát. Közülük többen a távok valamelyikét is lefutották. Kétségtelen, hogy a legnagyobb sikert Pető Tibor aratta, aki versenyzőként, a félmaratoni táv ezüst érmét vehette át.


A verseny annyira kinőtte magát, hogy a Boronkay iskola környékén egyszerre két útvonalon is zajlott a célba érés, miközben a színpadon számos táncos zenés fellépő szórakoztatta a szurkolókat, illetve a befutókat. A verseny végén a hosszabb távok futói a dobogóra állva vehették át emlékérmeiket, célcsomagból frissíthettek és minden táv versenyzőit frissítő, csokoládé, és gyümölcs várta a célban. Az eredményhirdetésen a Fut a Vác pólók mellett számos értékes ajándékot sorsoltak ki a célba érők között, és nem maradt el az idén sem a fődíj, a Mountain-bike kerékpár sem.

Akik családostól indultak, a kisorsolt díjak mellett emléklapot kaptak. A legeredményesebb iskola, illetve sportegyesület címet és a hozzá tartozó díjat az Árpád Fejedelem Általános iskola, illetve annak sportegyesülete kapta.

Az idei év fair play díjasai között Dr. Stumpf Gergely János is szerepelt, aki ugyan 10,5 kilométeres távon indult el, de a kerékpárúton tévedésből tovább futva a félmaratoni távot sikerült teljesítenie a versenyen. „Nem így terveztem, de most hogy adódott ez a helyzet, nem adtam fel és lefutottam a még eddig csak terveim között szereplő 21 kilométeres távot”, mesélte a színpadon Gergő immár félmaratonistaként.



A verseny balesetmentes megrendezéséért Rendőrök, polgárőrök, mentő, egészségőrök és 200 piros ruhás rendező felelt, nyilatkozta Bíró György a verseny felelős rendezője. A verseny szervezői ingyen felajánlásból végezték munkáikat, mint hogy a győztesek díjait is a támogatók felajánlásából biztosították, melyet a szervezők ezúton is köszönnek.

A verseny végén a szervezők (Bíró György és BARÁTAI, Váci Ifjúsági Sportegyesület) elmondhatták, hogy nem csak eredményesek és sikeresek, hanem szerencsések is voltak, mert csak a verseny zárása után ért el a szérűskertbe a felhőszakadás.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat