Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Ismét könnyedén győzték le a magyar válogatottat Nyomtatás E-mail
Harmadik idei vb-selejtezőjén másodszor kapott ki a magyar labdarúgó válogatott, amely ezúttal Svédországban szenvedett vereséget. A Matthäus-gárdának a svédek ellen csak huszonöt percig volt esélye a döntetlenre, több katasztrofális védelmi hiba után a vége sima 3-0 lett.

Világbajnoki selejtezőn 3-0-ra kikapott a magyar futballválogatott Svédországtól. A Stockholmban lejátszott meccsett könnyedén nyerte a hazai csapat.

Jól indult a találkozó a magyar gárdának, majd' félórán keresztül kiegyenlített volt a játék, ám a huszonhatodik percben egy jobb oldali beadás után figyelmetlenek voltak a védők, és gólt lőttek a svédek: az ívelést Allbäck visszafejelte középre, a lendületben érkező Ljungberg pedig három védő között átvette a labdát, majd a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Molnár nem szólt, Szabics nem látott

Alig telt el néhány perc, és meg lehetett volna az egyenlítés, ám Torghelle jó bal oldali megmozdulásai után - lefutotta védőjét, majd pontosan gurított középre - Szabics a kimozduló kapussal szemben állva mellé lőtte a labdát. Bosszantóan nagy hiba volt, különösen amiatt, mert a csatár nem hagyta a labdát a mégelőnyösebb helyzetben érkező Molnár Balázsnak a, inkább becsúszva kapura tette azt. A középpályás számon is kérte ezt Szabicstól az eset után, mire ő "hát szóljál" felkiáltással felet, ami kissé furcsa, hiszen negyven méteren keresztül egymás mellett futottak, vagyis látnia kellett volna a társát.

Gyepes gólpasszt adott Larssonnak

A szünet után ismét a svédek kezdtek támadni, és legszebb akciójukat követően meg is duplázták az előnyüket. Remekül hozták fel a labdát a svédek, Larsson pontosan fejelt Ljungberghez, ám őt három magyarnak a tizenhatos vonalán sikerült szerelnie. A labda a valamivel arrébb álló Gyepes elé pattant, aki azonnal hazagurította a labdát, ám nagyon röviden tette ezt, így Larsson simán elérte. A Barcelona klasszisa előbb még becsúszva Királyba lőtt, de a kipattanót már nem hibázta el (2-0).

A második gól után összeszakadt a Matthäus-gárda, Larsson kedvére sarkazgatott, csak a támadókon múlt hogy nem kijátszott akcióból, hanem távoli lövésből jött a harmadik gól. A 67. percben Anders Svensson a jobb oldalról, huszonkét méterről lőtt egy kiflit, ami be is kanyarodott a jobb alsó sarokba (3-0). Bár a lövés nagyon pontos volt, Király simán védhette volna, ha nem nyúl mellé.

A svéd védekezés nem volt meggyőző

A maradék idő könnyed svéd passzolgatással telt, a hazaiak tartották a labdát, és nagyon magabiztos győzelmet arattak. Sikerüket a magyar védelemnek, illetve saját klasszisaiknak, Ljungbergnek, Larssonnak, Svenssonnak, illetve Wilhelmssonnak köszönhetik. Védelmük, illetve védekező középpályásaik egyáltalán nem játszottak jól, bizonyíték erre az első félóra, és az óriási magyar helyzet.

Az újabb háromgólos - a horvátoktól is pont ennyire kaptunk ki - vereséggel a magyar válogatott három meccs után három ponttal áll a 8. csoportban, míg a svédeknek és a késő este pályára lépő horvátoknak már hat van.

Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat