Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Idén is rengetegen futottak a Mikulással Nyomtatás E-mail
Több mint ezer versenyző, Aporos segítők, egy angyali futócsapat és egy négyszeres világbajnok futónő színesítette a mezőnyt a 22. Mikulás-futáson.



- Már a verseny előtti napokban meghaladta az előnevezők száma a bűvös 1000 főt - nyilatkozta lapunknak Bíró György, a rendezvény főszervezője.

A verseny napjának délelőttjén az egyes távok rajtolásától és befutásától volt hangos a Március 15. tér. Legkorábban a 22km-es félmaratonisták rajtoltak, nekik a belvárosban kialakított 5,5km-es pályán 4 kört kellett futniuk. Hozzájuk csatlakoztak a 11, 5 és 2,5km-es távok futói.



Az útvonalakat biztosító szerveket és önkénteseket (közel 150 fő) Latorovszky Gábor váci rendőrkapitány koordinálta.

Mire a félmaratont futó versenyzők befutottak, akkorára mindenki a térre gyűlt az eredményhirdetésre, ahol a nap bajnokait megismerhették. Több mint 90 díjat adtak át a verseny szervezői. A díjátadás Mokánszky Zoltán alpolgármester Köszöntőjével kezdődött.
Az önkormányzat több képviselője - így például Kovács Ágnes, Bóth János, Steidl Levente, Kiss Zsolt és Balkovics Péter - is ellátogattak a rendezvényre, köszöntötték a versenyzőket köszönetet mondtak a szervezőknek és átadták a díjakat.

A futás vendéglátója a Cházár András iskola volt az idén is, így a köszöntéskor az iskola igazgatója Mikesy György megtanította a futókat a siketek köszöntésére is, ami a mi tapsolásunkkal ér fel. Szükség is volt rá, hiszen a versenyen hallássérültek is indultak és a dobogóra is felkerültek.

A verseny legeredményesebb futói a 2,5km-es bulifutásan, Halászi Tamara és Fedor Benjámin, az 5,5km-en Bicsák Flóra és Klis Krisztián, a 11kmes távon Szabó Tünde és Lesták Mázyás, és a leghosszabb félmaratoni futáson Makrai Sára és Kedves Roland voltak a leggyorsabbak. Az idén már 30 csapat futotta a 4x5,5km-es váltófutót, akik közül az idén Madách Imre Gimnázium csapata nyerte a versenyt (KOROMPAI László, PETRÓ Vince, REGŐS Gábor, SZABÓ Nándor). A 11km-es táv szenior hölgyei között Staiku Simona állhatott a dobogó legmagasabb fokára, aki 1500 méteren négyszeres világbajnoki címet viseli. Ő Frank Tibor magyar ultramaratoni futó meghívására érkezett városunkba, és ha már itt volt, beszállt, hogy megmutassa, hogyan fut egy világbajnok...



Több mint száz óvodás is a rajhoz állt szüleikkel, akiknek versenyzését az idén az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatói és tanárai is segítették. A főiskola annak a fiatal futóbajnokoknak díjat is felajánlott, amit az iskola rektorasszonya Libor Józsefné Dr. személyesen adott át.

Az idén is az Árpád iskola, vehette át a legnépesebb iskolának járó ajándékutalványokat, de a Waldorf iskola és a Madách Gimnázium is sok tanulóval képviseltette magát.

A Mikulás-futás vidám forgatagába az emlékezés pillanatai ismét helyt kaptak. Rottenhoffer Attila szervezésében sokan egy kisangyallal a ruhájukon futottak, akik Blankára egy olyan kislányra emlékeztek, akinek álma volt a futás, aki szeretett volna szüleivel együtt célba érni, de sajnos a versenyünkön már csak lélekben futhatott velünk. A fair play díjat átvevő angyali csapatban Okos Levente vak sportolónk is jelen volt Aki Attilával Együtt futva teljesítette a távot.

A versenyen az idén is sok futó Mikulásfutás pólóval térhetett haza, amit az eredményhirdetéskor nyert és közülük egy szerencsés kislány Mountain –Bike kerékpárral nyert, amit a Czazy Biker képviselője Majkó György ajánlott fel fődíjként.

Ez volt az év utolsó váci futóeseménye, de pánikra semmi ok, mert 2019-ben megrendezik Bíró György és BARÁTAI és a VISE a Fut a Vácot és a Mikulásfutást ismét, de előtte 2019. április 7-én, szombaton kerül sor a 6. ingyenes Fut a Keszi rajtjára, ahová a váci szervezők várnak minden váci futót a Dunakeszi reptérre.

Végezetül pedig: a szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatóknak, rendezőknek, akik segítették és a futóknak, akik jelenlétükkel, erőnlétükkel megtisztelték a versenyt.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat