Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Futóversenyek eredményes váci rendezőkkel és eredményes váci versenyzőkkel Nyomtatás E-mail
2016. ápr. 26.
A váci "piros pólós Rendezők" (Bíró György és barátai) a közelmúltban rendezték meg Dunakeszin a "Fut a Keszi" programot, hamarosan pedig elrajtol majd a szintén az ő nevükkel fémjelzett "Fut a Vác" rendezvénye is. Az elmúlt és a közelgő eseményről a főszervezőt, Bíró Györgyöt kérdeztük...



- Elsőre úgy hangzik, mint a mi Fut a Vácunk. Mitől más ez a verseny?

- Szándékos a hasonló cím, és egyben a verseny is hasonló. 3. éve rendezzük meg ezt a futóversenyt Dunakeszi és a környékben élőknek. A város vezetése keresett fel minket, hogy csináljunk egy olyan versenyt, mint Vácott. Mi megörültünk a lehetőségnek, főleg azért, mert mindent megadtak a program megrendezéséhez, felkeresték a szponzorokat és a támogatókat a költségek fedezésére. Így jobban oda tudtunk figyelni a legapróbb részletekre is. Látszott, hogy ezt a futást mennyire fontosnak tartják, mert a város apraja-nagyja eljött, és ha nem is mindenki versenyzett, de sokan kísérték el gyerekeiket, hozzátartozóikat. Valamivel többen álltak rajthoz, mint a Vácott. A város polgármestere is sikeresen küzdötte le a hosszabbik távot és a célban a város lakóival együtt örült a közös győzelemnek. Jóval több ovis állt a rajthoz, mint nálunk, és a szülők is velük együtt futottak. A verseny a reptéren volt megrendezve. Ezen a kedvező helyszínen madártávlatból végig lehetett kísérni a több kilométeres kígyót, amint a rajttól a célig hömpölyög. Jó érzés egy ilyen rendezvényt koordinálni.



- Hogyan szerepeltek a Váciak a versenyen?

- Az első váci csoportot a dobosokban ismerhettük fel, akik Farkas Pál karnagy úr szervezésében az adrenalin növelő ritmust szolgáltatták. Az ő teljesítményük felért a bajnokokéval. A rajt után, a befutók között egyre több váci sportolót ismerhettünk fel. Mindenképpen meg kell említenem a legeredményesebbeket. Csáki Ákos abszolút 1. lett a hosszabbik 5km-es távon, míg Törőcsik Károly kategóriájában kapta meg az aranyérmet. Ugyanezen a távon Szemán Linett 2.-, Squor Bálint 3. helyezést ért el. A rövidebbik 2,5km-es távon a női abszolút 1. helyet Somoghi Anna érte el. Mindegyik versenyző a VISE színeiben állt rajthoz. Azt kell, hogy mondjam, eredményes verseny volt ez, nem csak a váci rendezők, hanem a váci futók szempontjából is.



- De azért megrendezitek a váci versenyeket is?

- Hogyne, már nagy erőkkel folynak a Fut a Vác szervezési munkálatai, ami az idén megannyi újdonsággal várja a versenyzőket június 5-én vasárnap.

- Mitől lesz más ez a verseny, mint az eddigiek?

- Minden évben próbálunk megfelelni a versenyzők által támasztott újabb és újabb igényeknek. Az elmúlt évben először 10km-t is futhattak a versenyzők. Az idén szeretnénk elindítani ezen a versenyen is a félmaratoni távot, melyet terveink szerint nem csak egyéniben, hanem váltóban is teljesíteni lehet majd. De fontosnak tartjuk a verseny hagyományainak őrzését is, így az idén is elindítjuk az ingyenes „ovis” távokat, a 2-3 km-es „bulifutást”, ami rengeteg gyereknek első futóélményét jelenti majd. És természetesen a versenyt az idén is diadalív árnyékában, a belvárosban és a Duna-parti kerékpárúton rendezzük.

- Mennyi versenyzőt várnak a rajthoz?

- Örülünk, ha sokan eljönnek, de nem célunk a létszám növelése. Élvezhető, biztonságos, színvonalas és személyes versenyt szeretnénk rendezni, ahol mindenki megtalálja a saját kihívását. Ma már minden hétvégén odaállhatunk egy több ezer fős verseny rajtjához. Ez a verseny rólunk, váciakról fog szólni, és azokról az utcákról, ahol nap mint nap rójuk a köröket. Ezért kell ide eljönni.



- Végül mit üzen a váci futóknak?

- Azt, hogy készüljenek, ne hagyják abba a futást és jöjjenek el, próbálják ki a félmaratont, vagy ha ez a táv egyedül túl hosszú, akkor szóljanak kollégáinak, osztálytársaknak, barátoknak, és állítsanak össze egy 4 fős félmaratoni váltót, akikkel könnyedén teljesíthetik a 21km-es távot.
Én ott várok mindenkit a célban.

Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat