Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Futott Keszi, és Fut majd Vác? Nyomtatás E-mail
2015. ápr. 02.
A minap Bíró Györgyöt kérdeztük a közelmúltban immáron második alkalommal megrendezett Fut a Keszi, valamint a hamarosan immáron 25. alkalommal megrendezésre kerülő Fut a Vác rendezvények kapcsán. A Gyurival készült interjút az alábbiakban tárjuk olvasóink elé.



- Ahogy látom, ez a Fut a Keszi ismét egy fergeteges futófesztiválra sikerült. Mennyiben más ez, mint a Fut a Vác?


- Mivel ugyanaz a stáb – jómagam és barátaim - a váci versenyek mintájára szervezi a programot, ezért nagy a hasonlóság, de van, amitől ez Keszi és nem Vác. Talán a legfontosabb a helyszín, a Dunakeszi reptér füves pályája, ami a mezei futóversenyek hangulatát tükrözi, amire egy magaslatról rálátva gyönyörködhetünk a több mint ezer futóból összeállt kígyóban, akik a pályán repülőgépeket és kapukat kerülve futnak be a célba. A mentalitás is egy kicsit más. Nem csak futók, hanem a hozzátartozóik is kijönnek a reptérre, több száz ovis fut, és velük együtt futnak a szüleik. Magáénak érzi a versenyt az egész város. A jegyző versenybíróként, a polgármester, az országgyűlési és helyi képviselők futóként, a hivatal dolgozói segítőként vesznek részt a programon. Olyan, mint egy óriási színpompás tavaszi piknik.


- Az időjárás jelentés viharos szelet jósolt. Befolyásolta ez az indulókat?

- A jóslat szerencsére nem jött be. Gyönyörű napos idő volt a verseny alatt. Talán az órák előreállítása okozott némi bonyodalmat az indulók között, de mire megszólalt a rajtzene, már mindenki készen állt a futásra.


- Indultak e váciak a versenyen?

- Igen az elmúlt évhez hasonlóan sok ismerős arc integetett a pályáról és hál istennek sok vácival a dobogó első, második és harmadik helyén is találkozhattam. Megszerették ezt a versenyt a váci futók is.



- Mik a terveitek a Fut a Keszivel?

- A versenyt a város felkérésére szervezzük, akik nagyon szeretnek minket. Vannak ötleteink a versennyel kapcsolatban, és ha leülünk, velük átbeszélni az eseményeket elővezetjük ötleteinket. Egy biztos, jövő tavasszal is lesz Fut a Keszi.


- Na és mi a helyzet a Fut a Váccal?

- A városban már azt beszélik, hogy az idén már nem rendezitek meg a versenyt. A Fut a Vác két dologtól függ. Az egyik a váci futók, akik az elmúlt években közel ezer fős részvétellel futottak és várják a versenyt az idén is. A másik a BARÁTAIM, a csapat, akikkel kitaláltuk és évről évre megrendezzük a versenyt, és persze, hogy szeretnénk a 25. jubileumi Fut a Vácot is megrendezni. A többi, támogatás, szervezés, egyeztetés kérdése. Tényleg, volt egyszer egy év, amikor a csapatom a város határán túl nélkülem rendezhette csak meg a versenyt, de a város lakói akkor is több százan eljöttek és bizonyították a Fut a Vác létjogosultságát. Ez már városi legenda lett, amire büszkék lehetünk.

- Mit tudhatunk a 25. Fut a Vácról?

- A legfontosabb, hogy Június 7-én vasárnap délelőtt lesz megrendezve ismét a Boronkay iskola vendéglátásával, amit ezúton is köszönünk nekik. És amiben előrelépni szeretnénk, hogy a 2km-es „Bulifutás” mellett nem csak 5, hanem az idén 10km-es távot is szeretnénk bevezetni. (A zenepavilonnál futna tovább a hosszabb táv a ligeten keresztül a kerékpárúton.) Terveink szerint a két hosszabb táv továbbra is profi chipes időméréssel lenne megoldva, mint a nemzetközi versenyek. Szeretnénk, ha a versenyeink nem csak a futás élménye, hanem annak eredményessége miatt is számítana, és maradna a város legnépszerűbb futóversenye.

- Mit üzensz a váci futóknak?

- Én ott leszek a Naszály szerpentinjein, és a Ligetben, gyertek ti is és készüljetek a versenyre, mert nem csak a részvétel a fontos! Le kell győznünk az utat, az időt de főként önmagunkat.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat