Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egy váci kerekesszékes diadala a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon Nyomtatás E-mail
2016. okt. 10.
Szombaton a hét rövidebb távú versennyel kezdődött a kétnapos 31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál. Óriási volt az érdeklődés az esemény iránt, a nevezések száma elérte a 10800-at! A NESTLÉ családi futás 600 méterén hatalmas tapsot kapott a 96 éves Csillag Józsefné, Marika néni, aki a 66 éves fiával, a 33 éves unokájával és az öt hónapos babájával alkottak egy csapatot. Ezzel a négy év híján 100 éves, roppant energikus dédi a Budapest Sportiroda (BSI) három évtizedes történetének legidősebb indulója.



Szabóné Csillag Anikó, a "Négy generáció együtt" csapatkapitánya: - 96 éves nagymamám nagyon aktív, rögtön igent mondott a felkérésemre. Elsősorban arra törekedtünk, hogy jól érezzük magunkat, s ez kitűnően sikerült is. Örülök, hogy a négy generáció együtt élhette át az élményt, és hogy a zaj miatt bár hatalmas fülhallgatóval a fején, de a pici már öt hónaposan itt lehetett az első BSI rendezvényén.



Pazar napsütésben indult el a nap leghosszabb versenye, az 5 km hosszú Riska Minimaraton, melyen hatalmas, két perces előnyel ért a célba Dani Áron. - Megnehezíti az ember dolgát, ha egyedül fut, mert nem hajtja senki. Kihívás volt a verseny, hogy ne kényelmesedjek el és kemény futást mutassak végig - mondta Dani, aki a 3000 méteres akadályfutás magyar bajnok a. A 25 éves atléta végig felszabadultan futott a kacskaringós pályán és biztató időt ért el. - Holnap a csapatommal, a BEAC-cal a stafétában is indulunk és ott is aranyérmes szeretnék lenni - tette hozzá.

Idén is nagy sikert hozott a másodszor kiírt SPAR Maratonka EMMI sulifutam, melyen hatezer iskolás vett részt. A rajtot ellövő dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár elmondta, hogy a futófesztivál jó példa arra, hogy Magyarország nem csak sportnemzet, de már sportoló nemzet is.

A szombati nap eredményein mi, váciak is büszkén tekinthetünk végig, hiszen a kerekesszékes női kategóriában egy váci hölgy, nevezetesen Tóth Krisztina remek eredménnyel, 43:09 perccel teljesítette a Riska Minimaratont



31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál 1. napi eredmények:

Riska Minimaraton

Férfi

1. Dani Áron – BEAC – 15:21
2. Deáki Jenő – Százhalombatta – 17:16
3. Teőke Ágoston –Vasas SC - 17:22

Női

1. Farkas Dalma – VTE – 19:59
2. Mikolska Gabriella – 20:35
3. Tary Eszter – 21:00

Kerekesszékesek


Férfi


1. Kiss Péter – Budapest – 25:43
2. Kovács Ernő – Budapest – 26:05
3. Horváth Rolan d – Budapest – 30:27

Női

1. Tóth Krisztina – Vác – 43:09

A 31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál programja vasárnap a 10 km-rel, a 30 km-rel, a maratonfutással és a Flóra Maratonstafétával zárult. Erről maharosan külön beszámolót olvashatnak itt, a VácOnline-on.

Fotók: BSI/Nagy László és Facebook
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat