Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A zord idő ellenére is sokan futottak a Mikulással Nyomtatás E-mail
2015. dec. 18.
Az elmúlt évhez képest is több mint száz futó teljesítette a Mikulásfutás december 6-án a párás, esős idő ellenére. Bíró György és barátainak ismét sikerült kicsalnia a környék gyerek és felnőtt futóit a rajthoz az év utolsó napjaiban.



Mikulás hideg párás reggelén az idén először rajtolt, mint egy félszáz futóval a város történetének első hegyi félmaratoni távja. Az elszánt futóknak a Naszály hegyre kellett felfutniuk, teljesítve a 21 kilométeres távot. Ők az idén egy órával hamarabb indultak, hogy a többi futóval együtt érkezzenek a célba. Az óvodások csoportjainak rövidebb távokat kellett teljesíteniük a Március 15. tér körül. A mikulás, is velük futott, igaz a fehérszakállút az idén is megelőzték a gyerekek, akik a célban csoki mikulást és ajándékot is kaptak. A legfiatalabb futó a másfél éves Harmos Zoé volt. Miklós püspök a verseny fő védnöke nem tudott rajthoz állni az idén, ezért a közösségi oldalon üzent a futóknak, és szavait a rajtnál Dr. Stanco Attila atya tolmácsolta. Pető Tibor indította el a félmaratoni távot, nem csak, mint alpolgármester, hanem mint az elmúlt évben több maratoni távot is lefutó hiteles olimpikon. A legnépszerűbb 2,3 kilométeres ingyenes buli futás teljesítésére közel ezren neveztek. A futamot a verseny házigazdája a Mikesy György a Cházár iskola igazgatója köszöntötte, kihangsúlyozva, hogy mennyire örül, hogy a verseny a fogyatékkal élőknek is alternatívát nyújt a mozgáshoz, versenyzéshez. A futók hosszú kígyóban indultak a Naszály hegy felé, és két órán keresztül tartott a befutó, Fábián Nikolette és a mikulás biztatásával. Ezúttal is hozhatták magukkal a futók házi kedvenceiket, akik közül ki is választották Yafit aki a közösségi oldalon közel 1000 szavazattal lett a verseny kabalakutyája. A verseny díjait a támogatók, a város képviselői, és sztárfutói adhatták át. A félmaratoni táv leggyorsabb futói Bajári Gábor (VISE) és az örökös bajnok Sági József (VISE) lettek. Az iskolák közötti versenyt az idén először a Juhász Gyula Általános iskola nyerte, de az egyesületek versenyében ismét az Árpád SE-t hívták a dobogóra. A fut a cég versenyét a DMRV ZRt. csapata nyerte, akinek műszaki igazgatója Balogh Zsolt is lefutotta a 11 kilométeres Mikulás Future távját. Az idén a versenyzők között több száz pólót osztottak ki, aminek egy részét a versenyzők már a rajt előtt magukra vehettek. A futó családok között az idén is a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló ajándékokat sorsoltak, amik a karácsonyfa alá kerülhetnek. Most sem maradhatot el a Montain Bike kerékpár sorsolása, melyet a Crazy Bikers kerékpárbolt ajánlott fel. A tornyosuló felhők és a szemetelő eső vetett véget az eredményhirdetésnek, így a ki nem sorsolt ajándékok a napokban lelhetnek gazdára. A sorsolás szerencsés nyerteseit (a verseny eredménylistáival, fotókkal együtt) a www.visevac.hu honlapon tekinthetők meg.













A VácOnline.hu szerkesztősége immáron tizekenkettedik esztendeje számol be a Mikulás-futásokról, ez az esztendő azonban más volt, mint a többi, hiszen főszerkesztőnk Huszár Károly idén először maga is indult a verseny 2 km-es távján. Főszerkesztőnkhöz a megmérettetésben társult személyi edzője, a Royal Fitness Club vezetője, Klein István, valamint a Dakarra készülő terepmotoros Horváth "Laller" Lajos.


Huszár Károly elmondása szerint oly annyira pozitív élmény volt futóként is részt venni a Mikulás-futás rendezvényén, hogy nem kérdés: jövőre ismét ott áll majd a Mikulás-futás rajtvonalánál.


Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat