Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A váci gombfocisok újra versenyt rendeznek, de milyet?! Nyomtatás E-mail
2016. aug. 04.
A Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség segítségével, hat év után, ezúttal Duplex Kupa néven ismét versenyt rendeznek a váci gombfocisok, akik idén nem akármilyen fába vágták a fejszéjüket. A 2016. augusztus 13-14.-én Gödön, a Duna-part Nyaralóházak színháztermében rendezendő versenyen ugyanis a gombfocizás történetében először szerepel mindhárom hazánkban elterjedt szakág –a szektorlabda, a 12 érintéses asztali labdarúgás és a subbuteo- a versenyszámok között.



Vác 1961-ben a Dunakanyar Kupán látta először vendégül a gombfocizás elitjét, majd évtizedeken keresztül az év egyik legszínvonalasabb eseményének számított a városunkban rendezett találkozó. Mint Szathmáry Károlytól, a váci csapat többszörös világbajnok játékosától, és egyben az esemény főszervezőjétől megtudtuk, több szempontból is rendhagyó hétvége vár a kilátogatókra, miközben a nagy elődök által rájuk hagyott hagyományok megőrzésére is komoly hangsúlyt fektetnek.


1. Szathmáry Károly, a szektorlabda szakág sokszoros bajnoka

Az első és legfontosabb változás mindenképpen az, hogy a ma Magyarországon űzött gombfoci-szerű játékok korábban soha nem kaptak helyet egy azon verseny keretein belül. Ahogy Károly fogalmazott, „mind az időpont, mind pedig a helyszín úgy került megválasztásra, hogy az alkalmas legyen közelebb hozni egymáshoz a különböző futballutánzó játékok versenyzőit, családtagjaikat. Éppen ezért nem csak gombfocizás, de –a teljesség igénye nélkül például- strandolás, bográcsozás, focizás is szerepel a programban amellett, hogy a versenyzők kipróbálhatják egymás játékát, megismerhetik egymást. Emellett pedig nem titkolt szándékunk egy olyan klub létrehozása Gödön, ahol mindhárom játék elérhetővé válik”. A játékok kipróbálására bárkinek lehetősége lesz, aki a hétvége során ellátogat a rendezvényre.

Szombaton tíz órakor veszi kezdetét a Duplex Kupa főversenye, amely a hazánkban leginkább elterjedt, a magyar találmányból egyenes ágon kifejlődött szektorlabda szakágban hivatott eldönteni, mely tíz versenyző szerepel a vasárnapi döntőkben. Azon játékosok, akik szombaton nem tudják kvalifikálni magukat, másnap a Dunakanyar Kupáért szállhatnak harcba.



2. Baross Gábor subbuteoban az osztrák TFKN Dragons játékosa

Vasárnap kilenc órakor kezdődik tehát a Duplex Kupa tízes döntője, ahol teljes körmérkőzést vív egymással az elit. Ugyanekkor rajtol el a Dunakanyar Kupa mindhárom szakágban. A váci játékosok elsősorban a szektorlabda szakágban lesznek érdekeltek, sőt mi több, esélyesek a végső győzelemre. Ismerős nevekre bukkanhatunk a másik két játék mezőnyében is, hiszen a subbuteo élmezőnyében a váci szektorlabda csapattal bajnoki aranyat szerző Baross Gábor az egyik legnagyobb név. A subbuteohoz hasonlóan 12 érintéses játék sem nyert magának teret a váci csapat háza táján, egyedül Szathmáry Károly mérettette meg magát korábban ebben a szakágban, sőt mi több, idén bronzérmet szerzett a világbajnoki selejtezők első fordulóján. Igaz, ő szervezői munkássága okán jó eséllyel nem áll majd asztal mellé a hétvége folyamán. Mint elmondta, párhuzamosan négy versenyt még soha senki nem próbált lebonyolítani, így számára ezúttal nem a bajnoki cím begyűjtése, hanem a jelenlévők legmagasabb szintű kiszolgálása jelenti a kihívást.



3. Szathmáry Károly a 12 érintéses világbajnoki selejtezőn, a sao pauloi Circulo Militar versenyzőjeként

A temérdek újítás mellett, nem mehetünk el szó nélkül a váci csapat bő ötvenéves múltjából adódó hagyományok mellet, amelyeket már-már megható módon tisztelnek és őriznek korunk játékosai. Így a verseny folyamán több ízben is megemlékeznek majd a váci csapat emblematikus figuráiról, Teknős Károlyról, Zentel Róbertről és Hanzel Tiborról, akik sajnos már nem lehetnek velünk. A verseny ideje alatt a helyszínen megtekinthető lesz Zentel Róbert 1960-63 között íródott naplója, amely a klub és a szövetség megalapításának-, a Váci Forte első bajnoki címének idejébe repíti vissza az olvasót.

Eredményhirdetés vasárnap 16 óra magasságában várható. A verseny díjmentesen látogatható, a játékok pedig kipróbálhatók lesznek. A kilátogatók számára elsősorban a vasárnapi nap lehet izgalmas, hiszen akkor már háromféle játékba kóstolhatnak bele. A rendezők nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődők!

A rendezvény kiemelt támogatója:

Duplex Magyarország
Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft.


Támogatók:

Göd Város Önkormányzata

Royal Group Holding Kft.

Barna Party Családi Kisvendéglő

Barna Party Lovarda

Tamás Autó Kft.

Pampalini Pizzéria és Étterem

Foci Világ-VÁC

HEKK Terasz

***


Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat