Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
760 futó, 180 rendező és sok-sok érdeklődő óriás tortával ünnepelte a 25. Fut a Vácot Nyomtatás E-mail
2015. jún. 10.
760 futó, 180 rendező és sok–sok érdeklődő óriás tortával ünnepelte a 25. Fut a Vácot 1991-ben egy verőfényes nyári napon 150 futó gyűlt össze a diadalív árnyékában, hogy elinduljanak az első váci utcai futóversenyen, a Fut a Vácon. A stadionig futottak. „A trabimmal próbáltam megkerülni a mezőnyt, de a rendőrök igazoltattak, mert a padkán leszakadt a kipufogóm, így mire megérkeztem, a segítőim már kiosztották az első díjat.” - meséli Bíró György a főszervező, aki most, 25 év után tudta meg a színpadon álló Kiss Zsolt képviselőtől, hogy ő volt az a gyerek, aki 1991-ben elsőnek befutott a célba.



Azóta a tömegsport versenyt minden évben megrendezik… Vác Város Önkormányzata a főtámogatók között segíti a versenyt évről évre.

A versenynek az idén is a Boronkay Iskola adott otthont. Fábián Gábor igazgató köszöntőjében büszkén adott hírt az országos ranglista 1. helyezett szakközépiskolájának eredményeiről.

Az idén a 760 versenyző kánikulában futotta le a versenyt, ami nagy kihívás volt a rutinos futóknak is. Volt a rajtnál 25 éves szülinapos, aki egyidős a Fut a Váccal, voltak, akik ősz fejjel szeniorként 25. alkalommal indultak, és volt egy 2,5 éves kislány, aki az ovis távon futott; ő volt a legfiatalabb versenyző.






A verseny az ovis futással kezdődött, akik a Játékshop jóvoltából lufival a kezükben futhatták végig a távot, hogy a célban átvehessék ajándékaikat. A gyerekek megmozgatták a szüleiket is, akik velük tartottak a futópályán.

A jubileumi évfordulóra a hagyományos 2,75 km-es „Fut a Vác”táv mellett két hosszabb - 6,5 km és 10,4 km - profi időméréses „Vác Future”távot is indítottak. Sőt a szervezők a Mikulásfutásra azt ígérték, hogy félmaratoni táv lefutására és váltóversenyre is lesz lehetőség. „A Fut a Vácnak is fejlődnie kell, és meg kell felelnie a futók elvárásainak. 25 évvel ezelőtt álmodni sem mertünk volna mikrochipes, digitális időmérésről, mint ahogyan az internet és a Facebook lehetőségeinek felhasználásáról sem” - mondja a főrendező.




A verseny idén is megőrizte a tömegsport jellegét, több mint ötszáz futó – köztük 25 családi kategóriában is nevezett család – indult neki, hogy teljesítse a kiválasztott távot. "Köszönöm, hogy ott lehettem! Még az Egészségügyi Szakközépiskolába jártam, amikor indult ez a futóverseny, és nagyon jó érzés volt, hogy most lefuthattam, ennyi idő után." - osztotta meg Pilisi Zsoltné a facebookon.

A verseny interaktív facebookos játékának köszönhetően választották meg szavazók a verseny kabalakutyáját - a Sipos család kedvencét - Happy-t, az egy éves border collie kutyát, akinek annyira megtetszett a szerep, hogy az összes távot végigfutotta (a gazdi nagy örömére) és a színpadon ülve kísérte végig az eredményhirdetést.


A verseny alatt – a befutókra várva – az idén is számos fellépő színesítette a programot a Royal Fintess Club jóvoltából. A futóknak a célt a Ritmikus Csimpifon dobcsoport ütemes hangja „jelezte”, a befutókat hűsítő víz, célcsoki és gyümölcs várta a szurkolók mellett.

A verseny balesetmentesen zajlott – tájékoztatott Balkovics Péter mentőtiszt – voltak néhányan, akik a célban összeestek a hőségben, de a célkapu mögötti vízpermet magához térítette az elfáradt futókat. Óvás nem érkezett.

A 2,75 km-es tömegsport távon a nemenkénti abszolút győztesek Pintér Balázs és Durugy Anna lettek. A Vác Future 6,5 km-es távon abszolút győztes Dr Horváth István (24:08), a női mezőnyben Sági Barbara (27:07), míg a 10,4 km-es távon 41:46-os futóidővel Jánosházi Attila, a nők között Szunyok Kriszta volt a leggyorsabb 50:20-es idővel.

Az új távoknak köszönhetően idén közel 100 díjat osztottak ki a verseny szponzorai, segítő-támogatói jóvoltából. A díjátadásban a támogatók és a város vezetői közreműködtek, akik büszkén álltak a színpadra.
Az idén több képviselő, városvezető is családjukkal a rajtvonalhoz állt, köztük Bóth János, Kovács Ágnes, Kiss Zsolt, Steidl Levente, Tar György, Vácy Károly, Krauze István. Kétségtelenül a legnagyobb elismerést Pető Tibor alpolgármester, Balogh Zsolt a DMRV Zrt. műszaki igazgatója szerezték, akik a Vác Future 10,4 km-es távot teljesítették. Szintén kiemelt elismerést kapott Dr. Sztankó Attila Atya, aki a Vác Future 6,5 km-es távját nem is akármilyen – 28 perces idővel – teljesítette.

Az egyesületek és az iskolások közötti versenyt az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói nyerték, de az idén már akadt kihívójuk. A Juhász Gyula Általános Iskola csak kicsivel maradt el az Árpádosok mellett.

A sok díj mellett – amiket a támogatók ajánlanak fel a győzteseknek – a Crazy Biker's Kerékpárüzlet és szerviz jóvoltából fődíjként idén is egy mountain-bike kerékpárt sorsoltak ki.

A 25 éves versenyre jubileumi Fut a Vác póló készült, amit az előnevezettek, valamint aktív Facebook játékosok között sorsoltak ki. Ezen kívül készült egy egyedi póló is a Vác Future profi futamaira, amit a távot teljesítők az emlékéremmel együtt kaptak meg.

Az eredményhirdetés fénypontja a Floch Cukrászat műremeke, az óriás „Fut a Vác 25.” torta volt. A tortát - a versenyt 25 éve segítő rangidős - Jakab Béla bácsi vágta fel Bíró Györggyel és a rendezőkkel. A színpadra hívták Fehér Attilát is, aki a versenyre abban a pólóban jött, amit 1991-ben kapott a táv teljesítéséért. Kislánya a 25 éves jubileumi pólóban talán egy újabb emberöltőre fogja őrizni a verseny hangulatát.



Fábián Nikolett a verseny háziasszonya a rendezőknek mondott köszönetet, akik 25 éve segítik a versenyt. Azoknak a rendezőknek, akiknek pólója helyenként kifakult, helyenként elszakadt, mégsem cserélik le, mert ez köti őket egymáshoz és a versenyhez… Vannak, akik éppen csak most lettek felsősök a suliban, vannak, akik már magukkal hozzák segíteni a gyerekeiket, és vannak, akik már nem lehettek ott a versenyen, akikkel eltemették a piros pólót is, hogy odaát is legyen miben versenyt rendezni.
A versenyt szervező Bíró György és BARÁTAI, és a Váci Ifjúsági SE nevében, a főrendezők: Bíró György, Bácskai Zoltán, Dolnay Norbert köszönetet mondanak szponzoroknak, futóknak, rendezőknek és segítőknek az idei és az elmúlt 25 év versenyeinek támogatásáért és a részvételért… és várnak vissza mindenkit idén decemberben, a Mikulásfutáson.

A verseny eredményei, fénykép és videofelvételei megtekinthetők a www.visevac.hu honlapon és a Fut a Vác - Vác Future Facebook oldalon.

Támogatók:
Biotech USA, Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium, CBA, Crazy Biker's Kerékpárüzlet, DAKAR Autósiskola, Dancer Shadows, Darktiming, Deákvári Pékség, Decathlon, DJ Balu, DMRV Zrt, Duna Dráva Cement Kft, Dunakanyar.hu, Erika Trend, Floch Cukrászat, FORTE Fotóklub Vác, Guiseppe Pizzéria, Halló Mintabolt, Játékshop Játékbolt, Kovács és Szalay Kft Smile palacsinta, Lakáskultúra üzlet, Lukács & Tamás Kft, MAVIR SE, Pest megyei Baleset-megelőzési Bizottság, Pikmajer Kft, Print Profi Digitális Nyomda, Puskás Péter Kertészet, Repeta Bisztró, Rómeó Férfi Divatáru, Royal Fitness Club, Rubra Art Lounge Étterem, Snoopy Állateledel, STEDRA Kft, Tokaji Bormúzeum, VácOnline.hu, Vác Város Önkormányzata, Váczi Remete Pince, Vörösház Virág Kft, Walter-Fónagy Borház, Zumba® Kids.

Fotók: Cservenák Péter és Szilágyi Lajos

Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat