Az ovisok megmutatták, hogyan kell szép és egészséges bio ételeket ebédelni
2015. márc. 12.
Az „Egészséges Életmód Program a Duna-kanyarban" című TÁMOP - 6.1.2./A-09/1-KMR-2010-0371 azonosítószámú pályázati projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, melynek legutóbbi rendezvénye 2015. március 10-én 9 órától került megrendezésre a Deákvári Óvoda Deákvári főúti tagóvodában.
A program keretében a deákvári tagóvodák nagycsoportosai az óvodapedagógusok és az alapítvány szakemberei együtt gyümölcsökből, zöldségekből és egyéb hozzávalókból készítették el az ebédjüket. Közben együtt tanulták meg, mit kell csinálni a zöldségekkel, gyümölcsökkel ahhoz, hogy azok étel formájában az asztalra kerülhessenek. Ez önmagában is érdekes lehet, hisz (gondoljunk bele,) keveseknek adatik meg közülünk napjainkban, hogy személyesen készíthetjük el a munkahelyen az ebédünket környezetbarát bio alapanyagokból, de most fontos volt az is, hogy a vegetáriánus finomságok ne csak jóízűek, egészségesek, hanem szépek, fantáziadúsak legyenek, jól nézzenek ki az asztalokon, ami a gyerekeknek még nagyobb kedvet ad az evéshez és az elkészítéshez. Egész délelőtt szorgoskodtak, mire megteltek az asztalok az ebédhez, amiben nem csak az óvodások gyönyörködhettek, hanem a programra érkező vendégek is.
Az elkészült finomságok jól tükrözték az óvodások tiszta szemléletvilágát, vidámságát. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is jelenlétével megtisztelte a rendezvényt, Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita Intézmény felügyelet és humán osztályvezető és Bíró György a civil projekt koordinátora, akik maguk is besegítettek az óvodapedagógusoknak az ebéd előtti célegyenesben, gratuláltak a program sikeréhez és megkóstolták a látványos finomságokat is. A program megvalósításáért köszönetet mondtak az alapítványnak és a deákvári óvodapedagógusoknak és segítőiknek.