Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Formabontó osztályfőnöki óra a Juhászban Nyomtatás E-mail
2018. nov. 21.
2018. november 19-én, hétfőn újabb állomásához érkezett a VácOnline.hu szerkesztőségének "Látszódj VELÜNK!" elnevezésű prevenciós programsorozata. Az állampolgárok - kiemelten az óvodás és iskolás korú gyermekek - biztonságos közlekedésének elősegítését célzó sorozat keretében az említett napon a váci Juhász Gyula Általános Iskola 5. c osztályába látogattunk el, ahol formabontó osztályfőnöki órát tartottunk a diákoknak.Az osztályteremben mintegy 30 kíváncsi gyermek várta a nem mindennapi osztályfőnöki órát, melyet Huszár Károly, a VácOnline.hu főszerkesztője nyitott meg néhány mondattal, melyben bemutatta a "Látszódj VELÜNK!" programot és annak célját. - Az őszi-téli időszak beköszöntével jóval korábban sötétedik, romlanak a látási viszonyok, így sokkal jobban oda kell figyelni amikor az utcán közlekedünk, akár gépjárművel tesszük azt, akár gyalogosan. A "Látszódj VELÜNK!" program célja a lakosság - kiemelten pedig az óvodás és iskolás korú gyermekek - biztonságos közlekedésének elősegítése. A programban, illetve programsorozatban a Váci Rendőrkapitánysággal szorosan együttműködve szervezünk különböző prevenciós, azaz megelőző programokat, így például baleset-megelőzési, interaktív előadásokat tartunk - mint most itt nálatok is - osztályfőnöki órák keretében - vezette fel a diákoknak a programot Huszár Károly, aki ezt követően átadta a szót Del Medico Mihály rendőr alezredesnek, aki baleset-megelőzési előadó a Váci Rendőrkapitányságon.
Del Medico Mihály számos olyan dologra hívta fel a figyelmet, amelyre a gyermekeknek fontos odafigyelniük, milyen veszélyek leselkednek rájuk akár a gyalogos, akár a különböző eszközökkel (kerékpár, roller, segway stb.) történő közlekedésük során az őszi-téli időszakban gyakorta rossz látási- és útviszonyok közepette. Az előadó számos megtörtént esetet hozott fel példaképpen.


A gyermekek nem csupán tágra nyílt szemekkel figyelték Del Medico Mihályt, hanem számtalan kérdést is megfogalmaztak irányába az előadás ideje alatt. Az alezredes igyekezett a gyermekek valamennyi kérdésére választ adni.

A baleset-megelőzési előadó zárszóképpen arról beszélt, mit kell tennünk abban az esetben, ha már megtörtént a baleset, hogyan hívhatunk segítséget például telefonon. A minél hatásosabb szemléltetés érdekében Del Medico Mihály az egyik diákot kérte fel arra, hogy játsszanak el egy olyan telefonos párbeszédet, amely egy balesetet bejelentő gyermek és a 112-es segélyhívó vonal másik végén ülő személy között zajlik. Az előadó a beszélgetés közben felhívta a figyelmet azokra az információkra, amelyeket egy balesetet bejelentőnek meg kell osztania a segélyhívó vonal túlsó végén adatokat rögzítő személlyel a minél gördülékenyebb segítségnyújtási folyamat elősegítése érdekében.


Az óra második felében Csekéné Varga Brigitta, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelője előadása keretében bemutatta munkájukat a gyermekeknek, akik nagy örömükre egy kis időre maguk is nyomrögzítő technikussá válhattak. Nem mindennapi élmény volt számukra, amikor a saját ujj- vagy tenyérlenyomatukat kellett megkeresni és rögzíteni.
Az óra végén Huszár Károly, a VácOnline.hu főszerkesztője felkérte Del Medico Mihályt arra, hogy segítsen kiosztani a "Látszódj VELÜNK!" program szerves részét képező láthatósági karpántokat, amely viselésével a gyermekek nagyobb biztonságban közlekedhetnek majd.


Az osztályfőnöki óra ezzel véget ért, azonban a VácOnline.hu "Látszódj VELÜNK!" programja tovább folytatódik. A következő alkalom helyszíne a rádi óvoda és iskola közelében található, fokozott figyelmet követelő gyalogátkelőhely lesz, ahol a Váci Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő láthatósági karpántokat fogjuk osztogatni az arra közlekedő óvodás és iskolás korú gyermekeknek.

***Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat