Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Váci Nyár - kulturális program szeptemberig Nyomtatás E-mail
Az elmúlt években sokan, sokszor nehezményezték, hogy Vácon, a nyári hónapokban a Váci Világi Vigalom és a Városházi esték című rendezvények mellett más programokat nem kínálnak az érdeklődőknek. Ez ezúttal másképp lesz! A váci Madách Imre Művelődési Központ kollektivája egészen szeptember végéig változatos, kulturális programokat kínálnak a helyi és környékbeli lakosoknak, illetve a városba látogató turistáknak.


A főtéren tartandó Váci Nyár elnevezésű programsorozat kapcsán Iványi Károlyné és dr. Bóth János polgármester, országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót pénteken, május 25-én, a városházán. 


dr. Bóth János és Iványi Károlyné

A kezdeményezés - amennyiben azt a közönség a várakozásoknak megfelelően fogadja - lesz folytatása - fogalmazott a polgármester. S az elkövetkező esztendőkben több támogatást is kíván nyújtani a rendezvénysorozat sikeressége érdekében a

váci önkormányzat. A rendezvények a kultúra és a turizmus találkozásának tekinthető, ilymódon a Váci Nyár részét képezi a városmarketingnek, amelyhez már ezévben is biztosít forrásokat az önkormányzat - tájékoztatta a helyi sajtó munkatársait dr. Bóth János. A Váci Nyár rendezvényeit éppen ezért országos lapokban is népszerűsítik majd, s nem kizárt, hogy óriásplakátokon is találkozhatnak a város nyári programkínálatával az érdeklődők.

A nyári programkínálat csúcspontja az idén is a három napos Váci Világi Vigalom lesz, amely immáron a tizenötödik lesz. A jubileum méltó alapot biztosít ahhoz, hogy a július 27-e és 29-e között megrendezendő három napos fesztivál - megőrizve az eddigi hagyományokat - új elemekkel bővüljenek. Ezt már Iványi Károlyné, a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója mondta a sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott: a fő helyszín, azaz a Duna-part és a megújult váci főtér mellett a városi levéltár, a Vörösház, a váci Bartók Béla Zeneiskola és a főtéri Curia épület is otthont ad egyes programoknak a vigalom ideje alatt.

A vigalom hagyományos nyitóceremóniáját pedig péntek délután helyett szombat délelőtt rendezik meg. Különös gondossággal figyelnek a szervezők arra, hogy a vigalom nagyobb érdeklődésre számot tartó műsorelemei időben ne üssék egymást - mondta Iványi Károlyné.

A neves művészeket felvonultató Városházi esték az idén két péntek estére kínál remek kikapcsolódást. Emellett a helyi és környékbeli együttesek, művészeti csoportok kapnak bemutatkozási lehetőséget a Főtéri zenés esték keretében, amelyeket mindig hétvégén tartanak majd, elsősorban a könnyűzenét kedvelők számára. A szervezők azonban nem feledkeztek el a komolyzene iránt érdeklődőkről sem. Részükre kínálják a Templomi hangversenyeket. Az utóbbinak a városban található templomok adnak otthont. A változatosság mellett arra is ügyeltek a programok összeállítói, hogy lehetőség szerint minden korosztály megtalálja a kínálatból az ízlésének megfelelőt.

Az alábbiakban a Főtéri zenés esték és a Templomi hangversenyek júniusi programkínálatából adunk ízelítőt!


Június 1. péntek19 óra - váci főtér


Kismarosi Ohrenkriecher Kórus

A kórus neve: Ohrenkriecher, vagyis: fülbemászók. A régi Kismaroson énekelt dalokat elevenítik fel. Szívügyük és felelősségük a sváb ősök hagyományainak megőrzése és átadása az utódoknak.



Június 8. péntek 19 óra

WEB 2 - Wesselényi Electrik Band

Pink Floyd, Eagle-Eye Cherry, Beartice, Republic, Takáts Tamás Dirty Blues Band, Zorán, Varga Miklós, valamint Hungária számok, és természetesen saját szerzemények is szerepelnek a repertoáron..



Június 8. péntek 20 óra

Everflash

A zenekar 2001 novemberében alakult, stílusát modern metal/rockként lehetne jellemezni. Tagjai: Pásztóy Balázs (bass), Módos Gergő (gitár), Fachs Tamás (ének), Kacsóh Dániel (ének), Bencze Márton (gitár) és Varga Rókus (dob).

Saját fellépéseik mellett vendégei voltak a Black-Out, a Rémemeber, a Fish és egyéb zenekaroknak. Nagyobb nyári fesztiválokon és külföldön is szerepeltek. Első anyagukat 2003-ban rögzítették, majd 2004-ben elkészítették első videoklipjüket Inside my címmel, ami a hazai zenecsatornán is látható volt. 2007-re állt össze nagy költségvetésű EP-jük.



Június 9. szombat 10 óra

Petőfi Sándor Általános Iskola vidám, táncos-zenés műsora



Június 15. péntek 19 óra

Végtelen és New on Tool koncert

Szövegcentrikus,lendületes,változatos rockzene. A mondanivalóval harmonizáló hangszerelés minden dalban más és más hangulatot teremt. Fónagy Gábor - gitár,ének, Szaszkó Péter - gitár, Heigl László - basszus,billentyű, Bozi András - kürt,billentyű, Fábián Tamás - dob

Bővebb információ: www.vegtelen.fw.hu



Június 22. péntek 19 óra

Parkett "Főszerepben a tánc"

A Silverstar Művészképző Iskola növendékei, tanítványai és a Talentum Alapfokú Táncművészeti Iskola váci kihelyezett tagozata növendékeinek előadása.

A műsor sok táncstílust, sok hangulatot, sokféle embereket mutat be. A szinte folytonosan változó stílusok nem hagyják a nézők figyelmét lankadni. A műsorban amatőrök és profik, fiúk, férfiak, leányok és hölgyek fantasztikus hangulatú előadást varázsolnak a színpadra. S mindezt egy-egy énekes produkció tarkítja, mely kellemes ismert dallamokat idéz fel.

Bővebb információ: www.silverstartarsulat.hu



Június 30. szombat 10 óra

A három jó barát kalandjai
Zenés táncos mesejáték a Silverstar Társulat előadásában

A történet karácsonyeste kezdődik, amikor egy kislány a karácsonyfa alatt meséskönyvéből a sötétség hercegéről mesél a játékainak, miközben elalszik. A játékok megelevenednek. Megidézik a herceget, aki elrabolta a kislányt. A három jó barát, Panni baba, Paprika Jancsi és Brumi maci elindulnak, hogy megkeressék, és haza hozzák a kislányt.

Írta és rendezte: Bordás Péterné Györgyi

 
*****************************************************************

Templomi hangversenyek


Június 16. szombat 19.30 óra
Helyszín: Ferences templom
Orgonahangverseny

Közreműködik:
Kováts Kolos Kossuth díjas operaénekes és Teleki Miklós orgonaművész

Műsor:
  • Johann Sebastian Bach: g-moll fantázia és fúga
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Saratro É-dúr áriája
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Ave Verum
  • Wolfgang Amadeus Mozart: f-moll fantázia K608
  • Kodály Zoltán: Ádám, hol vagy?
  • Kodály Zoltán: A magányossághoz
  • Leon Boëlmann: Gótikus szvit
  • Georges Bizet: Agnus Dei


2007. Június 24. vasárnap 17 óra
Helyszín: Baptista Templom
Komolyzenei hangverseny a Váci Baptista Misszió Alapítvány szervezésében
Fellép: Újpesti Harangzenekar
Karigazgató: Simon Norbert

A koncerten elsősorban egyházi ihletésű műveket játszanak, többek között J. S. Bach, L. Beethoven, W. A. Mozart darabjaiból.


Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat