Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Körhintával kezdődik a Filmklub Nyomtatás E-mail
A tavasszal, jogutód nélkül megszűnt Dunagyöngye Filmszínház, s ezzel bizony egyfajta űr keletkezett Vácott, hiszen eltűnt az a fajta kikapcsolódási alternatíva, amely a filmkedvelők számára lehetővé tette, hogy közösségben tekinthessék meg az egyes alkotásokat. A Madách Imre Művelődési Központ igazgatója, Iványi Károlyné és gazdasági igazgatója, Csorba Éva javaslatot tett egy filmklub létrehozására.


A hiánypótló kulturális program elindítását a váci képviselő-testület is támogatta októberi ülésén. A filmklub nemcsak a tartalmas, színvonalas időtöltést tenné lehetővé, hanem teret adna egyfajta közösségi életnek is. A klub egyelőre kísérleti jelleggel működne november és december hónapban. A folytatás pedig részben az érdeklődők létszámától, részben pedig az anyagi források biztosításától függne. A klub beindítása és az idei évből hátralévő időszak alatti működtetésének költsége mintegy 1,3 millió forintot jelent.

A képviselők nagy többséggel támogatták ugyan a filmklub beindítását a testületi ülésen, de ugyanakkor egyfajta marketing tevékenység folytatására is ösztökélték az intézmény illetékeseit, hogy a meglehetősen tetemesnek mondható filmkölcsönzési díjakat reklámbevételekből tudják finanszírozni. Továbbá az üzemeltetési költségtervezet felülvizsgálatát is szorgalmazták a városanyák- és atyák.

A filmklub hosszútávú célja, hogy a tartalmas szórakoztatáson túl – lehetőleg minden korosztály számára – kultúrát közvetítsen, és elősegítse a közösségi élet e területen történő kibontakozását. A klub a filmkedvelők széles rétegét kívánja befogadni – egyaránt felkeltve a nyugdíjasok, a fiatalok és a gyermekek figyelmét. A legtöbb filmszínházzal szemben a klub nem az egyébként is nagy hangsúllyal szereplő amerikai alkotásokat helyezné középpontba, hanem az európai art-filmek széles választékából állítaná össze repertoárját. A tervek szerint az egyes vetítéseket szakember vezetné be, illetve az előadást követően kötetlen beszélgetést szervezne. A legjelentősebb, vagy valamilyen szempontból érdekesnek ítélt alkotások vetítésére rendezők, szereplők, filmesztéták kapnának meghívást, így az ő személyük is vonzó lenne a közönség számára.

A filmklub célja a későbbiek során, hogy az általános, illetve középiskolába járó tanulóknak, a tananyaghoz kapcsolódva közvetítsen filmeket, valamint az óvodás és a kisiskolás gyermekek érdeklődési körét figyelembe véve mese- és animációs filmek bemutatására is sor kerülhet.

A filmklub november 17-én, szombaton egy klasszikus magyar film, a Körhinta vetítésével indul. Az 1956-ban készült filmre elsősorban a nyugdíjas korosztályt várják. Kedden, november 20-án az ismert svéd vígjátékot, a Picasso kalandjai-t tekinthetik meg az érdeklődők. A film 17 órakor kezdődik. A gyerekek számára november 24-én, szombaton kínál remek programot az intézmény. 15 órától a 2001-ben készült Mesél az erdő című spanyol rajzfilmet vetítik. A hónap utolsó filmjeként november 27-én, kedden 17 órától a Száll a kakukk fészkére tekinthető meg. A gyermek és nyugdíjas filmklub előadásaira a belépés díjtalan! Másoknak filmvetítésként háromszáz forintot kell fizetni, azonban kedvezményes bérlet is megvásárolható. A négy filmvetítésre jogosító bérlethez nyolcszáz forint ellenében lehet jutni.

 
 
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat