Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Jubileumi fesztiválnyitány a Chameleon-nal Nyomtatás E-mail
A négynapos hosszúhétvége második napján, március 16-án, pénteken vette kezdetét a több, mint két héten át tartó kulturális eseménysorozat, a Váci Tavaszi Fesztivál. A sorozat a Chameleon Jazz Band mintegy másfélórás koncertjével kezdődött. A zenekar saját szerzeményei mellett néhány közismert slágert is prezentált a szépszámú publikumnak a Madách Imre Művelődési Központban. Az együttes meghívásának eleget téve színpadra lépett a népszerű színésznő-énekesnő, Szulák Andrea is, aki már nem első alkalommal volt a zenekar vendége. A Chameleon Jazz Band művészeti vezetője, a harsonán játszó Bálint Rezső többször is megtisztelőnek nevezte, hogy a fesztivál megnyitójára meghívást kaptak.



Az alábbiakban az elkövetkező napok programjait ajánljuk olvasóink figyelmébe. Egy érdekes művészi és stílusbéli találkozásnak lehetnek fül- és szemtanúi azok, akik március 20-án, kedden ellátogatnak Dónusz Katalin énekművész és Milosevits Mirkó Milán jazz-zongorista közös koncertjére a Madách Imre Művelődési Központ kamaratermébe. Másnap, azaz március 21-én A zene kozmikus varázsereje címmel tart előadást Grandpierre Attila fizikus-csillagász, egykori zenész.


Csütörtökön, március 22-én 19 órától Kevin Kastning, Szabó Sándor és Major Balázs trió közös produkciója várja a különleges kulturális program iránt érdeklődőket. A KONTAKTUS című est a Hangköltészet és Mozgásművészet érdekes találkozása. Közreműködik: Györke Tímea és Szamosi Judit kontakt táncosok.



A 2012-es év néhány nagyon izgalmas, egzotikus koncerttel indul. KONTAKTUS címmel három koncert kerül megrendezésre, melynek különlegessége, hogy a zene két kontakt táncos mozgás produkciójával szövődik egybe. A muzsikát a trió USA-ban megjelent Triptych című albumának anyaga képezi, melyet a New York Public Radio nemrégiben le is forgatott. A zene hangzásában és koncepciójában egyfajta hangköltészetté vált. A hangulatos hangszeres muzsikában helyenként érdekes és izgalmas, a természetből vett hangeffektusok gazdagítják a hangzást – így ír az estről honlapján Szabó Sándor gitárművész.


A zenét visszahallgatva merült fel az az ötlet, hogy miként lehetne újra felidézni a muzsikát úgy, hogy a muzsikusok ne csak egymástól, hanem a környezetüktől is kapjanak inspirációt. Ehhez a legérdekesebbnek egy új mozgásművészeti irányzat a kontakt tánc tűnt. A produkcióhoz sikerült megnyerni a hazai két legjobb kontakt táncost, Győrke Tímeát és Szamosi Juditot. A produkció interaktív jellegét nagyban segítik a mozgásművészek, így várhatóan a közönség különösen élvezni fogja az érdekes előadást.


Kevin Kastninget nem kell különösebben bemutatni, az Egyesült Államok egyik legmodernebb akusztikus gitárosa, akit a nyugati gitáros szakma ás közönség egyre inkább kezd felfedezni és elismerni. 2009-ben már járt hazánkban, ahol Dominic Millerrel és jómagammal együtt adtunk egy rövid turnét. Kevin Kastning egy különleges 14 húros kontragitáron fog játszani.


Major Balázs ütőhangszerest ugyancsak nem kell különösebben bemutatni, ebben az évben több hazai és külföldi produkcióban lesz a partnerem. A KONTAKTUS című koncerten egzotikus ütőhangszereken fog játszani. Jómagam ugyancsak megszólaltatok néhány egzotikus hangszert, többek között a 21 húros kínai citerát a guzhenget és a 24 húros kétnyakú kobozt.
A produkció Kelet és Nyugat világát hozza kapcsolatba, melyet Györke Tímea és Szamosi Judit kontakt-táncművészek tesznek még hangsúlyosabbá, méltó alkotó partnerként épülve be a produkcióba. A KONTAKTUS produkciójában kifejeződésre jutnak a művészek zenében és a mozgás síkján megvalósuló kulturális és lelki/szellemi kontaktusai.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat