Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Folytatódik a filmklub a művelődési központban Nyomtatás E-mail
A váci Madách Imre Művelődési Központban ebben az évben folytatódik a tavaly novemberben útnak indított filmklub. A januári kínálatban összesen öt film szerepel, amelyből hármat elsősorban gyermekeknek ajánlanak. A filmklubot nyugdíjasok és diákok díjtalanul látogathatják, míg másoknak háromszáz forintba kerül a belépés.


Az alábbiakban időrendben közöljük, hogy mikor, melyik filmet tekinthetik meg az érdeklődők.



Január 12-e, szombat 15 óra (Gyermek filmklub) Elvitte a víz amerikai, angol animációs film.

A film tartalma:
Roddy tagadhatatlanul előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Amikor egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt, Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a "jacuzziba" csábítja. Noha Sid egy tudatlan tuskó, de nem bolond, így végül Roddy lesz az, akit elvisz a víz Patkopolisz nyüzsgő csatornavilágába. Itt hősünk találkozik Ritával, a kalandor csatornatisztítóval, aki hűséges hajóján, a Jammy Dodgeren járja a szennyvizeket. Roddy azonnal le - vagy pontosabban fel - akar lépni; Rita fizetséget vár a segítségért; és ha ennyi baj nem volna elég, ott van még a gonosz Varangy, aki egyformán megvet mindenféle rágcsálót, nem tesz különbséget egerek és patkányok között: mindet jégre akarja tenni... szó szerint. A Varangy két bérpatkányára, Tüskére és Albínóra bízza a dolgot. Amikor ők kudarcot vallanak, a Varangynak nincs más választása, mint hogy elhívja Franciaországból az unokatestvérét, a rettegett zsoldost, Le Békát.
  
***********


Január 17-e, csütörtök 18 óra Sötétkék, majdnem fekete spanyol játékfilm.

A film tartalma:
A húszas éveiben járó Jorge kénytelen megörökölni apja házfelügyelői munkáját, miután a férfi infarktust kap és lebénul. Hét évébe kerül, hogy apja ápolása és a munka mellett be tudja fejezni felsőfokú tanulmányait. Mindenre elszántan kezd munkát keresni, csakhogy kikerüljön a számára elviselhetetlen közegből. Bátyja most szabadul ki a börtönből, ahol az utolsó hetekben szerelembe esett a szintén ott raboskodó Paulával. A lánynak egyetlen célja, hogy teherbe essen és átkerüljön a biztonságot jelentő kismama részlegre. Amikor kiderül, hogy Antonio nem képes teherbe ejteni Paulát, a férfi szokatlan kéréssel áll öccse elé.
 
**********


Január 19-e, szombat 15 óra (Gyermek filmklub) Táncoló talpak ausztrál-amerikai animációs film.

A film tartalma:
A császárpingvinek hazájában, az Antarktisz közepén senki vagy, ha nem tudsz énekelni. Ez elég rossz hír Totyinak, aki legfeljebb azzal válhatna híressé, hogy a világ legrosszabb énekese. Táncra született, méghozzá a saját saját ritmusára járt táncra - vagyis szteppre. Totyi mamája, Norma Jean megértő, és kimondottan helyesnek tartja ezt a különös szokást, apja, Memphis szerint viszont ez a mánia nem pingvinhez méltó. Abban viszont mindketten egyetértenek, hogy szívhez szóló dal nélkül Totyi sosem élhet boldog szerelemben. A sors fintora, hogy Totyi egyetlen barátja, Gloria közel s távol a legjobb énekes. Totyi túlságosan más - ezt elsősorban Noé, a pingvinbirodalom zord vezetője gondolja így. És ennek a véleménynek következménye is van: a kis pingvint kiközösítik.
Amikor életében először távol kerül az otthonától, Totyi találkozik egy csapat olyan pingvinnel, akik nem is hasonlítanak a császárpingvinekre. A Ramon vezette csapatot lenyűgözik a kis pingvin laza tánclépései, és azonnal meg is hívják, hogy bulizzon velük. Általuk találkozik Totyi Luklásszal, a helyi guruval, aki az élet bármely kérdésére hajlandó válaszolni egy kavicsért cserébe.
Luklásszal és a új haverokkal Totyi nagy utat tesz meg, és közben néhány sorsdöntő találkozás bebizonyítja, hogy ha hű vagy önmagadhoz, meg tudod változtatni a világot.
  
**********


Január 26-a, szombat 15 óra (Gyermek filmklub) Segítség, hal lettem! német, ír, dán animációs film.

A film tartalma:
Pecás, Csilla és Dagi egy este megszöknek otthonról és a tengerparton egy hóbortos tudós elrejtett laboratóriumára bukannak. Mindenféle kotyvalékok fortyognak az asztalon, a legkülönösebb az az itóka, amely tengeri élőlényekké változtatja az embert. Hogy, hogy nem, egy csepp bizony lecsúszik a szegény kis Csilla torkocskáján, és rögvest magával ragadja egy hívatlan hullám. Bátyja önszántából követi a kis tengeri csillagot halacska képében, és kis csapatuk hamar kiegészül a medúzává változott Dagival, okulárés unokatestvérükkel. A varázslat ellenszere is valahol a tenger mélyén pihen, ezt kell felkutatniuk hidegvérűvé vált hőseinknek, míg a víz felett a lelkiismeretfurdalástól gyötört Krill professzor és a kétségbeesett szülők próbálkoznak a lehetetlennel, megtalálni három pici lényt a hatalmas tengerben.
   
*********

 
Január 31-e, csütörtök 18 óra Őfelsége pincére voltam cseh, szlovák film.

A film tartalma:
Jan Ditě-t 14 év és 9 hónap után kiengedik a börtönből, és egy elhagyatott faluba küldik, ahonnan a II. világháború után kitelepítették a német nyelvű lakosságot. Ditě a magányban visszatekint saját fiatalságára, szerelmeire, és arra is, hogyan lett egyszerű utcai árusból a legszebb prágai étterem pincére. Életének két vezérelve: a pénz és a nők imádata. A háború szele már a levegőben van, amikor Ditě megismerkedik egy német lánnyal. Házassága a náci Lizával szembefordítja környezetével, majd a németek hatalomra kerülésével azt hiszi, végre eléri áhított célját: bekerülhet a milliomosok régóta csodált világába.


 
Minden érdeklődőt várnak a szervezők valamennyi filmre. Februárban Kortárs magyar filmnapok címmel ma élő és alkotó kortárs filmrendezők munkáit mutatják be a váci Madách Imre Művelődési Központban.
 
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat