Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Backside Pool Social Club - Közösséget építeni a művészet köré Nyomtatás E-mail
2015. máj. 27.
A tegnapi napon egy nem mindennapi kiállítás nyitotta meg kapuit Vácott, a V'14 Art Galériában. A tárlaton a Backside Pool Social Club internetes blogon publikáló fiatal művésztehetségek alkotásai jelennek meg, melyek alkotónként csoportosítva egy-egy különböző művészeti ágat - fotózás, festészet, rajzolás, egyedi ruha készítés, versköltészet - képviselnek.




A megnyitón Bahor Boglárka énekét követően a Backside Pool Social Club blog atyja, a diósjenei származású, 18 esztendős Harsányi Alex mondott beszédet, melyben röviden ismertette a jelenlévőkkel, hogy miről is szól az ő történetük. "A mai, fiatal, nonprofit művészpalántákat lenne hivatott ez az oldal, illetve a most megnyíló kiállítás bemutatni. Azokat, akik azért alkotnak, hogy adhassanak, jó pillanatokat és élményeket. Ez az egyetlen célunk, céljuk. Adni másoknak azzal, hogy megmutatják, mit tudnak."








Harsányi Alex ezt követően megköszönte a jelenlévőknek, hogy megtisztelték az eseményt részvételükkel, továbbá köszönetét fejezte ki a galéria fenntartóinak, hogy otthont adtak első kiállításuknak.
S, hogy milyen volt az érdeklődés? Arról elég annyit elmondanunk, hogy a nem is olyan kis helyiségben egy gombostűt nem lehetett volna leejteni.




















A megnyitót követően Alexal többek között arról beszélgettünk, hogy honnan jött a fiatal, szárnyaikat bontogató művészeket pártoló blog ötlete:

- Mesélj nekünk arról, honnan eredt ez az ötlet?

- Külföldön hoztak már létre hasonlót, az ötlet innen ered. Tudomásom szerint itthon ez egy úttörő kezdeményezés.

- Arról már a beszédedben tettél említést, hogy mi a csoport alkotóinak célja. Most arról ejtsünk néhány szót, hogy magának a Backside Pool Social Clubnak mi a küldetése?

- 2015 első napjaiban hoztam létre a Backside Pool Social Club internetes blogot, mellyel a célom nem más, mint közösséget építeni a művészet köré, gyakorlatilag pénz nélkül, non-profit formában.

- Te magad is alkotsz?

- Korábban kipróbáltam magam több dologban, de igazán most érzem jól magam a bőrömben, hogy úgymond menedzselem ezt a történetet.
Személy szerint nagyon szeretem a művészetet és nagyon jól tudom, hogy vagyunk még így egy páran - és itt a művészet alatt minden egyes hobbit értek, aminek az alkotója szerint értelme van. Megismerni ezeket az értékes embereket és érteni, hogyan jött szembe velük a rajzolni vágyás vagy a zene iránti szeretet - akár ezt is nevezhetnénk egyfajta művészetnek. Az érdeklődés művészete.

- Nagyon lelkes vagy és a lelkesedésed eredménye láthatóan meg is van. Sokan voltak kíváncsiak, és jöttek el a megnyitótokra.

- Igen, valóban szép számmal vannak érdeklődők és ez nagy örömmel tölt el. Bízom benne, hogy amíg tart a kiállítás - 2015. június 13-áig -, addig még nagyon sokan fogják látni a csoport alkotásait itt, a V'14-ben.

- Így legyen! Végezetül - de korántsem utolsó sorban - kérlek, említsük meg a kiállítókat név szerint!

- Nos, akik ma itt a kiállítók között szerepeltek, azok: Kovács Dorina, Szántó Rita, Marcalek Merci, Horváth Szervác, Jónás Anna voltak, illetve egy különleges módon - cetlikre jegyzett versei révén - jelen volt Hamarrobi is. Továbbá kiemelném Bahor Boglárkát, aki egy nagyon szépet énekelt nekünk itt a megnyitó elején.

- Köszönöm az interjút és gratulálok neked, nektek ehhez a történethez, illetve kívánok további sok sikert, tárlatot!

- Köszönjük szépen!

***

A Backside Pool Social Club-al kapcsolatos, érdemleges tartalom - a művészekről, bemutatók, interjúk és/vagy képsorozatok - a www.backsidepool.tumblr.com címen elérhető blogon található meg.

A Backside Pool Social Club-al kapcsolatos, aktuális újdonságokat a www.facebook.com/bspxsc oldalon is megtalálhatják az érdeklődők.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat