Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A világ, ahogy Koren Gábor látja Nyomtatás E-mail
S hogy milyen módon is látja a világot Koren Gábor, a váci Fónay Márta – HUMÁNIA - Drámai Műhely oszlopos tagja? Minden bizonnyal választ kap erre a kérdésre mindenki, aki november 17-én, szombaton 15 órakor ellátogat a Váci Egyházmegye, váci, Kossuth téri közösségi épületébe, a Credo-házba, ahol első önálló műsora tekinthető meg. Többen, régóta „nyúzzák” már őt, hogy egyszer egy önálló műsorban is csillogtassa meg tehetségét. Erre a húsz éves fiatalember most látta elérkezettnek az időt.


- Koren Gábor vagyok. Már kiskorom óta imádom a verseket, amelyeket édesanyám szerettetett meg velem. 2002-ben kerültem a Fónay Márta - HUMÁNIA - Drámai Műhelyhez, melynek azóta is tagja vagyok. Sokat köszönhetek tanáraimnak, barátaimnak és a kedvesemnek egyaránt.

Az est általam összeválogatott versei és prózái megmutatják, milyen is a világ, a Művészet szemével. A Haza, a Hit, a Vallás, a Család, és a Szerelem azok az értékek, melyeket csak a költő tud igazán megfogalmazni. Ők a számba adták a szót, a világ pedig az érzést, melynek segítségével megpróbálom eljuttatni a hallgatót, egy másik „dimenzióba” – ezek a mondatok a szombati program meghívójában olvashatóak.

Hogy milyen is ez a dimenzió?

Vélhetően ez az, amire választ kap mindenki, aki a közönség soraiban ülve megtekinti a zenés-verses összeállítást. Az önálló műsor filozófikus címválasztása – A világ ahogy én látom - nem véletlen. Az ifjú művészpalánta az általa összeállított versek segítségével kívánja elrepíteni képzeletben a közönséget abba az idealizált, utópisztikus világba, amelyben szeretne élni. Abban a világban a néhány sorral feljebb felsorolt értékek számítanak és egy még egy fogalom, amit úgy hívnak: Igazság.

A szombati program nem arról szól, hogy kiáll egy ember és egymás után elmond olyan verseket, amelyeket fontosnak érez, vagy valami miatt megérintette őt és ugyanezen érzés, hatás reményében tárja a publikum elé. Ezt – mondhatni – bárki megtudná tenni. Gábor ezen túlmutatóan egy színpadi játékot állított össze. A létrejött produkcióban a prózán kívül a zene is jelentős szerephez jut Bardócz L. Csaba előadóművész jelenlétének köszönhetően. A gitárművész – amellett, hogy közreműködője a programnak – segített Koren Gábornak abban, hogy úgy álljon össze az előadás íve, ahogy az összeállt.

A mintegy egy órás darabban megelevenedik két különböző, de mégis hasonló sorsú személy. Ők erre a hatvan percre találkoznak egymással és újra élik a velük korábban történteket.

Az nagy kérdés, hogy a két személy közül melyikben ismerhetünk rá Koren Gáborra? Lehet, egyikben sem, lehet, mindkettőben, lehet: valójában mindkét ember egy és ugyanaz eltérő személyiségjegyekkel?Akik ismerik Gábort, tudni fogják a darab megtekintése közben a választ. Az előadó úgy véli: bárki más is tudhatja, akinek van szeme a világhoz. Reméli, minél több embernek lesz szeme. Márcsak azért is, mert ez azt jelentené, sokan kíváncsiak rá és arra amit csinál.

Gábor frappánsan így invitálja a közönséget a szombati programra:


„Azt mondják színésznek születtem.
Gyere el és nézd meg, igaz –e!”



S milyen igaza van! 
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat