Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A Mítoszrombolás visszatér Nyomtatás E-mail
2016. febr. 17.
A Ipress Center Veled Vagyunk programjának keretében 2014-ben megvalósult Mítoszrombolás rajzpályázatra beérkezett alkotások 2016. február 4. és március 1. között megtekinthetők a váci Katona Lajos Városi Könyvtárban. A több mint 200 alkotás a váci és Vác környéki általános iskolák tanulóinak munkája, mely a helyi közösségépítő szerepen jóval túlmutatott és példaként szolgált a Nyomda- és Papíripari Szövetség országos rendezvénye számára is.



A pályázattal a kiírók azokra az értékekre hívták fel a gyerekek és a közvélemény figyelmét, amelyek a papír létjogosultságát napjainkban is indokolják, legyen szó akár az olvasás által nyújtott élményről vagy az újrahasznosítás kiemelkedően magas arányáról. A pályázat jóval túlmutatott egy vállalat társadalmi felelősségvállalásán, hiszen egyrészt szokatlanul magas volt a résztvevők aránya, így sok embert sikerült elérni az akcióval, másrészt egy egész iparágat hozott közelebb a gyerekekhez.

Ezen célkitűzéseket szem előtt tartva a 2014-es rajpályázatot a tavalyi évben a váci középiskolások körében meghirdetett Újrahasznosított történelem elnevezésű épületmakett-verseny követte, kirobbanó sikerrel. A váci épületek minimum 2 méteres, kartonból készült makettjei nem csupán a helyi nagyközönséget, de a szakmai zsűrit is lenyűgözték.

Az Ipress Center Veled Vagyunk további programjainak céljai és sikerei is példaértékűek, és a nyomdacsoport célja az eddig elért eredmények bemutatása mellett a további együttműködések és helyi kezdeményezések ösztönzése és népszerűsítése. A rajzpályázat tehát nem csupán feleleveníteni szeretné a verseny alatti összetartozás-érzést, a fiatalok tehetségét és elsöprő lendületét, de az Ipress Center és a városi könyvtár közötti jövőbeni együttműködésre is fel kívánja hívni a figyelmet. Ugyanis a vállalatcsoport idén sem tétlenkedik és egy újabb kreatív projekttel ajándékozza meg a váci fiatalságot – bár a jelenlegi kezdeményezés az eddigiektől eltérő formát ölt majd. Az Ipress Center szándéka, hogy a 2016-os év a váci fiatalok körében a papír varázslatos világáról szóljon, hogy a könyvet, az olvasás örömét egyre többen fedezzék fel a legifjabb generáció tagjai közül és a könyvtár, helyi közösségépítő szerepével, hangsúlyosabb szerephez jusson Vác mindennapjaiban.

A rajzpályázat díjátadóján Kocsis András, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke úgy fogalmazott: „A könyv egy csoda, amelynek teste, lelke, illata van, és az a fantasztikuma, amit semmi más nem pótolhat: aki belebújik, a saját világát alkotja meg."

***


Az Ipress Center Veled Vagyunk programjáról


Az Ipress Center több területet átfogó Veled Vagyunk programjának célja többek között, hogy a szűkebb és tágabb környezetet a helyi közösség segítségével mindenki számára jobbá tegye, különösen ideértve a felnövekvő új generációkat. A váci nyomdaipari központ a program keretében 2013-ban a város vezetésével konzultálva 1.000.000 Ft adományt juttatott a váci Újhegyi úti óvodának, továbbá több üzleti partnerének részvételével 50 rászoruló család, és több mint 80 gyermek karácsonyát tették színesebbé.

Az Ipress Center 2013 őszén pályázatot írt ki, amelynek célja az általános iskolák bevonása volt a váciak mindennapi életébe, illetve a helyiek megszólítása. A pályázatot, s az I. helyért járó szabadon felhasználható 1.000.000 Ft-ot a karitatív tevékenységeket felölelő és az egészséges életmódot is népszerűsítő, „Mozdulj rá!” című programsorozatával a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola nyerte meg.

A nyomdai központ 2014-ben a papírfelhasználás és a nyomtatott kommunikáció előnyeire hívta fel a figyelmet „Mítoszrombolás” címmel meghirdetett rajzpályázatával, amelyre összesen 213 alkotás érkezett a váci és Vác környéki általános iskolák tanulóitól. A legjobb rajzok készítői az egész osztályuk számára nyertek kirándulást.  

Az Ipress Center munkavállalóira és gyermekeikre is odafigyel: Babaprogramjával anyagi és erkölcsi támogatással segíti minél több csöppség világra jöttét. A nyomdaipari központ továbbá névadó szponzora az NB I-ben játszó Váci Női Kézilabda Sportegyesületnek, amely során kiemelt szerepet szán az utánpótlás-nevelésnek, és a sport példamutató, nevelő hatásának.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat