Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A maffia szívében - beszélgetés Borsa Brown váci írónővel Nyomtatás E-mail
2015. máj. 09.
Borsa Brown neve bizonyára nem ismeretlen a romantikus és fordulatos kalandregényeket kedvelő olvasók körében, hiszen a váci írónőnek néhány héttel ezelőtt jelent meg harmadik kötete, A maffia szívében címmel. A kötet egy trilógia befejező része, melyben azok, akik végigkövették a karakteres, fiatal angol nő, Suzanne és a szicíliai maffia alvezérének, Massimonak országokon átívelő szerelmi csatározásait, most végre megtudhatják, hogy a két főhősnek vajon sikerül-e legyőznie a kapcsolatuk elé háruló akadályokat? Az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelent regény április elején került a könyvesboltok polcaira, hivatalos bemutatójára pedig – az előző két kötet során kialakul gyakorlatnak megfelelően – a váci Rubra étteremben került sor. Borsa Brownnal beszélgettünk.



- Először is arról, hogy honnan ered a Borsa Brown művésznév, és miért tartottad fontosnak, hogy álnéven szerepelj?


- A Borsa a két lányom, Bíborka és Sarolta nevének kezdőbetűiből tevődik össze. (Bíborkát Borcsának becézzük) A Brown (barna) pedig magától értetődően következett a hajam színéből. Nem titok természetesen a valódi nevem, de szerettem volna az írástól távol tartani a magánéletemet, ráadásul elsőkötetes szerzőként, Magyarországon, úgy gondoltam, talán könnyebb elindulni egy jól csengő névvel.


- A most megjelent regényed tehát egy trilógia harmadik része. Mennyire állják meg a helyüket önállóan az egyes kötetek?

- A történet eredetileg nem trilógiának indult, de az első kötet pozitív fogadtatása után a kiadóm rábeszélt, hogy folytassuk a regényt, mert az első részben maradtak elvarratlan szálak, amire az olvasók választ várnak. Így a második kötettől már tudatosan építettem föl a – három részesre tervezett – folytatásos regény epizódjait.
Az egyes kötetek már nem igazán állják meg a helyüket önállóan, mivel a történet nagyon erősen épül egymásra, és csak a végén oldódik meg a bonyodalom.


- Hogyan, milyen műfajjal jellemeznéd a műveidet: kaland-szerelmi, - netán bűnügyi regény?

- Bűnügyinek nem nevezném, mert igaz, hogy a bonyodalom a férfi főszereplő, Massimo alvilági hátteréből adódik, mégis a legfontosabb szál nem ez, hanem a két főhős szerelmi kapcsolata, Suzanne lelki tipródása.
Valójában az egész regény Suzanne első szám/1. személyben átélt, leírt története.
Az első regény a nagy találkozással és szerelemmel indul, ami onnantól kezd bonyolódni, hogy Suzanne sok-sok cselekményszálon keresztül végül rájön Massimo valódi kilétére, arra, hogy ő a hírhedt olasz maffia, a Cosa Nostra egyik alvezére. Ez természetesen felvállalhatatlannak tűnik a nő számára, ezért a saját lelkével harcol: menjen vagy maradjon? Ezek a lelki gubancok bomlanak ki a következő részekben, küzdelmekkel, szenvedéllyel, egymásra találásokkal.



- Végezetül mondj pár szót a kiadóról, illetve arról, mennyire volt nehéz az indulás?

- Noha más területen dolgozom, az írás mindig fontos része volt az életemnek. Ezért, amikor elkészültem az első regényemmel, kitartó voltam, és addig kopogtattam, míg rátaláltam az Álomgyárra, ami épp az én indulásomkor, azaz 2013-ban – még kezdő kiadónak számított. A vezetője az Ulpius Kiadóból vált ki. Ez tehát egy mesébe illő találkozás volt, a kezdő kiadó, mely fölvállalta egy kezdő szerző kötetét. Azóta eltelt két és fél év, nekem megjelent náluk további két könyvem, ők pedig mára ismert kiadóvá nőttek. Ezt mindig büszkén emlegetjük, hogy így, „kéz a kézben” haladtunk felfelé. És ez természetesen nem változik a jövőben sem, a készülőben lévő regényem ismét náluk jelenik meg.

Maczkay Zsaklin
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat