Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Varju Lászó: az összefogás nem pénz kérdése, szándék kell legyen hozzá... Nyomtatás E-mail
Számos, többségében aktív érdeklődővel zajlott az az utcafórum, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) szervezett Vácra, a Széchenyi utca és a Görgey utca sarkára csütörtök estére. A fórum vendége Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő volt, aki örömmel tett eleget Papp Éva, a DK választókerületi elnöke meghívásának, hiszen - mint fogalmazott - nagyon fontos az, hogy az emberek összegyűljenek és beszélgessenek a őket érintő problémákról, az aktuális helyzetről, valamint arról, hogy miként lehet ezen változtatni.A jelenlegi helyzet kapcsán Varjú László elmondta, hogy az országban háromféle ember van: az érdeklődő, a bátor és a végtelenül elkeseredett. "A legutóbbi csoportba tartozik az a 3 millió ember akit az árok szélére taszítottak, majd szépen be is lökték oda." - hangsúlyozta a DK alelnöke, majd hozzátette: "Hogy ilyen sok elkeseredett ember van, az eredménye annak az elfogadhatatlan gazdaságpolitikának, ami azon alapul, hogy akinek van, attól elveszik - akár a nyugdíj-megtakarításokon, akár a bankokon keresztül, vagy épp ugye elveszi a festményt..."
Varju László itt kiemelte, ugyan van egy olyan látvány, mintha lenne növekedés, azonban ez mögött csak 10-15 százaléknak érzi magát ténylegesen jobban, a többi nem. Sőt - mint fogalmazott - 60 százalék sokkal rosszabbul járt, sokkal rosszabbul él, elszegényedett. "Ez ellen a szegénység ellen kell fellépnünk nekünk. Ehhez keressük azokat az embereket, akik támogatása mellett helyre tudjuk állítani ezt a dolgot - elsősorban a demokráciát és a jogállamiságot.
Ami itt bekövetkezett az konkrét bűncselekmény, amit az oktatással ma tesznek az pedig konkrétan hazaárulás. ...és aki ezen az egészen nyert, az mind kötődik Orbán Viktorhoz" - hangsúlyozta Varju László kiegészítve azzal, hogy úgy látják, az elmúlt 3-4 évben megkezdődött az említett bűncselekményeknek, kétes üzleteknek az elsimítása, kivezetése. "De jön még kutyára teherautó, sőt... még vissza is tolat!" - hangzott el a DK alelnökétől, majd hozzáfűzte: "Meggyőződésem, hogy nem lehet büntetlenül megtenni mindazt, amit az Orbán kormány tett az elmúlt években az emberekkel."
Varju László szerint sok helyütt lehet még kutakodni, hogy mit tesz rosszul a jelenlegi kormány. "A pénzügyek, a gazdaságpolitika mellett számos esetben sorolhatunk még hibákat. Például azt, hogy lecsökkentik a beiskolázási kötelezettséget, vagy vegyük példának a munkahelyteremtést... Azt ígérték, lesz 1 millió új munkahely, csak éppen azt nem mondták, hogy az a munkahely Londonban van... Az a nagyon nagy baj ezzel, hogy ma Magyarországon nem csak annak nincs munkája, aki nem akar dolgozni, hanem annak sincs, aki tanult és szeretne dolgozni. Ezeket a dolgokat számon kell kérni a kormányon." - hangzott el az alelnöktől.


Az országos helyzet után egy kicsit kitérve a helyi viszonyokra Varju László arról beszélt, hogy Budapest túl közel van ahhoz, hogy az országos ügyek ne hatnának ki ide is, ugyanakkor pedig az itt, helyben élő embereknek is meg van a maguk baja. Minderről Papp Éva szólt néhány szót a következőképpen:

"Vácott sem a testület, sem a polgármester nem tesz az ellen a hihetetlen mocsok ellen, ami a városban van. Szemetest nem találni csak a belvárosban. A legnagyobb forgalmú útvonalon (Belváros-Földváry tér) egyetlen darab utcai kukát találunk. A kamerarendszer, amire súlyos pénzeket kifizetett a város, nem működik, emellett pedig zajlik a rongálás... Nézzük csak meg például szombatra vagy vasárnapra virradóra a főteret, hogy miként fest. Az illetékesek pedig nincsenek a helyzet magaslatán, nem tudják rendre utasítani a randalírozókat.
Tovább megyek: miért nem jött létre a keresztény egyetem Vácott? Mert a regnáló polgármester és a korábbi testület nem fogadta be azt a 2-3000 külföldi diákot, akik a polgármester véleménye szerint multikulturálissá tennék a várost, s az ezáltal elveszítené keresztény mivoltját. Mi érződik ki ebből? Aztán ott van a tömegközlekedés áldatlan állapota. Például a Bukiból a kórházba csak háromnegyed órás utazással juthatunk el. Akinek nincs autója vagy nincs pénze taxira, és hirtelen belázasodik a gyermeke, az mit tesz hétvégén?
Számtalan dolog van itt, ami nem jól működik, s a megoldás nem pénz kérdés lenne...
Amire a legnagyobb szükség van az az, hogy gazdája legyen a városnak. Vác alszik, magára van hagyva.
Egy friss példa, aktuális kérdésként: vajon miért nem nyert Vác városa az óvodapályázaton? A környékben mindenki nyert, csak Vác nem. Ekkora a lobbiereje a kormánypárthoz közeli polgármesternek? Tovább megyek: mit tett ő az elmúlt 5 évben...?
...Persze, megnyertük a közvilágítás felújítási projektet, amit ki kapott? ...Orbán vejének a cége. Nagyszerű, no komment..."A Papp Éva által elmondottakhoz Varju László hozzáfűzte: "Egyértelműen látszik, hogy az országtól a városig sok problémával találkozunk, sok problémát generált a nemzeti cinizmus rendszere. Sok érvet tudunk felhozni, ami miatt a jelenlegi kormánynak mennie kell. Kérdés az, hogy mi mit teszünk azért, hogy ez működjön, illetve abban is gondolkodni kell, hogy mi lesz majd az Orbán utáni világban, amelynek eljövetelére van esély akár egy előrehozott választás révén is, hiszen tudjuk azt, hogy a FIDESZ az utóbbi időben rengeteget veszített szavazótáborából.
Mindehhez, a változáshoz azonban kell egy együttműködés, amit az emberek a pártoktól várnak, miközben az is nagyon fontos lenne, hogy maguk az emberek is együttműködjenek, összefogjanak egymással és ellenálljanak, ne engedjék érvényesülni az oszd meg és uralkodj elvet, amit  jelenlegi hatalom vall. Az összefogás pedig nem pénz kérdése, szándék kell legyen hozzá, ami néhány esetben már meg is volt. Legjobb példa erre az Internetadó ellenes tüntetéssorozat volt, amely véleményem szerint egy fordulópont volt, amikor az emberek rájöttek: nem kell mindent eltűrniük. Jól látszik, hogy a nép megakadályozhatja azt, amivel nem ért egyet. Ehhez az kell, hogy többen fogjanak össze és menjenek ki például a Kossuth térre, mert ez a dolog már nem a pártokon múlik. Ha csak tárgyalásokon múlna már megoldódott volna. Az embereken sokkal több múlik, s a DK ez mellé áll - ha kell zászlóval, ha kell zászló nélkül."
A DK alelnöke végezetül kihangsúlyozta: "Minden tüntetésre el kell menni. Nem azért, mert utáljuk a FIDESZ-t, hanem azért, mert ami van, az nem jogállam, ahol mindent elvesznek, amit lehet. A "király" tudja mi történik, s visszaél hatalmával, de az emberek jelentős részét már nem tudja becsapni. Azokat az embereket nem lehet megvezetni, akik nem Londonba és Milánóba viszik a barátnőjüket méreg drága hotelekbe, hanem nézik a sárga csekkeket, aztán 25-én már nincs hova nézniük, mert nincs miből fizetni. ...és sajnos ők vannak többen. Csoda, ha az emberek többsége elkeseredett, csalódott? Ezért kell összefognunk és fellépnünk az ellen, ami van. Más út nincs."
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat