Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tizenegyedszer csaptak a lecsóba Vácott Nyomtatás E-mail
2015. szept. 13.
Összesen hetven - barátokból, családokból, munkahelyi közösségekből álló - csapat bográcsában, illetve üstjében rotyogott a lecsó az immáron tizenegyedik alkalommal megrendezett Váci Lecsófesztivál keretében 2015. szeptember 5-én, szombaton, Vác város főterén. A jó hangulatú, kellemes őszi időjárás mellett megrendezett program rengeteg látogatót vonzott. A hungarikumnak számító étel mindegyik csapatnál rövid idő alatt elfogyott. A csapatok több száz adagot osztottak szét a finomabbnál-finomabb lecsókból, illetve lecsó jellegű ételekből.

Mint azt Fónagy István, az eseményt szervező, 2013-ban Pro Urbe díjban részesített Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke szerkesztőségünknek elmondta: a Vendégvárók Váci Egyesülete nevében hálásan köszöni, hogy a rossz időjárás ellenére emberségből és tenni akarásból jelesre vizsgáztak a XI. Váci Lecsófesztiválon résztvevők. "Nagyon köszönöm hogy 57 csapat regisztráltatta magát. Mivel az időjárás reggel egy picikét mostoha volt, így a regisztrált csapatok közül néhány visszalépett a versenyzéstől. Végül 37 csapat lelkes lecsó készítői alkottak és zsűriztették lecsójukat a város főterén." - mondta el Fónagy István, majd hozzátette: "Valamennyi csapat nagy odaadással, szívét-lelkét beleadva készítette el a maga lecsóját, vagy lecsó jellegű ételét, közben pedig - hála az égnek - az időjárás is jobbra fordult. Ennek is köszönhetően aztán sokan kilátogattak a rendezvényre, kóstoltak, és élvezték a kapcsolódó programokat."S, hogy a zsűri szájíze szerint melyek voltak a legfinomabb lecsók, illetve lecsó jellegű ételek az idei Váci Lecsófesztiválon? Lássuk:

1. helyezett: LECSÓ-KOL

2. helyezett: CONTI TECH

3. helyezett:
VARSA STREET


A VácOnline.hu szerkesztősége, mint a XI. Váci Lecsófesztivál médiatámogatója szívből gratulál valamennyi díjazottnak!

A főzőcskézés mellett természetesen egész nap színvonalas programokkal kedveskedtek a szervezők a fesztiválra látogató vendégeknek, résztvevőknek. Felépett többek között a Dynamic Táncstúdió, az Unger Timi Kangoo (a Royal Fitness Club képviseletében), a No Comment Tánciskola, a Tibolddaróci Népdalkör, Bagyinszki Anikó és csapata Capoeira és Zumba bemutató), Toldi Tamás Vác dalával (Vác a szívem városa), a Silver Star Tánciskola, a Particsókák Band, továbbá volt Hinomoto Harcművészeti bemutató, valamint jó lecsóhoz szólt a nóta Faludi Szilvia és Schmidt Mátyás jóvoltából.
Kapcsolódó programként a Városháza 101-es termében a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete véradásra várta az embereket.

A korábbi évek Váci Lecsófesztiváljaihoz hasonlóan az idei is jótékony célt szolgált. Valamennyi versenyző csapatnál 200 forintért lehetett egy-egy adag lecsót kapni. Az ily módon befolyó összeget a szervezők a Segítünk Mozgáskorlátozottak Alapítvány közreműködésével jótékonysági célokra fordítják.

"288 ezer forint gyűlt össze. Ebből az összegből már 70 ezer forint kiutalásra került, egy speciális babakocsi megvételére Lepnetzky Roland, egy váci, beteg kisfiú számára.A további összeg szétosztásáról és a támogatottakról minden esetben tájékoztatjuk majd a nyilvánosságot - többek között a VácOnline.hu segítségével."
- hangzott el Fónagy Istvántól, aki végezetül köszönetét fejezte ki Fábián Nikolettnek, a rendezvény háziasszonyának, az ANDROMEDA Moonlight-Travel Utazási Irodának, a Madách Imre Művelődési Központ Hangtechnikusának (Lászlónak), a Váci Holdingnak, a Vendégvárók Váci Egyesülete minde tagjának, a Partycsókák Band-nrk, a Repeta Bisztrónak, a Megcsí Pipi Gyorsétteremnek, a Halászkert Étteremnek, a Giuseppe Pizzériának, a Floch Cukrászatnak, a Rábai Cukrászdának, a Bánk Ingatlan Irodának, az Art Lavina Alapítványnak, az Amnesia Erika Trend-nek, Faludy Szilviának és Schmidt Mátyásnak, Vác Város Önkormányzatának, a Váci Vöröskeresztnek (azon belül külön Remzső Monikának), Kovács Veronikának (Zalaigricéről), Tünde Nordonnak és Lars Nordinnak (Svédországból), továbbá a Váci Sétakocsikázás és a Váci Kisvonat üzemeltetőinek, valamint mindenkinek, aki a felsorolásából esetlegesen kimaradt.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat