Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Megnyitott a TESCO és a Family Center! Nyomtatás E-mail
A tegnapi napon, azaz 2010. június 25-én megnyitotta kapuit a TESCO és a Family Center Vácott, a Déli Kereskedelmi Központ területén. A területtulajdonosok, beruházók, kivitelezők és bérlők mellett az ünnepségen jelen volt dr. Molnár Lajos, Vác város alpolgármestere és Kiss János, az érintett körzet képviselője is.A pénteki protokoll eseményen első ízben dr. Molnár Lajos üdvözölte a jelenlévőket és a megvalósult beruházást. Mint fogalmazott, Vác városának kereskedelmi élete mindig is kisugárzó hatással bírt a környező települések jelentős részére. A kereskedő város életében anno a vasút megépítése volt az a momentum, amely jelentős változást hozott. A helyi kereskedelem a 19. század végére és a 20. század elejére háttérbe szorult - helyébe az ipar dinamikus fejlesztése lépett. Ma már egyértelműen mondhatjuk, hogy a térség gazdasági potenciáljának zöme Vácon kompenzálódik - hangzott el az alpolgármestertől, aki így folytatta beszédét: - a város az utóbbi évtizedben több városfejlesztési stratégiát dolgozott ki. Ezek között szerepel a váci ipari és kereskedelmi struktúra fejlesztése - első körben a meglévő kereskedelmi értékek megőrzése és a Déli Kereskedelmi Központ megvalósítása. Az elképzelés lényege, hogy a város déli kapujában elsősorban egy kereskedelmi, logisztikai, másodsorban pedig egy ipari centrum jöjjön létre - hangzott el dr. Molnár Lajostól. A jelenlegi, váci beruházás a Magnum Hungária cégcsoport sokadik magyarországi beruházásaként jött létre és a TESCO mellett egy öt üzlethelyiségből álló Family Centerrel várja vásárlóit. Ezzel az ipari centrumban a létesítmények kivitelezésének első üteme megvalósult.

Az alpolgármester végezetül említést tett arról a kisvárosi jelenségről, amelyet nemes egyszerűséggel csak "fő utca jelenség"-nek hívnak. E szerint, ami nem a város közepén, hanem attól távol, a város szélén jön létre az úgymond "nincs" is. Mint mondta, tudják ezt a kereskedők is... - a Széchenyi utca háta mögött nyíló üzlet kisebb eséllyel indulhat a vásárlók kegyeiért, mint a főutcán helyet kapó üzletek. Mint dr. Molnár Lajostól hozzátette, hogy éppen ezért mindig csodálkozva nézi, amikor megnyílik egy ilyen központ valahol a város határában. Elgondolkodik, hogyan is működik, mi vonzza a vásárlókat valami hatalmas nagy számban. A vonzerő - mint fogalmaz - abban lehet, hogy végigsétálva egy ilyen központban a sorok között hatalmas választék és számtalan akció fogadja a vásárlókat.

Nagy öröm számomra az, hogy ezen a napon itt lehetek, itt lehetünk, hiszen több évnyi, megfeszített munka fekszik ebben a beruházásban - kezdte beszédét Márton András, a Magnum Hungária cégcsoport képviseletében. Hozzátette, hogy sok kollégája dolgozott ezen a beruházáson, akiknek ezúton is köszönetet szeretne mondani. Mint fogalmazott, mindig öröm számukra egy újabb beruházás megvalósítása. Ez a beruházás még örömtelibb, hiszen a jelenlegi, válságos helyzet ellenére valósulhatott meg, jelentős munkahelyeket teremtve a térségben élők számára.

Márton úr ezt követően néhány szót említett a Magnum Hungária cégcsoportról, amely az osztrák Real 4 You leányvállalata. Mint mondta Kelet-Európában öt országban vannak jelen. Magyarország mellett Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban. Nevükhöz számos irodaház, lakópark és bevásárlóközpont beruházása fűződik. A váci Family Center sorban a tizenkettedik olyan, hasonlóan nagy városok után, mint Győr, Hódmezővásárhely, Sopron, Szolnok és Hatvan - a teljesség igénye nélkül.
Márton András végezetül elmondta, hogy Vácon több évvel ezelőtt vásárolták meg az érintett területet, amelyen hosszú évek munkájának eredményeként ma itt vagyunk ebben az ünnepélyes pillanatban. Mint mondta, beszéde vezérmotívuma kell legyen a köszönet, amely sokakat érint. Köszönetet mondott Vác városának, Vác város vezetőinek, a közreműködő hatóságoknak és szakhatóságoknak, valamint a tervező Invex Kft-nek és a kivitelező ASA Építőipari Kft-nek, aki kiváló minőségben valósította meg a ma, itt látható épületegyüttest.

Az Invex részéről Gárdai Gábor első körben köszönetét fejezte ki a generál kivitelezőnek és az összes alvállalkozónak. Mint megtudtuk, az Invex részéről már 2006-ban megkezdődött a tervezés - ekkor kaptak megbízást a Magnum Hungáriától. Ezután 2008-ban lett építési engedély és 2009-ben megkezdődtek a munkálatok. Gárdai úr elmondta, hogy az építkezésben 11 szakág vett részt. Itt mondott külön köszönetet az építésszervezőnek, Lipovszky Balázsnak a szakágak munkájának összefogásáért.

Gárdai Gábor végezetül néhány műszaki paraméterről tájékoztatta a jelenlévőket. Mint megtudtuk: 11500 négyzetméter került beépítésre, 1013 parkolóhely létesült. Közel 1000 folyóméter szennyvíz-vezetéket, 2400 folyóméter csapadékelvezetőt és 1800 folyóméter vízvezetéket használtak fel a kivitelezés során. Emellett 100 tonnányi acélt használtak fel a TESCO megépítésekor és további 24 tonnát a Family Center létesítésénél. A földmunka tekintetében a parkolóknál 26 ezer köbméter, a Family Centernél 2000 köbméter, a TESCO-nál pedig 5000 köbméter földet mozgattak meg. Hozzátette: a beruházó nagy hangsúlyt fektetett a beruházás környezetének parkosítására is, értve ez alatt a füvesítést és a facsemeték elhelyezését.

A Fressnapf magyarországi képviselőjétől megtudtuk, hogy a vállalat 12 országban van jelen. A magyarországi Fressnapf 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy piacvezető legyen a hobbiállat-eledel és -kiegészítők piacán.

Mint a cég képviselője fogalmazott, ez mára lényegében meg is valósult. Elmondta továbbá, hogy jelenleg 29 üzlettel vannak jelen az országban, mintegy 300 embert foglalkoztatnak - Vácott a most megnyílt, sztenderd méretű üzlet pedig 7 fővel üzemel. Végezetül köszönetet mondott a városvezetésnek és a Magnumnak Hungária cégcsoportnak azért, hogy megvalósult ez a beruházás.

A TESCO Hipermarket vezetője Balogh Ernő elmondta, hogy a TESCO Magyarországon 16 éve van jelen és mintegy nyolcszáz beszállítóval működnek együtt, akik között komoly szerep jut a magyar termelőknek, vállalkozásoknak.

Balogh úr a parkolóra kitekintve annyit mondott, hogy a nyitás, a nyitónap láthatóan sikeres lesz és reményei szerint a továbbiakban is hasonlóan nagy lesz majd az érdeklődés és a vásárlói kedv.

A protokoll rendezvény a tricolor szalag átvágásával zárult, majd ezt követően a Family Center üzletei és a TESCO Hipermarket számos akcióval fogadta a vásárlókat, akiknek az este folyamán még tűzijátékkal is kedveskedtek, majd a szombati napon kicsik és nagyok számára egyaránt vonzó, színes családi programokkal vártak minden érdeklődőt.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat