Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Megnyílt Vác második kormányablaka Nyomtatás E-mail
2015. dec. 16.
December 11-én megnyílt Vác városának második, Pest megyének tizennegyedik kormányablaka. Az új kormányablak az újonnan felújított Váci Vasútállomás épületében kapott helyet, melyet Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, Harrach Péter, a térség országgyűlési képviselője, Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja, Nagy Lajos, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közszolgáltatási elnökhelyettese, valamint Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság főigazgatója adtak át.





Baltay Tímea ünnepi beszédében elmondta, hogy országosan immár 220 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére azért, hogy ügyeiket gyorsan, kényelmesen és hatékonyan intézhessék. A helyettes államtitkár az elektronikus közigazgatás elterjesztésének céljaként jelölte meg a „Digitális Nemzet” fejlesztését, melynek keretén belül az állampolgárok nemcsak az ügyintézések elsődleges helyszínein, hanem akár saját otthonukban is képesek lesznek hivatalos ügyeiket intézni. Hozzátette, a kormányablakokban a korábbi423 helyett december 9-től már 509 féle ügyben lehet az ügyintézőkhöz fordulni.



Tarnai Richárd az átadóünnepségen kiemelte, hogy mennyire fontos tartalommal megtölteni a várakozás perceit. „Ez advent idején különösen helytálló, és fontos azoknak az embereknek is, akik az új Váci Kormányablakban fogják ügyeiket intézni a vonatuk indulását várva” – mondta el a kormánymegbízott, majd hozzátette: „Fontos meglátnunk, hogy az állam megint adott egy lehetőséget; döntsön az állampolgár, és ha úgy kívánja, töltse a várakozás perceit hasznosan akár úgy, hogy közben elintézi ügyeit egy kényelmes kormányablakban.”



Harrach Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország első vasútvonala a Vác-Budapest viszonylat volt, így egy történelmileg is fontos helyen kapott helyet az új kormányablak. Megemlítette, hogy Vácon és egész Magyarországon a rendezett világ építése folyik. „Ezt most tőlünk nyugatabbra nem igazán lehet elmondani” - utalt a képviselő a migránsválságra. Kiemelte, a közös ünneplésé most a főszerep, és reméli, hogy az emberek mindennapi életét könnyíti meg az új Váci Kormányablak.



A MÁV képviseletében Vólentné Sárvári Piroska elmondta, nagy öröm számukra, hogy a vasút egyre nagyobb szerepet játszik a közösségek, városok életében. „Ha a kormányablak működése segít abban, hogy elégedettebbek legyenek az utasaink, azzal már elértük célunkat”- emelte ki a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság főigazgatója.



Nagy Lajos arra emlékeztetett, hogy az 1846-ban átadott vasútvonal akkor ugyanolyan nagy lépést jelentett, mint a közigazgatás újraértelmezése ma. „Az állam oda megy, ahol polgárai élete zajlik, mint például itt, a nagy személyforgalmú váci vasútállomáson” – hangsúlyozta a KEK KH közszolgáltatási elnökhelyettese.


Az ünnepség befejezéseként az átadást jelképező nemzeti színű szalagot Baltay Tímea helyettes államtitkár, Harrach Péter országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd kormánymegbízott közösen vágták át.

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat