Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
ContiTech Családi Nap igazán családi hangulatban Nyomtatás E-mail
2015. jún. 28.
2015. június 27-én Családi Napot rendezett a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Verőcén, a Csattogó-völgyben. Az eseményre szerkesztőségünk is meghívást kapott. Már a kapunk belépve, a regisztrációnál kapott, a nap programjait is tartalmazó úgynevezett "Menetlevél"-re rápillantva megérintett az a családias légkör, hangulat ami azután az egész napot jellemezte. Igazi közösségkovácsoló programokkal készült a vállalat a dolgozói és családjaik számára: koncertek a színpadon, kézműves foglalkozás, arcfestési lehetőség, tudományos bemutató, varázsló iskola, mesekvíz, vízi dodzsem, trambulin, lovaglási lehetőség, amerikai foci bemutató, tombola - csak, hogy néhányat említsünk a programok közül.
Az esemény keretében sikerült interjút készítenünk Christian Schneider-el, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával, akitől többek között megtudtuk, hogy a Continental gyakorlatilag a legnagyobb autóipari beszállító a világon. Több, mint 200 ezer dolgozót foglalkoztatnak világszerte és szinte a világ minden országában aktívan jelen vannak. A vállalat lényegében minden gépjárműgyártónak szállít be alkatrészeket.


A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. tulajdonképpen egy két telephelyes vállalat. Jelenlegi formájában 2006 óta működik, az 1995-ben indult makói leányvállalat és az 1999 óta működő első, zöldmezős beruházásként Vácon létesült ContiTech magyarországi vállalat egyesülése eredményeként.
A Christian Schneider-el készült teljes interjút az alábbiakban tárjuk olvasóink elé:

- Milyen gyakran szerveznek dolgozóik számára a maihoz hasonló programokat?

- Évente szervezünk ilyen Családi Napot a dolgozóink és családjaik számára. Emellett pedig minden ősszel van egy gyárlátogatásos programunk kimondottan a dolgozók családtagjainak, hogy megismerjék anyu, apu munkahelyét. Továbbá van még minden esztendőben egy Karácsonyi ünnepségünk is, amely kizárólag a dolgozóinknak szól.


- Mi a tapasztalat, mennyire aktívak a dolgozók egy ilyen program alkalmával, mint a mai Családi Nap?

- Azt mondhatjuk, hogy nagyon aktívak a dolgozóink, a résztvevők száma igen magas egy ilyen program alkalmával. A mai rendezvényen például 1000 fővel számoltunk. Számos programmal készültünk a munkavállalóink és családjaik számára.
Kiemelném, hogy minden esztendőben szervezünk focibajnokságot, melyen nem csak helyi hanem makói és szegedi csapatok is megmérettetnek.


- Említette Vác mellett Makót és Szegedet, illetve beszélt arról, hogy milyen jelentős szerepet játszik a Continental a világ autóiparában. Mi a helyzet Magyarországon, milyen mértékben van jelen hazánkban a Conti?

- Magyarországon jelenleg 7 telephelye van a Continentalnak, ezeken összesen 7 ezer embert foglalkoztatnak - ebből Vácott és Makón 3 ezret. Tehát sok munkavállalót foglalkoztatunk és ami nagyon fontos, hogy tovább növekedünk, s folyamatosan keressük a munkavállalókat.

- Apropó tovább növekedés: mit lehet tudni a tervezett fejlesztésekről?

- Kezdeném azzal, hogy Vácott két üzemegységünk van. Az egyik a hűtő-fűtő, a másik pedig az üzemanyagtömlő-gyártó egység. Mindkét terület igen erősen, dinamikusan fejlődik. Az újonnan felépült csarnokunk már 80 százalékban meg van telítve, és a fennmaradó területre kitöltésére is meg vannak már a projektjeink.
A fejlesztések kapcsán még annyit elmondanék, hogy az elmúlt időszakban sok új gép érkezett - leginkább a hűtő-fűtő egységünkbe -, és még az idén fognak jönni további új gépek. Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, az újabb és újabb technológiák alkalmazását. A fejlesztéshez szorosan kötődik - amit szintén kiemelnék -, hogy gyakorlatilag minden területre várunk munkavállalókat.

- Ez igazán jó hír a Vác és környéki munkavállalók számára. Ha jól vettem ki a szavaiból, nem egy-két emberről van szó.

- Valóban. Sok embert fogunk felvenni. Többnyire a termelésbe keressük a munkavállalókat, de ugyanekkor keresünk irodai munkára is alkalmazottakat, például projektvezetői pozícióba. Kihangsúlyoznám itt, hogy nem fél évre keresünk munkavállalókat, hanem hosszú távra. Büszkeséggel tölt el, hogy a régi dogozóinknál a fluktuáció gyakorlatilag nulla, tehát a dolgozók itt maradnak a cégnél, jól érzik magukat nálunk.

- Jellemzően a fiatalabb, vagy az idősebb munkavállalók keresik a ContiTech-et?

- Ez abszolút vegyesnek mondható. Sok gyakornokunk van, akik többsége az iskolából kikerülve érkezett hozzánk, és emellett sok, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, idősebb munkavállalót is alkalmazunk. A kor úgymond nem mérvadó nálunk. A lényeg számunkra, hogy az alkalmazott személy megfeleljen arra a pozícióra, amire felveszik.

- Ez szintén jó hír a Vác és környéki munkavállalóknak. Köszönöm Önnek a beszélgetést és kívánok sok sikert a mai eseményhez és az említett fejlesztésekhez egyaránt!

- Én is köszönöm a lehetőséget és kívánok minden jót Önöknek!

Az interjút követően belevetettük magunkat a Családi Nap forgatagába, melyen főszerkesztőnk, Huszár Károly a kislányával, Viviennel vett részt, így a rendezvényt nem csupán sajtós meghívottként, hanem a családi oldaláról is erősebben átéreztük, és bátran mondhatjuk, hogy csupa pozitív élménnyel gazdagodtunk. Külön érdekessége volt a napnak, hogy a bejártnál kapott menetlevélre a különböző programokban való részvétellel pontokat gyűjthettünk, melyekért távozásunkkor ajándékot kaptunk.A ContiTech családi rendezvényének valamennyi programja - a családi sorversenyektől kezdve a finom ebéden át Bódi Gusztiék fellépéséig - komoly közösségépítő erővel bírt, a dolgozók és családjaik pedig láthatóan remekül érezték magukat a nap folyamán. Ez volt tehát a ContiTech Családi Napja 2015-ben, a verőcei Csattogó-völgyben.

További képek az eseményről: itt
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat