Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Civil segítség a váci kórház ápolási munkájához Nyomtatás E-mail
2015. dec. 09.
A Váci Közéleti Egyesület a gyógyításhoz nélkülözhetetlen eszközöket és 3 darab hűtőszekrényt adott át összesen 260 ezer forint értékben a váci kórháznak december 4-én, melyeket a korábban e célból megrendezett jótékonysági hangverseny támogatói jegyeinek bevételéből és az azt kiegészítő adományokból vásárolt az ápolási szakterület számára.A város kulturális életét is gazdagító, fergeteges sikert aratott komolyzenei koncertnek a Váci Híradás Centrum adott otthont éppen két hónapja, melyen Oláh Vilmos Lajtha és Dohnányi díjas hegedűművész, a Rádiózenekar koncertmestere lépett fel. A rendezvény fővédnöki tisztét Harrach Péter országgyűlési képviselő vállalta. A koncert teljes bevételéből összesen 217 ezer forint gyűlt össze, melyet a Váci Hit Gyülekezete egészített ki a tervbe vett eszközök megvásárlásához. A kórház vezetősége ünnepélyes keretek között köszönte meg a Pszichiátriai, valamint a Csecsemő- és Gyermekosztálynak adományozott  2 db csecsemő- ill. gyermek vérnyomásmérőt, 1 db felkaros vérnyomásmérőt, 2 db érintés nélküli lázmérőt és 1 db kompresszoros antidecubitus matracot, valamint a gyógyszerek és élelmiszerek tárolását szolgáló hűtőszekrényeket.

Az ünnepségen Sámoly György főigazgató köszöntötte Harrach Péter országgyűlési képviselőt, Moravcsik Attilát, a VKE elnökét, Surjányi Csabát, a Váci Hit Gyülekezete lelkészét. Kárpáti Zoltán ápolási igazgató és a kórház dolgozói jelenlétében méltatta a társadalmi összefogás jelentőségét, és a kórház nevében köszönetet mondott az adományokért.

Harrach Péter országgyűlési képviselő az egészségügy helyzetéről szólva először a bérekkel kapcsolatos problémát emelte ki, amin elsőként kellene változtatni. Fontosnak tartja, hogy a magyar egészségügyi intézkedések kiegészüljenek a szervezetek, emberek segítségével, hiszen szolidaritás nélkül nincs egészséges társadalom. 
Ezt követően Moravcsik Attila, a VKE elnöke szólt a már 10 éve működő civil egyesület küldetéséről, melynek három alappillére a kulturális, a szociális és az egészség megőrzés területén végzett tevékenység.

- Célunk, hogy Vác város kulturális életét értékcentrikus előadásokkal színesítsük, változatosabbá tegyük koncertek, kiállítások, sport programok szervezésével.  Szociális és karitatív rendezvényeket szervezünk, ezen belül a rászorulók és hajléktalanok számára rendszeresen osztottunk ruhákat, meleg ételt és meleg teát a teajáratokon.  Évek óta látogatjuk a váci középiskolák és átalános iskolákat drogprevenciós előadásokkal. Ez a három alappillér inspirálta a gondolatot, hogy jótékonysági koncerttel segítsük a váci kórház ápolási munkáját, mellyel gördülékenyebbé válhat a betegek egészségének helyreállítása.

- Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek és ilyen nemes ügyben részt vehettünk – vette át a szót Surjányi Csaba lelkész, aki köszönetét fejezte ki a kórház vezetőségének és dolgozóinak kitartásáért, hogy helyt állnak az egészségügy mára kialakult helyzetében. -Amikor az elnök úr megkeresett bennünket az ötlettel, azonnal szívügyünknek tudtuk érezni, hiszen a Hit Gyülekezete kezdettől az önfenntartó egyházmodellnek volt a híve, nem a központi költségvetési támogatásokból, hanem a hívők adományaiból él és építkezik. Nem tudom, hogy az önfenntartó kórház modell felé haladunk-e. Sok jel ezt mutatja, ezért minden ilyen jellegű kezdeményezést örömmel fogadunk, ebben mindig is partnerek leszünk. Büszkék vagyunk arra, hogy a gyülekezetünk tagjainak adományai is benne vannak ebben az adományban, ami a szükségekhez képest parányi, de talán a gesztus értéke is számít, és az a szeretet is számít, amellyel Önökre gondolunk.


Végül Kárpáti Zoltán ápolási igazgató szólalt fel. Meghatottan fejezte ki köszönetét és örömét azért, hogy az utóbbi időben több olyan adomány történt, ami a gyógyítás ápolási területét szolgálja. - A nagyobb műtétek után kevésbé irányul figyelem ennek a szakmának a  gondjaira, pedig  az ápolás olyan, mint egy gótikus templom, ami támfalak nélkül nem emelkedhet magasba - mondta. -  Köszönöm, hogy erre a feladatkörre figyelmet fordítottak.  Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a mindennapi munkánkhoz. A hűtőszekrények minőségi cseréjére nagy szükség volt, mert ezekben gyógyszereket, élelmiszereket tárolunk. Évente elkopnak a vérnyomásmérőink, nagyon fogyó eszközök. A magyar társadalom idősödik, az idős betegellátást 120 ágy szolgálja a váci kórházban. Az antidecubitus matrac a hosszú ideig fekvésre kényszerült idős, krónikus betegeken segít majd megelőzve a felfekvéses problémákat. Ahogy az osztályon mondják, nemcsak a beteg nyomja az ágyat, hanem az ágy is a beteget. Fontos, hogy ez a szakma is figyelmet kapjon – tette hozzá az ápolási igazgató, - akkor ez a szép „gótikus templom” nem fog összedőlni, mert a támfalak támogatni fogják.

Veres Mária
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat