Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Ajándékok cipősdobozba zárva Nyomtatás E-mail
A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is meghirdette az Egy cipős-doboznyi szeretet elnevezésű akcióját, amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek.


Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipős dobozok, ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

A rászoruló családok segítésére szervezett akcióhoz az ország számos pontján lehet csatlakozni. Vácott a Baptista imaházban lehet leadni az ajándékokat naponta 8 és 16 óra között, vagy a Gombási út 66. szám alatt –tájékoztatta szerkesztőségünket Meláth Attila lelkész, a váci Baptista Gyülekezet vezetője. Az elmúlt napokban már szépszámmal hozták felajánlásaikat cipősdobozokban, s nemcsak Vácról, hanem több, környékbeli településről is. Vácott már harmadik alkalommal gyűjtik a csomagokat. Az ajándékgyűjtés hivatalosan a karácsonyt megelőző napokig tart. Mint azt Meláth Attilától megtudtuk: a hozzájuk eljuttatott ajándékok egy része váci, rászoruló családokhoz kerül. A segíteni szándékozó személyektől elsősorban könyveket, édességeket, ruhaneműket, plüssfigurákat és játékokat várnak.

Arra kérik az adakozókat, hogy a dobozok leadása jól látható módon tüntessék fel: az ajándék milyen korú és nemű gyermek számára készült, például így: "fiú 12" vagy "lány 8". Fontos, hogy az ajándékozók ügyeljenek arra, a doboz mérete az átlagos 38 x 23 x 14 centimétert ne haladja meg, mert ez később problémát okozhat a postai feladásnál! Amennyiben a doboz típusa megengedi, akkor a tetejét és az alját is külön-külön - vonják be színes, csomagolópapírral. Célszerű a doboz tetejét, átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy erős zsinórral gondosan rögzíteni, hogy a csomag szállítás közben szét ne essen.

Hogy ki számít rászorulónak azt szerte az országban a Nagycsaládosok Egyesülete és a Családsegítő Központ budapesti centrumában összeállított listáról tudják az akcióban résztvevő baptista gyülekezetek. Az országos akció szervezőinek nem titkolt vágya, hogy legalább tízezer gyermek számára felejthetetlenné varázsolják az ünnepeket. Cél továbbá, hogy a sok kisgyermek örömén túl ez az akció a tolerancia és szeretet jelképévé váljon Magyarországon.

Kevesen tudják, hogy jó néhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke Bill Clinton és felesége Hillary Clinton futárral küldték el Magyarországra személyes cipős doboz ajándékaikat! A szervezők úgy gondolják - mint azt a jótékonysági akció hivatalos honlapján, a www.ciposdoboz.hu oldalon olvashatjuk - ezzel jó és követendő példát adtak mindenkinek arról, hogy a szeretet pártok, nézetek és országhatárok fölött álló erő. Az említett honlapon egyébként az akció részleteiről is olvashatnak.

Bővebb információ Meláth Attilától kapható a 06 (20) 886-12-97-es telefonszámon.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat