Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Uniós forrásból véglegessé válik a kórház rekonstrukciója Nyomtatás E-mail
Jelentősen javulhat a fekvőbeteg-ellátás színvonala a váci Jávorszky Ödön Városi Kórházban. A Vácon és a környező településeken élő százhatvanezer ember egészségügyi ellátását szolgáló intézmény a Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében nyert megközelítőleg kétmilliárd forintnyi támogatást, amelyhez az önkormányzat két éven át száz-százmillió forint önrészt biztosít. A tervezett munkálatokról és azok ütemezéséről augusztus 19-én tartottak sajtótájékoztatót a városházán.A szerződés aláírását – amelyre hatvan nap áll rendelkezésre – követően kezdhetik az előkészületeket, amelyek a kiviteli tervek véglegesítését, a közbeszerzési eljárás kiírását és lefolytatását foglalja magába. A beruházás teljes kivitelezésére a szerződés aláírásától számítva huszonnégy hónap áll rendelkezésre. Az ötfős projektmenedzsmentnek kell gondoskodnia arról, hogy ez idő alatt megvalósuljon a beruházás. A projektmenedzser, dr. Kékesi Tibor arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az építkezés a korábbi három rekonstrukció idején nem érintett területekre vonatkozóan valósul meg. Az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően mintegy másfél milliárd forintot fordítanak az A épület korszerűsítésére, de az F pavilonban is folynak majd munkák.

Dr. Kékesi Tibor, dr. Molnár Lajos és dr. Erős András

Teljesen lecserélik a hetvenes években épült intézményben a meglévő elektromos hálózatot és a vízvezeték-rendszert. Az energia-megtakarítást célzó hőszigetelési munkálatokkal, illetve az új hőközpont létesítésével várhatóan a közüzemi díjak összegében is látszik, érződik majd az üzemeltetési kiadások csökkentésére vonatkozó törekvés. Minimum három százalékos energia-megtakarítást várnak ettől a korszerűsítéstől. A költséghatékony működés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a betegek komfortérzetének javítására is. A projekt keretében ötágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkokkal és javítanak a jelenlegi légkondícionális körülményein is. A fejlesztés részét képezi az F pavilon bővítése is – ismertette dr. Kékesi Tibor az elképzeléseket. Ennek érdekében az említett pavilon tetejére ráépítenek még egy szintet és beépítik a tetőteret is. Azon pavilonok pedig, amelyek korábban nem lettek felújítva most új tetőt kapnak majd. A felújított épületbe új bútorok is kerülnek. Ezek beszerzésére ötvenkilenc-millió forintot fordítanak. Az A épület várhatóan 2010 nyarán már birtokba vehető állapotba kerül.
 
A fejlesztés nemcsak az épület korszerűsítését foglalja magába, ugyanis mint azt dr. Erős András, a kórház főigazgató főorvosa elmondta: háromszázötven-millió forint értékben új egészségügyi eszközöket is vásárolhatnak. Szükség is van erre, hiszen a sok esetben életmentő beavatkozásokat kívánó gyógyító munka ellátását jelenleg olyan elavultnak számító műszerekkel látják el, amelyek átlagéletkora tizenhat év. A műszerpark-fejlesztés jelentős részét képezi az úgynevezett Angiográf készülék, amely az elmúlt években rohamosan növekvő stroke-os, illetve infarktusos betegek ellátásában jelenthet nagy segítséget. A főigazgató, aki a projekt szakmai vezetője is, elmondta: a beruházás révén a sürgősségi osztállyal egy épületbe kerülhet a traumatológia, a sebészet, a kardiológia, valamint a neurológia. A súlyponti kórházban így gyakorlatilag egy épületben folyhat majd a sürgősségi ellátás, amelyet a legfontosabb betegellátási rendszernek nevezett dr. Erős András, aki a sajtótájékoztató alkalmával köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek abban, hogy siker koronázza a két és fél évvel ezelőtt megkezdett előkészítő munkát.

Az egészségügyi területért felelős alpolgármester, dr. Molnár Lajos kiemelte: a beruházás megvalósulását követően egy európai színvonalú ellátórendszer jön létre Vácott, amely a helyi lakosokon kívül az egészségügyi intézmény ellátási területén élő betegek számára is fontos. Hozzátette: a járóbeteg-ellátást végző épület felújítása még várat magára. Az önkormányzat költségvetését meghaladó, tervezett beruházáshoz keresik a pályázati lehetőségeket.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat