Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Nagyot robbant egy váci fiatalember bomba ötlete - egyre nagyobb teret hódít a Fix24.hu Nyomtatás E-mail
2017. márc. 08.
Tavaly nyáron, amikor összefutottam egy ismerősömmel Turi Sándorral, arról mesélt nekem, hogy egy teljesen új online vállalkozást indított, amely hiánypótló a hazai piacon és lényegében szakemberek közvetítésével foglalkozik. Akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy egy év sem telik bele és a váci fiatalember ötletével a Forbes Magyarország hasábjain találkozom majd. Sőt... A neves sajtóorgánum már arról ír, hogy a magyar szakemberkereső weboldal, a Fix24.hu konkrétan kinőtte Magyarországot és Európa számos további országát célozza.- A szakembertinder lényege, hogy bármilyen problémára találhatunk egy mestert – ez a fix24.hu.

A NASA kihelyezett űrközpontja Zugló egy csendes kis utcájában van – legalábbis első blikkre nagyon erre hajaz a fix24.hu irodája. A lakóházban kialakított munkahely falát beborítják a nagyképernyős tévék, a kijelzőkön látogatószámok és egyéb elemzések futnak. Az asztalhoz húzott tévé nagyobb, mint én, az alapító/ötletgazda Turi Sándor pedig a laptopját rákötve (és tabletjét is segítségül hívva) kezdi magyarázni az indulást.

A szakember- és alapanyagkereső, problémamegoldó oldal ötlete 2013-ban pattant ki a fejéből, amikor egy németországi út során egy ismerőse mutatott neki egy weboldalt, ahol árufuvarozókat lehetett találni. Sándor kapásból arra gondolt, hogy ezt ki lehetne terjeszteni, és bármilyen szakemberrel működhet.

A piackutatás őt igazolta – Európában és Magyarországon sem talált ehhez hasonló vállalkozást. Négy barátjával, munkaidő után, egy kávézóban tervezgették az első lépéseket. Az első hónap eltelte után Sándor elment az ország egyik legnagyobb építőanyag-kereskedelmi céghez, előadta az ötletet, ott pedig annyira belelkesedtek, hogy mondták, mindegy, hogyan, de csinálja meg, mert be akarnak szállni. Sándor másnap bement a munkahelyére, és mindenki legnagyobb megrökönyödésére azonnal felmondott. „Egy szép szerdai nap volt, pénteken már le is számoltam” – mondja.A céget 2015 februárjában alapították meg, 2016 januárban pedig megindulhatott a szakemberek regisztrációja a rendszerbe
- írja cikkében a Forbes.

A Fix24.hu-n lényegében bármilyen munkára találunk szakembert, és ehhez nem kell mást tennünk, csupán beírjuk a rendszerbe, hogy mi az, amire megoldást keresünk. A kapcsolódó algoritmus ezt követően elkezdi szűkíteni a lehetőségeket, amelynek végén - néhány kérdés megválaszolását követően - a rendszer elkészít nekünk egy ajánlatot, amire aztán lecsaphatnak a regisztrált szakemberek.

A történet olyannyira sikeresnek mutatkozik, hogy Sándorék már a külföldi piacra hajtanak - Magyarország után Európa számos további országát célozzák.

A sikertörténetről többet is megtudhatnak, ha elolvassák a Forbes teljes írását itt.

Huszár Károly
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat