Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Matkovich számára Vác csak egy ugródeszka az országos politikába Nyomtatás E-mail

Matkovich Ilona arcára rég várt öröm ült ki, amikor a váciak 5 milliárdos fejlesztésének visszaadásával főhírként bekerülhetett az országos ellenzéki médiumokba. Ez egy elég drága hír volt így Vácnak.

Az új váci városvezető, Matkovich Ilona háza táján az utóbbi hetekben egymást érik a furcsábbnál furcsább ügyek. Nem elég, hogy a politikusi fizetések megemelésével kezdte polgármesteri pályafutását, egy izmos "stadionozás" kíséretében visszaadta a kormánynak a többfunkciós rendezvénycsarnok 5 milliárd forintos fejlesztési támogatását, Karácsony Gergellyel fotózkodott, adókat emelt, a 24.hu-n imázscikket hozatott le magáról, ezekkel most már az országos politika színterein is próbál labdába rúgni. Olyan, mintha Márki-Zay Péter receptjét olvasnánk arról, hogy hogyan kell egy kisvárost ugródeszkának használni az országos hírnév elérése érdekében.


Jól látható most már az, aminek októberben is megvoltak az első jelei, hogy Matkovich Ilona számára nem Vác és a váciak érdeke a fontos, hanem pusztán a hatalom megszerzése, hogy aztán majd „felléphessen” az országos politika színpadára. Mindez kezdődött azzal, hogy először fizetésemeléseket szavaztak meg saját maguknak a városházán, utána pedig folytatódott azzal, hogy visszaadta a kormánynak azt az 5 milliárd forintos támogatást, amelyből a város egyik jövőbeni szórakozási és kikapcsolódási központja épült volna, a többfunkciós sportcsarnok. Ezzel Matkovich elvett egy óriási lehetőséget a váciaktól, cserébe viszont tette az országos sajtóban repítette, az ellenzéki portálok nem győztek gratulálni neki, amiért gátját szabta egy ilyen jelentős beruházásnak. Tehát ez nettó kormányellenes politika volt az ő részéről, és egy pillanatig sem szólt arról, hogy a város pénzügyeiért aggódott volna a sportcsarnok későbbi fenntartása miatt.

De nem csak erre volt ideje Matkovichnak az utóbbi napokban, hanem arra is, hogy ellátogasson Karácsony Gergely főpolgármesterhez és telekürtölje ezzel a médiát. Ez is egy újabb lépés volt afelé, hogy megmutassa magát országos szinten, ahelyett, hogy közben a város olyan fontos ügyeivel foglalkozott volna, mint például az utak és utcák megtisztítása a hét eleji hóhelyzet kapcsán. De ugyanilyen az is, hogy korábbi Magyar Narancsos kollégájával íratott cikket magáról a 24.hu-ra, amit szintén nehéz lenne azzal vádolni, hogy a váci helyi ügyek mindennapjait követő híroldal lenne. Matkovich tehát elment az országos sajtóhoz, hogy panaszkodjon ellenfeleiről, és elment Karácsony Gergelyhez, hogy megpróbáljon minél több figyelmet magára irányítani – ahelyett, hogy a saját figyelmét a városra irányítaná.

Matkovich a Márki-Zay-féle utat járja, és elmúlt hetei jól alátámasztják azokat a mondatokat, amiket még 2018-ban írt: „Nálamnál senki nem akarja jobban a kormányváltást.” és „…én biztosan nem a listás helyre hajtok, én csakis és kizárólag a kormányváltásért indultam…”. Ha így folytatja Matkovich, egyre nehezebb lesz azt bebizonyítania, hogy nem csak a hatalom érdekli és Vácot nem csak ugródeszkának használja.


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat