Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Felelős fejlesztéspoltika, alkalmas jelöltek Vácon! Nyomtatás E-mail

Megtelt a váci Dunakanyar Színház nézőtere a hétfői „előadásra”. Csakhogy nem színdarabra gyűlt a közönség, hanem közéleti személyiségek mondanivalójára voltak kíváncsiak: Fördős Attila polgármester kampánygyűlését Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő erősítette.


Először Rétvári Bence tette világossá: az október 13.-i önkormányzati választás nem a kormány megdöntéséről vagy megtartásáról szól – mint ahogy ezt az ellenzék hiszi és elhitetni akarja -, hanem arról, hogy az egyes településeken alkalmas polgármester és alkalmas képviselőtestület segíti-e majd az ott lakók életét.Ki számít alkalmasnak? – tette föl a kérdést a képviselő, majd megadta a választ: aki elkötelezett, felkészült, együttműködő, és akit nem a hatalom és a befolyás megszerzése érdekel, hanem a rábízott település sorsa.

Nekünk Magyarország az első – mondta a képviselő, de nem csak idézte a kampányszlogent, hanem hosszasan sorolta is azokat a lépéseket, amiket a kormányzat Vác fejlesztése érdekében megtett. Mint emlékeztetett, szeptember végén átadásra kerül a négysávossá bővített M2 autópálya, újjáépül a váci kórház, a sportegyesület székháza és pályája, műemlékek, intézmények újulnak meg folyamatosan.


A gazdaság megerősödésével a 2010 előtti GDP-csökkenést 5 % feletti növekedés váltotta fel, 9 év alatt 800 ezer új munkahely létesült, megszüntetve családok sokaságának azt az egzisztenciális bizonytalanságát, amit a Gyurcsány-Bajnai kormányok okoztak. A magyar családok megerősítésére csak az elmúlt hónapokban bevezetett intézkedéseknek köszönhetően összesen 107 ezren veszik igénybe a CSOK-ot, és 36 ezer család jelentkezett már a családvédelmi akcióterv valamelyik csomagjára. Jövőre minden iskolás ingyen kapja a tankönyveket és hamarosan az ingyenes iskolai étkezés is teljessé válik – hangsúlyozta az államtitkár. Mi értelme van mindezzel szembeszállni, hadakozni, politikai csatatérré változtatni a településeket, amikor együtt, közösen tehetnénk lépéseket a további fejlődés érdekében? – tette fel a kérdést.

Rétvári Bence ezután számtalan példával mutatta be az ellenzék természetrajzát: néhány éve még egymást szidták, fogadkoztak hogy ezzel, vagy azzal szóba sem állnak, most pedig egymást ölelgetik a kormány akadályozása érdekében.


Mit gondolnak – fordult a képviselő a hallgatósághoz – ha egyszer, valahogy sikeres lenne ez nagy összeborulás, és megragadhatnák a hatalmat, mennyi ideig tartana ez a nagy egyetértés, ez az „összhang”? Mi lenne akkor a települések vezetésében - és az ország életében? Vác városában Fördős Attila polgármester és a Fidesz-KDNP képviselői jelentik azokat a hiteles embereket, akik képesek megóvni a várost a káosztól, és akik a továbbfejlődést jelentik – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Az én nagyapám minden nap térdelve imádkozott, és otthon, a Felvidéken mondogatta: mi Magyarországon születtünk, de ez már egy másik ország. Nem nagyon értettem, mire is gondol, de azt mondtam neki: azon leszek, hogy az a vidék újra Magyarország legyen. Engem ez a mentalitás indított el az utamon – szólt fiatalkori élményeiről Fördős Attila polgármester.


Röviden kitért a politikai ellenfelek jellemzésére is: mindentől és mindenkitől függetlennek hirdetik magukat, ami a polgármester szerint egyrészt hazugság, másrészt, ha igaz lenne, semmiképpen nem számítana érdemnek. Súlyos gondnak nevezte, hogy a hozzáértést, a jártasságot és felkészültséget az önjelöltek az eltúlzott ambíciójukkal akarják helyettesíteni.

A városvezető hangsúlyozta: ebben a ciklusban kormányzati segítséggel le tudták venni a mélygarázs ügyét a napirendről, ami azért jelentős eredmény, mert az 20 éven keresztül vitte volna el a teljes, fejlesztésre szánt összeg kétszeresét. Megújult a vasútállomás, a Kőkapu, a városi közvilágítás, a deákvári szabadidő park, az uszoda kazánja és öltözői, folyik a városi sportcentrum, a kézilabdacsarnok megújítása. A költségek kifizetése után fennmaradó évi 100-150 millió forinttal igyekeznek a legjobban sáfárkodni – mutatott rá a polgármester.


Fördős Attila szerint könnyű kritizálni, arról beszélni, hogy még mi mindent kellene még elvégezni, de akik ezt mondják, azok csak a szájukkal hadakoznak, a pénz előteremtésében nem vitézkednek.

Én azt kérem a váci polgároktól, tegyék mérlegre azokat az eredményeket, amiket a fejlesztésekben, a város kulturális életében megvalósítottunk, és szavazatukkal segítsék, hogy a város érdekében tovább folytathassuk a munkánkat – zárta szavait a polgármester.


Az est végén a meghívott előadó, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő valós veszélyként jellemezte azokat az európai városokat, országokat, ahol baloldali vezetők irányítják a hétköznapokat. Elemezte az olaszországi kormányváltást követő fordulatot: egy hét alatt félredobták a saját parlamentjük által hozott, migrációt akadályozó törvényt és újranyitják a kikötőket a bevándorlókat szállító hajók előtt. De megemlékezett a berlini zöld városvezetésről is, amely „humanitárius okokból” megfelezné a parkok játszótereit: egy részük a családoké, gyerekeké maradna, a másik felét azonban átengednék a migránsoknak, hogy „kulturált körülmények között” bonyolíthassák le drogügyleteiket a jobb megélhetés érdekében. „Nagyon meg kell hát gondolnunk, hogy az építésre, a fejlődésre, vagy a pusztulásra adjuk-e le szavazatunkat” - fogalmazott.  (HALMI)


Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat