Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A jogerős másodfokú ítélet szerint is börtönbe kell vonulnia a váci kórház egykori főigazgatójának Nyomtatás E-mail
2016. jan. 29.
Utoljára 2014 szeptemberében írtunk arról, a büntetőperről, amelynek terheltje, a váci Jávorszky Ödön Kórház volt főigazgatója. E. Andrást költségvetési szerv önálló döntéshozatalra jogosult dolgozójaként folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolta az ügyészség. A 2014 őszén a Budapest Környéki Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélet szerint az egykori főigazgatót négy év börtönbüntetésre ítélték, továbbá a bíróság ezen felül 15,5 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt. Az ügyet ezután 2015 novemberében tárgyalta másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla, amely enyhített ugyan az elsőfokú ítéleten, ám a kórház egykori főigazgatójának egy időre így is börtönbe kell vonulnia.Megkeresésünkre a másodfokú ítéletet kimondó Fővárosi Ítélőtáblától a következő tájékoztatást kaptuk az üggyel kapcsolatban:

"Megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy az Ön által jelzett ügyben a Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság 2015. november 11. napján nyilvános ülésen hozta meg döntését, mellyel a Budapest Környéki Törvényszék - vesztegetés elfogadásának bűntette miatt dr. E. András ellen indult büntetőügyben hozott - elsőfokú ítéletét megváltoztatta.

A terhelt cselekményét az elkövetéskori büntetőtörvény szerint minősítette, az első fokon kiszabott szabadságvesztés büntetését 2 évre enyhítette.
Egyebekben az elsőfokú ítéletet – így a szabadságvesztés büntetés fele részének kitöltését követő feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének biztosítására, valamint a vagyonelkobzás és a közügyektől eltiltás kiszabására vonatkozó rendelkezést változatlanul – helybenhagyta.
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozata folytán az ítélet jogerős."


Háttérinformáció:

Az ügy részleteiről korábban már olvashattak portálunkon, amikor az elsőfokú ítéletet követően közzétettük az alábbiakat (idézet a "Négy év a váci kórház egykori főigazgatójának" című írásunkból):

"Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a férfi a váci kórház főigazgatójaként 2005 novemberében vállalkozási szerződést kötött egy egészségügyi szolgáltató Kft-vel a kórház központi laboratóriumának üzemeltetésére. 2007 októberében létrejött egy közreműködői szerződés is a kórház intézeti gyógyszertárának és vényt elfogadó gyógyszertárának működtetésére, valamint az egészségügyi intézmény gyógyszerellátásának biztosítására.

A kórház 2008-ban nem teljesítette a fizetési kötelezettségét, és végül több százmillió forint tartozást halmozott fel a vállalkozással szemben. A Kft. ügyvezetője szerette volna eladni a követelését, ezt 2008 szeptemberében a kórház vezetőjének is felvetette. Ő azonban közölte: csak akkor hajlandó aláírni a lejárt számlák esedékességének átütemezéséről szóló megállapodásokat és az engedményezési értesítéseken lévő nyilatkozatokat, ha a cég jutalékot fizet neki.

A kórház és a Kft. 2008 szeptembere és novembere között három alkalommal kötött megállapodást 73, több mint 600 millió forint értékű számla fizetési határidejének átütemezéséről, a vállalkozás és a bevont bank pedig követelésvásárlási szerződést kötött a számlákra. A szóvivő közölte: a kórházvezető október és december között 15,5 millió forintot vett át az iratok aláírásáért.

A Kft. képviselője 2009 februárjában tett bejelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál az akkori főigazgató ellen."
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat