Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A harmadik jelölt Nyomtatás E-mail

- Szeretném leszögezni – mondja még az első kérdés feltevése előtt Dr.Csereklye Klapwijk Krisztina, - hogy bár a harmadikként emlegetnek a nem-fideszes, nem kormánypárti indulók között,  semmiképpen nem vagyok a harmadik tagja az úgynevezett „ellenzéki összefogásnak”.

A Mi Hazánk Mozgalomnak alapvető célja hogy egyformán elhatárolódjon a kormányon levő, és a balliberális pártok mindegyikétől. Mi egy harmadik, arany középúton szeretnénk járni. Az elképzeléseinkkel kapcsolatos közleményben meg is írtam: „A váci kormánypárti vezetés munkáját messzemenőkig nem tartjuk kielégítőnek, sem szakmai, sem etikai szinten, …ugyanakkor gyermekközpontú-, férfi és nő kapcsolaton alapuló családmodellt védjük, ebből adódóan semmilyen formában nem tudunk azonosulni a liberális nézeteket valló ellenzéki pártok törekvéseivel.”Vác Online: A kívülálló számára félreérthető, hogy ön a Zöld Hazánk vagy a MI Hazánk nevében indul-e a polgármesteri székért…főleg, hogy minden ami „zöld”, azt a liberális oldal már „lestoppolta” magának.

Csereklye K.: A Mi Hazánk mozgalmon belül 14 kabinet működik, ezek egyike a „Zöld Hazánk kabinet.” Igen a liberálisok sokat beszélnek a környezetvédelemről, de sajnálatosan ők egyáltalán nem értenek hozzá, mert nincsenek megfelelő szakembereik, nem is használják másként ezt a fogalmat, mint politikai bunkósbotként. Nekem viszont ez a szakmám! Én a környezettudományok doktoraként pontosan tisztában vagyok azzal, hogy milyen környezeti kihívásokkal kell szembenéznünk és felkészültségem okán a megoldás lehetőségekre is konkrét elképzeléseim vannak.

Vác Online: Na de miért éppen Vác? És miért éppen a polgármesteri szék a cél? Milyen politikai előélettel kíván nekivágni a megmérettetésnek?

Csereklye: Én tizenhat éve készülök a szakmámban, hogy ha helyzetbe kerülök, megfelelő módon tudjak cselekedni.

Ami a politikát illeti, édesapám 6 cikluson keresztül volt váci képviselő, 2 ciklusban alpolgármester. Azonban, mielőtt megkérdezné: különböző politikai irányelveket, társulási nézeteket vallunk, csak egyetlen pontban egyezik meg az elképzelésünk, a jelenlegi városvezetés leváltására törekszünk, de ezt más úton szándékozunk megvalósítani.

Vác Online: Pedig logikus a kérdés: mennyire gátolja Önt kampányában az a tény, hogy édesapja jobbról-balra és vissza, már az összes pártot megjárta támogatólag, s jelenleg is a szocialista polgármesterjelölt szekerét tolja?

Csereklye K: Rengeteg támadást kaptam minden oldalról – emiatt. Így lettem a „legmegosztóbb” személyiség, de erre azt tudom csak mondani: én tudom, hogy „melyik urat szolgálom”! Azt látom, hogy az egész váci politikai palettán én vagyok az egyetlen felkészült környezetpolitikus, és én vagyok az egyetlen, aki tálcán tudom kínálni a város környezetpolitika jövőjét. Jártas vagyok a sportban is, edzői diplomával, de felsőfokú kereskedelmi végzettséggel is rendelkezem.

Vác Online: Jelenleg két tábor összemorgását látjuk kibontakozni a baloldalon, vagy ahogy Ön mondta: „a nem-kormány oldalon.” Önről meg nem igen esik szó – pedig a kampány elkezdődött!

Csereklye: Nem bánom, hogy ilyen értelemben kiestem a képből. Nekem nem az a célom, hogy mások lejáratásával kerüljek közelebb a célomhoz. Én a valós önmagamat szeretném megmutatni, és annak örülnék, ha ez alapján ítélnének meg az emberek. Azokra számítok, akik bizonytalanok, akik nem tudják eldönteni, hogy kire is szavaznának. Számukra lennék egy, az arany középúton járó jelölt, akinek a nyugalom és az igazi szakmai munka a legfontosabb.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat