Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Még több program Vácott, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából Nyomtatás E-mail
2014. szept. 15.
A szeptember közepén esedékes Kulturális Örökség Napjairól Vácott is évek óta megemlékeznek. Nem lesz ez másképpen az idén sem. Korábban beszámoltunk már olvasóinknak arról, hogy a kulturális ünnep apropóján a váci Tragor Ignác Múzeum munkatársai 2014. szeptember 20-án, szombaton 10 órakor várostörténeti sétát tartanak, amelynek tematikája azon emlékműveket érinti, melyek egykor – hosszabb-rövidebb ideig – meghatározó részei voltak a váci Főtér kinézetének, viszont napjainkra már - a Múzeumunkban őrzött archív dokumentumokon kívül - semmilyen látható nyomuk nem maradt. Friss információ, hogy a tavalyi évhez hasonlóan Vác Város Levéltárában, a Püspöki Palotában, továbbá idén első ízben a Ligetben található Történelmi Emlékhelynél is programokkal várják majd az érdeklődőket ezen a hétvégén, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Valamennyi programról bővebben az alábbiakban olvashatnak.



A 2014. évi Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat részeként az alábbi programokra várják az érdeklődőket Vácott:

undefinedLevéltár (Vác, Múzeum utca 4.) / 2014. szeptember 20-a, szombat: A levéltár bemutatása épületvezetéssel: 11-13 óra és 16-18 óra között Kedvenc váci épületem címmel általános- és középiskolásoknak is szerveznek programot. A diákok a levéltár munkatársával sétát tesznek Vác belvárosában, melynek során mindenki kiválaszt egy kedvenc épületet. A levéltárba visszatérve erről részletesebb információkat szerezhet, lerajzolhatja. Általános iskolások számára szombaton 9:00 - 11:00 óra között, középiskolásoknak 13:30 - 15:30 között zajlik a program.

Püspöki Palota (Vác, Migazzi tér 1.) / 2014. szeptember 21-e, vasárnap: Vezetéssel megtekinthető a palota teremsora, kertje, valamint többszintes pincéje. A séták 10:00, 11:00 és 14:00 órakor indulnak. 18:00 órakor „Műhelytitkok” címmel kamarakoncert a palota dísztermében Kocsis Andrea hárfaművész és Földesi Lajos hegedűművész koncertjére ingyenes belépők igényelhetők Sátori Lászlóné szervezőtől a 20/974-2458 telefonszámon.

Tragor Ignác Múzeum - Memento Mori Kiállítóhely Kiállítóterme (Vác, Március 15. tér 19.) / 2014. szeptember 20-a, szombat: A váci Tragor Ignác Múzeum munkatársai a Kulturális Örökség Napjai programsorozat keretein belül mindenkit szeretettel várnak arra a 2014. szeptember 20-án, szombaton 10 órakor kezdődő, körülbelül 1 órás időtartamot felölelő várostörténeti sétára, amelynek tematikája azon emlékműveket érinti, melyek egykor – hosszabb-rövidebb ideig – meghatározó részei voltak a váci Főtér kinézetének, viszont napjainkra már - a Múzeumunkban őrzött archív dokumentumokon kívül - semmilyen látható nyomuk nem maradt. Gyülekező: 9 óra 45 perctől a Memento Mori Kiállítóhely Kiállítóterménél (Vác, Március 15. tér 19.). A sétát vezetik: Molnár Róbert múzeumpedagógus, kulturális szervező, régésztechnikus és György Árpád Botond múzeumi gyakornok. A sétán való részvétel ingyenes!

Történelmi Emlékhely a Ligetben (Vác, Liget) / 2014. szeptember 21-e, vasárnap: 11.00 és 16.00 órai kezdettel indulnak séták, találkozó a kegytemplom bejáratánál. A Hétkápolna búcsújáróhely és a közelében található első magyar honvédemlékmű a váciak kegyhelye. A kiemelkedő jelentőségű természeti és épített környezet nemzetünk történelmét meghatározó események helyszíne, melyet jogszabály nyilvánított történelmi emlékhellyé.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat