Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A Roland Garros legjobb pillanatai Szaniszló Róberttől a Lyra Könyvesházban Nyomtatás E-mail
2015. ápr. 14.
Szaniszló Róbert fotóriporter alkotásaiból nyílt kiállítás a Lyra Könyvesházban, április 10-én. A kiállítást rendhagyó módon, maga az alkotó nyitotta meg. A fiatal fotós – aki valamivel kevesebb, mint 10 évvel ezelőtt kezdett fotózni – mára a hazai és a nemzetközi élvonalba tartozik.



Indulására ő maga így emlékezett vissza:
„Tíz éve, mikor elkezdtem fotózni, még azt sem tudtam, mit jelent az, hogy rekeszérték, mélységélesség, vagy épp, hol keressem az expo gombot, de édesapám elvitt egy nagyon kedves barátjához, Fekete Istvánhoz, aki végtelen türelemmel és szakmai tanácsok tömkelegével látott el.” Ám – mondta – talán a tanácsoknál is fontosabb volt számára az ekkor szerzett felismerés, hogy a „fényképező ablakán keresztül olyan pillanatok tárulnak elé, amit ritkán láthat az ember, ha egyáltalán észreveszi ebben a rohanó világban”.
Az évek során aztán sok helyre eljutott a fotózásnak köszönhetően, és belecsöppent a tenisz, illetve a Forma 1 izgalmas világába, ahol közvetlen közelről élhette át, s kaphatta lencsevégre „a nagyok csatározásait.”
A sport mellett leginkább a divat világa vonzotta, és csakhamar alkalma nyílt rá, hogy a szakma legnívósabb alakjaival dolgozzon együtt, úgy, mint Náray Tamás vagy Manier divattervezőkkel.







Első fotói 2006-tól jelentek meg a VácOnline-on, ahová kezdetben helyi témájú hírképeket készített. Az elmúlt években számos helyen publikált, többek közt: a Magyar Nemzetben, a Cosmopolitanban, a Maximában, a Lakáskultúrában, a Fashion for Woman, illetve Pep! Magazinban, az MTV.hu-n, valamint a PuzzlePix és a Focus Press Agencynél.
Pályája egyik fontos állomása, 2009. Ebben az évben jutott ki első alkalommal a Roland Garros francia nyílt teniszbajnokságra, ahonnan a Magyar Nemzet számára küldött képes tudósítást a magyar versenyzők szerepléséről. Azóta öt alkalommal követhette nyomon a teniszverseny pillanatait.
2012-ben csatlakozott a PuzzlePix csapatához és ugyanabban az évben létrehozta a Focus Press Agency-t.
Díjai: 2009-ben, 2012-ben és 2013 -ban a Sajtó-fotó pályázaton több fotóját is beválasztották “Az év legjobb fotói” közé, melyek ezt követően a Magyar Nemzeti Múzeumban kerültek kiállításra. 2013-ban egyik fotójával elnyerte a Magyar Sportújságírók Országos Szövetségének Nívódíját. (III. helyezés)







A nemzetközi és a hazai sikerek mellett a váci gyökerek –saját elmondása szerint – nagyon meghatározóak maradtak a számára, ezért különösen nagy örömmel hozta el most munkáit a helyi közönségnek, – Cservenák Péternek, a FORTE Fotóklub Vác elnökének ajánlására és Jess Kingának, a Lyra Könyvesbolt tulajdonosának a meghívására.
A Lyra kiállításon a Roland Garros teniszversenyen készült képekből mutat be néhány alkotást.
A kiállítás május 7-ig látható.

Maczkay Zsaklin
Fotók: Cservenák Péter
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat